Află despre ingredientele ascunse în alimente – Acestea îți pot distruge sănătatea!

0
248

Unii măcelari au un secret ascuns pe care trebuie să-l afli! ,,Lipiciul de carneˮ este o enzimă lipicioasă sau o pudră albă cu ajutorul căreia ei lipesc resturile de carne de pui, de miel, de vită și astfel păcălesc oamenii că ar fi un file de bună calitate. Riscul în acest caz este de a cumpăra resturi ieftine de carne la un preț mare (caracteristic unei bucăți întregi de carne), iar în plus și cu un ingredient nedorit – enzima lipicioasă (transglutaminaza). De asemenea astfel de resturi de carne sunt adăugate și în compoziția de mici, mezeluri, carne tocată.

Potrivit unui articol publicat de FDA migdalele crude conțin cianură și astfel dacă le consumi în exces te pot ucide. Este suficient să mănânci și o cantitate mică de migdale și să simți că te doare capul, ai amețeli, stări de greață, vărsături, slăbiciune, agitație și alte simptome mai grave: creșterea ritmului cardiac și a respirației.

Aproape toate brânzeturile sunt realizate din cheag sau chimozina din stomacul mamiferelor rumegătoare. Dacă nu știi exact ce înseamnă acest lucru, ei bine află că dacă ai o dietă vegetariană s-ar putea să fii păcălit să consumi și produse realizate cu ingrediente din stomacul unui vițel ceea ce nu cred că ți-ai dori.

Peștele de crescătorie somon este vopsit roz și vândut ca fiind somon sălbatic! Culoarea naturală a acestui pește somon de crescătorie este gri și nu roșu aprins ca a speciei somon care are ca dietă krillul de mare. Din păcate rozul la peștele somon de crescătorie este realizat cu substanțe chimice și acestea, în timp, au dezavantajul de a afecta negativ creierul omului, de a-i scădea capacitatea de gândire, de a crește riscul de hiperactivitate și autism. Nu vă lăsați păcăliți și nu cumpărați ,,somon de Atlanticˮ. Pentru a savura adevăratul somon trebuie să alegeți una din cele cinci specii de somoni capturați în sălbăticie, din Oceanul Pacific de Nord, care se hrănesc cu krill și au culoarea roz-roșiatică.

Citește și:  Supa de dovleac, un miracol pentru sanatate si scaderea in greutate

Când citești pe eticheta unui produs ,,adaos de arome naturaleˮ să te gândești de ce s-a folosit o aromă a unui fruct într-un produs care ar fi trebuit să conțină chiar acel fruct. Aroma de prune, de caise sau de alt fruct nu este un ingredient de calitate, este un înlocuitor care poate nu ai vrea să-l consumi. Iată cam ce ar putea fi: unii producători folosesc ca aromă de căpșuni un ingredient numit cochineal (produs de gândacii care au ca dietă cactușii) ce poate colora produse care au aroma acestor fructe. Dacă nu vrei să mănânci astfel de insecte trebuie să te gândești bine dacă mai cumperi sau nu produse cu astfel de coloranți alimentari roz deschis, care sunt folosiți și în: sucuri, marinate, prăjituri, anumite tipuri de cafea și carne. Un alt exemplu este aroma de afine care nu este din fructele naturale, este realizată din ulei de soia, coloranți artificiali (roșu și albastru) și multe zaharuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.