Află de ce leguminoasele sunt esențiale pentru o alimentație sănătoasă?

0
185
Leguminoase, Foto: ogogod.ru

Leguminoasele trebuie să facă parte din dietă deoarece conțin proteine vegetale, vitamine și minerale. Mulți oameni consumă frecvent fasole deoarece aceasta oferă energie și nutrienți importanți pentru sănătate. Fasolea este considerată ca fiind un ,,medicament” deoarece are potasiu, vitamine B și acid folic, ajută în purificarea sângelui, protejarea corpului de infecții și prevenirea bolilor cardiovasculare. Fasolea are mangan care menține sănătatea nervilor, crește imunitatea, ajută la creșterea oaselor, formarea cartilajelor, face părul frumos și rezistent.

Leguminoase, Foto: ogogod.ru

Mazărea, lintea și fasolea sunt alimente consumate încă din cele mai vechi timpuri, dovadă sunt boabele de leguminoase descoperite în mormintele faraonilor. Soia, alunele și năutul sunt de asemenea leguminoase care trebuie să facă parte din alimentație deoarece au valoare nutritivă importantă. Nutriționiștii recomandă leguminoasele în dietă pentru că sunt bogate în fibre și proteine vegetale. Au fier, fosfor, magneziu, potasiu și vitamine A, B1, B2, B6, C și PP. Faptul că sunt o sursă de vitamine din grupul B explică de ce aceste alimente ajută în prevenirea bolilor cardiovasculare, protejarea corpului de infecții, curățarea sângelui, stoparea căderii părului, regenerarea celulelor organismului, îmbunătățirea funcțiilor sistemului imunitar și nervos. Leguminoasele oferă cea mai bună sursă de carbohidrați și o cantitate mare de fibre, necesare pentru menținerea sănătății tractului intestinal.

Citește și:  Vitamina B6 - sursa de echilibru si buna dispozitie
Germeni de năut, Foto: theroadnotprocessed.com
Germeni de năut, Foto: theroadnotprocessed.com

Anumite leguminoase (precum sunt alunele) oferă o cantitate mare de antioxidanți care ajută în lupta împotriva radicalilor liberi și în prevenirea îmbătrânirii premature a organismului. Germenii de năut sunt hrănitori, au proteine valoroase, vitamine B, C și P, acid folic, acțiune antioxidantă și de reducere a nivelului de colesterol din sânge. În plus, năutul ajută la fărămițarea si eliminarea pietrelor la rinichi, la scăderea în greutate și combaterea obezității.

Germeni de linte, Foto: survivalheirlooms.com
Germeni de linte, Foto: survivalheirlooms.com

Germenii de linte sunt bogați în potasiu și fier, vitamine din grupul B și alte substanțe nutritive, au proprietăți importante pentru organism, cresc nivelul de hemoglobină din sânge, consolidează sistemului imunitar al organismului și scad riscul de ateroscleroză și anemie.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.