Afla cum se face testul de paternitate

0
794
Afla cum se face testul de paternitate

Vrei sa afli daca un barbat este tatal biologic al unui copil? Pentru aceasta trebuie facut testul de paternitate. Aceasta analiza ajuta in stabilirea filiatiei paterne sau materne si reprezinta un test de laborator. In prezent exista si teste moderne care se pot realiza la domiciliu. Pur si simplu se recolteaza probele biologice acasa (tesut, fire de par), cu o periuta, din cavitatea bucala (saliva) iar apoi acestea trebuie duse spre analiza la un laborator.

Astfel de analize se fac la Institutul de Medicina Legala pentru a avea valoare in instanta, iar costul lor este destul de mare. Barbatii sunt cei mai interesati de astfel de teste de paternitate deoarece de multe ori ei sunt cei care nu cred ca sunt tatal copilului, pun la indoiala acest lucru in majoritatea cazurilor si nu vor sa plateasca pensia alimentara. Femeile fac acest test pentru a aduce tatal copilului in fata justitiei si a-l determina sa plateasca cheltuielile de intretinere a minorului.

In ce consta testul de paternitate? Se face o analiza de investigare a ADN-ului, care este foarte precisa, are acuratetea de 99,9 %. De asemenea se poate realiza si testul HLA numit antigen leucocitar uman si analiza serologica. Testul de investigare ADN este foarte sigur, poate ajuta si in stabilirea altor relatii de inrudire biologica.

Citește și:  Stiati ca untura de bursuc este un leac-minune pentru numeroase boli grave ale organismului?

Cum se realizeaza testul de paternitate? Aceasta analiza se poate face la orice varsta si nu necesita nici o pregatire in prealabil. ADN-ul ramane acelasi pe tot parcursul vietii, chiar si dupa moarte el este neschimbat. Pentru testul de paternitate este nevoie de toti participantii: copil, mama si presupusul tata.

Probele necesare se pot recolta de la copil chiar dupa nastere. De la tata se ia sange spre a se face analiza sanguina sau a grupei de sange. In anumite cazuri se poate analiza si grupa de sange a mamei, deci se va lua si de la ea o mica cantitate de sange. Se va analiza grupa de sange a copilului. In scopul stabilirii paternitatii se vor recolta si alte probe biologice cum sunt: tesut, par, celule din partea interioara a obrazului, saliva.

Pe baza rezultatelor analizelor acestor probe biologice se va face o comparatie intre profilul genetic al copilului si cel al tatalui. La fel se procedeaza si pentru stabilirea filiatiei materne, se vor recolta probele biologice si serologice de la mama, apoi se va face comparatia intre profilele genetice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.