Care sunt principalele teste pentru stabilirea nivelului de radicali liberi din organism?

0
367
Care sunt principalele teste pentru stabilirea nivelului de radicali liberi din organism

Radicalii liberi sunt prezenți în organism și atunci când numărul lor crește ne afectează starea de sănătate. Pentru restabilirea echilibrului trebuie să știm nivelul de radicali liberi din organism. Acest lucru este ușor de realizat, există anumite teste pentru determinarea lui.

Un lucru foarte important este faptul că ar trebui să acordăm o atenție mai mare corpului nostru deoarece acesta ne arată clar dacă ceva nu este în ordine. Sunt modificări care apar și indică foarte clar ceva despre starea de sănătate. Prezența anticorpilor este un mod simplu de a afla că este vorba despre o infecție în corp. Se fac analize de sânge și se determină nivelul de colesterol, de trigliceride și de lipide din sânge.

Radicalii liberi ne afectează pielea, unghiile și părul iar acest lucru se vede imediat. Cu ajutorul antioxidanților putem preveni deteriorarea stării de sănătate, putem scădea nivelul de radicali liberi din sânge. Dacă unghiile au numeroase pete albe, înseamnă că există o carență de zinc în organism care a apărut din cauza radicalilor liberi.

Medicamentele antiacide pot afecta nivelul enzimelor digestive din organism și astfel pe unghii apar mici striuri verticale. Părul ne spune foarte mult despre nivelul de radicali liberi din corp. De exemplu dacă acesta și-a pierdut strălucirea înseamnă că radicalii liberi au afectat structura lui. Albirea părului este și ea o consecință a radicalilor liberi care au atacat pigmenții rădăcinii firelor de păr.

radicali liberi din organism

Radicalii liberi pot deteriora aspectul pielii deoarece ei slăbesc sistemul imunitar al organismului. De asemenea, faptul că anumite leziuni ale pielii se vindecă greu arată clar că sistemului imunitar este deficitar din cauza acumulării de radicali liberi în organism. Pielea uscată poate fi rezultatul unui nivel crescut de radicali liberi în organism. Alimentația necorespunzătoare poate cauza anumite intoleranțe la nivel digestiv, poate favoriza atacul nociv al radicalilor liberi, poate provoca reacții autoimune și dezvoltarea unor boli de piele cum este de exemplu acneea rozacee.

Citește și:  Cum consumam sfecla rosie pentru a extrage din ea maximum de proprietati utile pentru organism?

Vederea slabă arată faptul că ochii sunt afectați de radicalii liberi ce sunt produși de lumina soarelui dar și de îmbătrânirea prematură a organismului. Un nivel ridicat de radicali liberi poate afecta ficatul, iar acest lucru se vede pe albul ochilor care devine galben. Radicalii liberi distrug și țesuturile proteinelor ceea ce se vede imediat în ulcerațiile de la nivelul gurii. Alergiile provocate de astfel de acumulări de radicali liberi pot duce la diminuarea gustului și mirosului, deci și acestea sunt semne clare care trebuie luate în seamă.

Testarea nivelului de radicali liberi se face la un cabinet medical iar cu ajutorul unor analize se pot preveni boli grave: artrita, cancerul, boala Alzheimer, bolile cardiovasculare, etc. Se fac analize de urină și de sânge care pot ajuta în depistarea unor probleme de sănătate. Se poate determina nivelul de radicali liberi din organism, necesitatea de vitamine și minerale. Există teste de stres, de vitamina C, de evaluare a leziunilor celulare, de determinare a nivelului de toxine, ale funcției hepatice, a sănătății inimii, a stării generale nutriționale.

Pentru determinarea sănătății inimii există indicatori cardiovasculari ca de exemplu: colesterol, trigliceride, apolipoproteine, fibrinogen, steroli. Pentru analiza toxinelor se determină nivelul de metale grele din urină, sânge, păr. Toxinele se acumulează în corp, împiedică vindecarea unor afecțiuni și pot provoca acumularea de radicali liberi în organism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.