Care sunt beneficiile antrenamentul de MMA – Arte Marțiale Mixte

0
716
1-antrenament-mma

MMA înseamnă Mixed Martial Arts și este un sport de full-contact care poate fi de ajutor în menținerea condiției fizice și chiar în îmbunătățirea acesteia. Cei care doresc să se bucure de această experiență pot merge la un centru de fitness unde se face un astfel de antrenament cu ajutorul unui instructor specializat de MMA.

Navigare rapidă în articol:

Antrenament MMA – Mixed Martial Arts

Artele Marțiale Mixte sunt un complex de tehnici ce provin din artele marțiale tradiționale și nu numai, cu respectarea unor reguli în ceea ce privește metoda de lovire sau lupta corp la corp.

Un împătimit al acestui sport și un mare maestru este Bruce Lee, care a inițiat acest concept în sistemul Jeet Kune Do. Câteva exemple de luptători profeșioniști de Arte Marțiale Mixte de la noi din țară sunt: Mihai Simion, Alexandru Lungu, Adrian Preda, Ion Pascu și mulți alții.

Acest sport MMA este interesant, îți oferă încredere în tine și o stare de bucurie care te acaparează. Poate e greu să te decizi cu privire la acest antrenament dar odată ce începi, Artelele Marțiale Mixte pot deveni o pasiune pentru tine.

Antrenament MMA – reguli

Woman boxer

Există câteva reguli care se aplică în acest sport și anume:

 • Se spune despre acest sport că are un risc de accidentare și că este destul de dur, dar în ciuda acestor aspecte, mulți oameni îl consideră grozav.
 • Se pot folosi mănuși din piele care să nu acopere vârful degetelor și care să protejeze mâinile de lovituri în lupta în poziția în picioare.
 • În competițiile MMA sportivii au un anume echipament, o „cochilie” din material plastic care le protejează zona genitală de lovituri, proteză pentru dinți, cotiere, genunchiere, bandaje pentru încheieturile măinilor, glezniere.
 • În lupta dintre doi sportivi de MMA nu se permit loviturile cu capul, loviturile în zona genitală, introducerea degetelor în ochi, mușcăturile.
 • Antrenamentele de MMA sunt coordonate întotdeauna de un instructor specializat, care poate fi chiar un sportiv cu experiență în Artele Marțiale.
 • Antrenamentele se realizează într-o atmosferă prietenoasă, ideea este de a învăța tehnicile și de a beneficia de eficiența unor stiluri de luptă, a unor atacuri și apărări.
 • Ținuta trebuie să fie corectă și mișcările să fie executate potrivit tehnicii, cât mai exact, fără a încălca regulile.
 • Programul de antrenament este astfel realizat încât să fie prezentat înr-o formă cât mai atractivă celor care vin la acest sport.
 • Regulamentul nu este destul de ușor de respectat, iar mediul unde se practică sportul împune disciplină și respect între participanți.
 • Un lucru important este să se respecte igiena corporală generală deoarece acest sport MMA implică mult contact fizic în lupta corp la corp între adversari.
 • Nu se poartă bijuterii, lanțuri și este indicat ca unghiile să fie tăiate scurt pentru a nu exista riscul de rănire a partenerului.
Citește și:  Află totul despre inelul pentru Pilates denumit și cercul magic – Cum te ajută acest accesoriu să te menții în formă?

Tehnici de antrenament MMA

Tehnicile sunt de lovire cu picioarele și cu brațele, de luptă la sol și de doborâre.

Tehnicile de luptă corp la corp și de lovire pot fi realizate din poziția la sol sau din poziția în picioare. În ceea ce privesc tehnicile de luptă corp la corp la sol, acestea cuprind doborâri, aruncări, submizii la sol, fixări la sol, secerări.

În sălile de antrenament sunt antrenori specializați pe diferite stiluri de luptă și sportivii au posibilitatea de a alege un anume stil, pentru care se pregătesc separat. Fiecare stil de luptă are tehnici specifice, care au ca scop anularea punctelor tari ale respectivului adversar.

Prin Arte Marțiale Mixte se îmbină tehnici din alte stiluri de luptă, din sporturi precum sunt: Karate, Muay Thai, Wrestling, Jiu-Jitsu Brazilian, Taekwondo și altele.

Antrenament de forță MMA – Beneficii

Principalele beneficii ale Artelor Marțiale Mixte:

 • Prin MMA se îmbunătățește starea de sănătate și coordonarea minte-corp.
 • Acest sistem de antrenare are capacitatea de a dezvolta agilitatea, forța izometrică, flexibilitatea și viteza de reacție.
 • Prin MMA se îmbunătățește echilibrul, îndemânarea și coordonarea.
 • Prin percepții complexe ale mișcărilor se solicită prezența de spirit, viteza de reacție, îndemânarea.
 • Prin MMA se dezvoltă și rezistența corpului, nu doar viteza de reacție, mobilitatea, flexibilitatea, forța.

Deseori MMA-ul este numit incorect o tehnică de luptă ,,fără reguli” însă în realitate acest sport are la bază anumite reguli și este o combinație de tehnici de arte marțiale. Este un sport full-contact care permite ca în confruntarea dintre doi luptători să câștige doar acela care este mai agil, mai puternic, mai bine antrenat, care are o gândire creativă și chiar neconvențională.

Antrenament MMA începători – Un  astfel de sport poate fi destul de dificil pentru începători, mai ales dacă aceștia nu au o condiție fizică prea bună.

Antrenamentul se realizează astfel:

 • Începe cu etapa de încălzire, care presupune realizarea unor mișcări combinate cu elemente de rezistență.
 • Urmează perioada de antrenament fundamental când se aplică tehnica de luptă, cu exerciții între doi luptători.
 • Se pune accentul pe formarea corpului, pe condiția fizică.

La antrenamentele MMA pot veni și femeile deoarece acestea au ocazia să învețe tehnici de luptă și de apărare, care pot deveni foarte eficiente în cazul în care ar putea fi în situații nedorite de violență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.