Ce schimbări trebuie să facem în regimul alimentar pentru îmbunătățirea stării de sănătate în cazuri de leziuni cerebrale?

0
187
Ce schimbări trebuie să facem în regimul alimentar pentru îmbunătățirea stării de sănătate în cazuri de leziuni cerebrale

Oamenii suferă de disfuncții cognitive și motorii, care le afectează foarte tare sănătatea și stilul de viață. Acestea pot fi recuperate partial pe baza schimbării regimului alimentar. Leziunile cerebrale – pentru că despre ele este vorba – pot fi ameliorate prin evitarea unor alimente care produc alergii sau intoleranțe alimentare. Un astfel de handicap psihic este greu de suportat de persoana în cauză dar, poate afecta și persoanele din jurul acesteia. Imaginează-ți că trebuie să ai grijă de o persoană care este neglijentă, neîndemânatică, gândește aproape ca un copil, nu poate fi lăsată să traverseze strada singură, nu știe pe ce lume trăiește, etc.

Există oameni care se nasc cu dezechilibre produse ca urmare a reacțiilor la anumite substanțe cu care intră în contact chiar înainte de a se naște. De exemplu pot fi alergice la produsele lactate, la roșii, grâu, carne, iar toate acestea le-au absorbit în organism sub formă de nutrienți încă dinainte de a se naște. Reacțiile oamenilor la anumite alimente sunt uneori cauzate și din păcate pot duce la declanșarea unor disfuncții cognitive grave.

În unele cazuri fericite creierul își reaia funcțiile în procent mare după elimnarea alimentelor nocive din dieta lor, dar sunt și multe situații când astfel de leziuni ale creierului (pentru că acesta este afectat în mod special) nu mai pot fi remediate și astfel vindecarea devine imposibilă pentru ei. Regimul alimentar este cheie succesului în cazul acestor leziuni cerebrale și presupune eliminarea unor alimente pentru restabilirea sănătății. La unele persoane funcționează (sau poate fi o simplă coincidență după cum spun unii specialiști), cert este că depistarea intoleranțelor alimentare este foarte importantă pentru însănătoșire.

Cei care consideră că prin post își curăță organismul de toxine și își pot restabili starea de sănătate trebuie să știe faptul că printr-o perioadă de post își pot pune viața în pericol dacă sunt bolnavi. Își pot provoca alte probleme de sănătate deoarece, astfel de oameni cu un sistem imunitar slab, pot avea apoi reacții negative la aportul brusc de alimente după perioada de post. Bolnavii de diabet, dacă postesc, sunt în pericol de a nu-și mai putea controla nivelul de zahăr din sânge. Chiar și preoții nu recomanda abținerea de la anumite alimente în perioada de post persoanelor bătrâne, bolnave, suferinde de depresie, schizofrenie, copiilor, ei spun că la ei nu este un păcat.

Citește și:  Efectele pozitive ale mersului pe bicicleta

Alcoolul trebuie evitat de persoanele care au probleme cognitive, motorii, deoarece efectele unei alergii cerebrale pot fi destul de ciudate. La început alcoolul creează o senzație de bine deoarece stimulează funcțiile creierului. Treptat, dacă se continuă, se bea și mai mult, se ajunge în starea de beție care înlătură inhibițiile. În cele din urmă, alcoolul în exces deprimă funcțiile motorii și cognitive, intoxică traseele nervoase și astfel funcțiile creierului sunt îngreunate.

Există produse alimentare care pot provoca stări de rău, pot afecta creierul, mintea dar și afectivitatea și apetitul sexual. Este vorba despre proprietățile afrodisiace ale unor alimente care pot duce la o stimulare sexuală inadecvată la oameni. Astfel de alimente sunt stridiile, rucola, semințele de anason, șampania, sparanghelul și altele. În plus, astfel de produse afrodisiace pot excita dar pot produce și dureri de articulații. La unii oameni efectele afrodisiace pot fi mai intense și astfel acestea ajung să aibă un comportament atipic, anormal pentru ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.