Descoperă dieta cu orez pentru scăderea în greutate și detoxifierea organismului

0
3523
1-dieta-cu-orez

Știați că dieta cu orez vă ajută la scăderea în greutate? Există mai multe variante ale dietei cu orez din care prezentăm cele mai eficiente în acest articol. Află ce beneficii are dieta cu orez și cum se poate realiza.

Beneficiile consumului de orez pentru sănătate

2-dieta-cu-orez-beneficii-sanatate

Orezul este un aliment ușor digerabil și foarte sănătos pentru sănătatea corpului. Este recomandat în dietă mai ales pentru faptul că are multe beneficii pentru organism. Orezul este un aliment apreciat mai ales de popoarele din Est. Nu există nicio persoană din China, Japonia sau Coreea care să nu consume orez.

Dieta cu orez are următoarele beneficii:

  • Ajută la purificarea organismului și este indicată în perioada de convalescență, de recuperare după boală. Orezul este un aliment bogat în substanțe nutritive, ușor digerabile.
  • Orezul ajută la pierderea în greutate și la curățarea organismului de toxine. Are capacitatea de absorbție a subsțantelor nocive din corp asemănător unui burete.
  • De asemenea orezul ajută la normalizarea nivelului de zahăr din sânge. Scade nivelul de colesterol rău și reprezintă o sursă importantă de minerale și vitamine.
  • Conține amidon, calciu, magneziu, clor, iod, arseniu, sodiu, potasiu, sulf, fosfor, fier, zinc, fluor, vitamina A, B1, B2, B6 si E.
  • Având în vedere faptul că orezul este bogat în proteine dar și acizi grasi se ințelege senzația de sațietate pe care o dă acest aliment. Dieta se poate adopta o perioadă lungă de timp fără probleme, nu va apărea senzația de foame.
  • Orezul este foarte bun pentru cei care suferă de boli de rinichi sau probleme vasculare.
  • Toate soiurile de orez sunt ușor digerabile, au gust dulceag și asigură corpului substanțele nutritive necesare, oligoelemente, vitamine și minerale.

Dieta cu orez pentru 3 zile te ajută să slăbești 2 kg

3-dieta-cu-orez-legume

Această variantă este recomandată persoanelor care doresc să slăbească rapid într-o perioadă scurtă de timp, de 2-3 zile. În fiecare zi se consumă aproximativ o cană de orez (care trebuie fiartă) și se bea 1,5-2 litri de apă plată. Alături de orez se servesc legume fierte în aburi și fructe proaspete deoarece astfel se asigură necesarul de minerale și vitamine pentru sănătatea organismului.

Meniu pentru prima zi:

  • La micul dejun se consumă 100 g orez fiert cu puțină sare și suc de lămâie.
  • La prânz se servește o porție de 150 g de orez cu legume fierte și o linguriță de ulei de floarea-soarelui. De asemenea se recomandă un bol de salată de legume proaspete la alegere cu puțină zeama de lămâie și ulei de masline. Tot la masa de prânz se poate servi eventual și un bol de supă de legume.
  • La cină se alege supa de legume cu orez, morcovi și verdețuri.

Meniu pentru a doua zi:

  • La micul dejun se recomandă 100 g orez fiert și o portocală.
  • La prânz se servește 150 g orez fiert cu legume și un bol de supă de legume.
  • La cină se poate mânca 100 g orez fiert cu legume la alegere.

Meniu pentru a treia zi:

  • La micul dejun se consumă 100 g orez fiert și un fruct la alegere (grapefruit, portocală).
  • La prânz se servește 150 g orez fiert cu ciuperci, o salată de roșii, castraveți și puțin ulei de măsline, un bol cu supă de legume.
  • La cină se consumă 150 g orez fiert și legume preparate în aburi (broccoli, conopidă, morcovi).
Citește și:  Reguli simple și eficiente pentru un regim nutrițional antioxidant

Dieta cu orez pentru 9 zile pentru persoanele care suferă de obezitate

4-dieta-cu-orez

Acest regim alimentar este indicat persoanelor care au un exces mare de greutate și nu pot urma o dietă pe termen scurt deoarece nu ar obține efectul dorit, să-și reducă foarte mult numărul de kg.

Se procedează astfel:

  • Se bea multă apă plată, ceai verde în cantități moderate întreaga zi.
  • Trebuie evitate băuturile carbogazoase.
  • Nu este bine să se exagereze nici cu ceaiul verde, zilnic sunt recomandate doar 2 căni și nu mai mult, pentru că ar putea face rău organismului.
  • Pentru a avea gust mai bun se adaugă la o cană de ceai o felie de lămâie și o linguriță cu miere de albine.
  • În ceaiul verde sunt uleiuri esențiale, aminoacizi, alcaloizi, pigmenți, vitamine. Antioxidanții ceaiului verde sunt subsțantele magice care atrag cumpărătorii de ani de zile, deoarece ajută la eliminarea toxinelor și la prevenirea îmbătrânirii premature a organismului.

Meniul dietei cu orez pentru 9 zile

Acesta este pe bază de orez fiert, carne de pui fiartă și legume crude. Se pot bea și sucuri naturale de fructe și legume. Se respectă următoarele reguli:

  • În primele trei zile se consumă orez fiert. Orezul se fierbe în apă clocotită și se amestecă cu puțină sare și condimente. Zilnic se consumă doar 600-700 g orez fiert.
  • Următoarele trei zile se consumă carne de pui fiartă. Porțiile de carne sunt de 200 g și se consumă de 4 ori pe zi. Carnea de pui se consumă fiartă. Ea trebuie inițial bine spălată în apă curată, pielița trebuie îndepărtată și apoi carnea pusă la fiert timp de câteva minute, cât este necesar. Pentru a avea un gust mai plăcut se poate adăuga în apă o ceapă, un morcov și 2 frunze de dafin.
  • În ultimele trei zile se servește doar legume crude proaspete. Pentru un plus de gust se adaugă puțin ardei gras, morcovi și frunze de pătrunjel. Legumele care se servesc în ultimele trei zile se consumă în porții de 150-200 g, de cinci ori pe zi. Se pot mânca fierte în aburi sau crude, proaspete, în amestec, în salate, cu puțină zeamă de lămâie și ulei de masline. Se pot alege pentru consum: dovlecei, broccoli, roșii, castraveți, ridichi, ardei gras, conopidă, varză, salată verde.

Dieta cu orez pentru o săptămână

5-dieta-cu-orez-salata-legume

Acest regim este alcătuit din orez, legume și fructe. Pentru ca dieta să aibă efectul dorit se procedează astfel:

  • Se consumă orez fiert, legume crude în salate, dar și legume fierte în aburi.
  • Pentru salate se folosesc uleiuri vegetale, sare, zeama de lămâie.
  • Orezul se poate servi și umflat în apa. El are o consistență poroasă, este un absorbant perfect al sării în exces și a toxinelor din organism. Se pregătește foarte ușor, se pun 3-4 linguri de orez într-un bol se adaugă apa, se acoperă cu o farfurie și se lasă să stea la înmuiat timp de două zile. Foarte important este ca apa să fie schimbată la 12 ore.

Această dietă este foarte sănătoasă și ajută la reducerea consumului de sare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.