Animale preferate din întreaga lume

0
42
Maimutica se uita in oglinda

Avem o afecțiune naturală pentru animale. Acestea ne scot în evidență compasiunea și curiozitatea. Acesta este motivul pentru care grădinile zoologice și expedițiile sunt atât de populare, pentru a ne aduce mai aproape de ele. Se pare că nu ne putem sătura de animalele noastre preferate.

Ca în toate privințele, preferințele noastre diferă și ne atașăm de diferite animale. Poate unora dintre noi ne plac maimuțele, pentru că au ceva uman în mișcări și în comportament, poate alții se atașează cel mai rapid de câini, pentru că sunt atât de prietenoși, dedicându-se în totalitate relației pe care o au cu o ființă umană. Și nu tot întotdeauna, animalul preferat al cuiva trebuie să fie și animal de companie, ori să se afle în imediata apropiere. Chiar și rechinul poate fi iubit, apreciat și admirat. Deși filmul Jaws nu e cel mai bun exemplu în care se creează o imagine pozitivă în jurul acestuia, reprezintă o metodă artistică eficientă, prin care a fost plasat în centrul atenției publicului internațional.

Îndreptându-ne acum atenția asupra maimuței, studiile arată că ființa umană aproape nu se poate distinge de această creatură. Peste 95% din ADN-ul nostru este identic. De la simpla exprimare a unui nu, printr-o mișcare a capului, până la recunoașterea reflexiilor în oglindă. Folosesc gesturi cu mâinile și râd când sunt gâdilate. Acestea pot face față stresului exact ca noi: beau cafea și uneori mănâncă în exces. Comportamentul și inteligența maimuțelor le apropie atât de mult de omenire și tocmai de aceea sunt cea mai bună alegere pentru studiile comportamentale ale oamenilor. Sunt înzestrate pentru a fi animale de serviciu și au jucat roluri importante într-un antrenament elaborat care a dus animalele în spațiul cosmic. Nu e de mirare că aceste viețuitoare sunt extrem de populare în grădinile zoologice din întreaga lume.

Alte creaturi apreciate pentru nivelul lor de inteligență ridicat sunt delfinii. Animale marine, care se încadrează în categoria mamiferelor, aceștia sunt faimoși printre oameni pentru că sunt atât de grațioși și prietenoși. Performanța lor incredibilă atunci când sar în apă și aspectul lor drăguț îi determină pe oameni să îi îndrăgească și să dezvolte un oarecare atașament. Nu a fost greu să se ajungă la concluzia că ar da bine și „pe sticlă”, prin urmare, au devenit vedete în filme (nu îl vom putea uita niciodată pe Flipper), centrul atenției în delfinarii și un simbol al motivației în activitățile de divertisment online, precum sloturile, unde Pearl Lagoon îi arată chiar mai valoroși decât perlele, ori precum popularul joc My Dolphin Show, care are multiple variante și poate fi descărcat și din App Store.

Citește și:  Afla ce sunt vampirii energetici, cum iti afecteaza sanatatea si cum poti scapa de ei!

Catel in rucsac

Un alt animal popular în activitățile care presupun divertisment este leul. Timp de mii de ani, acesta a fost și cel mai popular animal din lume. Îi însoțea pe împărați în defilări, drept accesorii regale. Astăzi, leii sunt a doua pisică din punct de vedere al mărimii, din lume, aproape în urma tigrului. În ciuda a ceea ce mulți spun, leii nu sunt furioși și agresivi. Animale sociale, ei trăiesc în comunități de până la 30. Masculii sunt responsabili de păzirea teritoriului și a puilor. Ei alungă intrușii, marchează petele cu urină și urlă pentru a alunga amenințările percepute. În regatul leilor, femelele vânează. Mai mici și mai agere decât masculii, acestea lucrează în echipă pentru a doborî prada. În 1994, leului i s-a adus un omagiu printr-o reprezentare inedită în animația The Lion King. Leul Simba a devenit personajul fictiv îndrăgit de milioane de oameni, care s-au bucurat enorm să îl revadă și în remake-ul din 2019.

În lista animalelor preferate, un loc de onoare și poate chiar primul loc îl are câinele. Istoria îl urmărește până la vulpile mici, care au crescut ca urmare a evoluției climatului și a vremii. Adaptarea genetică le-a oferit o capacitate mai mare de vânătoare. Acest lucru a culminat cu specia „Canis”, o creatură mare, ca un lup, care a stat la baza speciei existente astăzi. Câinele și omenirea au evoluat împreună. Au colaborat pentru a trăi mai bine împreună. Fiecare specie și-a adaptat comportamentul pentru coabitare.

Câinii au fost întotdeauna cu ochii ațintiți pe prădători. Au lătrat ca să ne avertizeze când a fost vorba de amenințări. Câinele l-a urmat mereu pe omul străvechi, ajutându-l să obțină mâncare și mulțumindu-se doar cu resturile. Astăzi, câinele este încă cel mai bun prieten al omului. Loialitatea sa acerbă se oglindește în felul în care ascultă, urmărește, și protejează. Nicio altă viețuitoare nu ne privește cu atât de multă afecțiune, precum o face câinele. Nu este de mirare că acești prieteni blănoși locuiesc cu noi între patru pereți, ne însoțesc în diverse locuri și ne ridică moralul de nenumărate ori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.