Ce sunt remediile holistice?

0
86
Remedii holistice, Foto: thelosangelespost.org

Remediile holistice se referă la cele homeopatice, care au efect de a întări energia vitală, de a normaliza funcțiile organismului și de a menține corpul sănătos, în stare de echilibru. Este vorba despre tratamente pe bază de plante, deci despre remedii naturiste, energetice, care nu au substanțe toxice.

Remedii holistice, Foto: thelosangelespost.org

Este o mare diferență între remediile holistice naturale și cele folosite de medicina clasică, sau medicamentele chimice care pot avea efecte secundare asupra corpului.

Acupunctura
Acupunctura

Există plante variate din care se prepară suplimente naturale, tincturi, sucuri, ceaiuri, decocturi, comprimate – toate având propriile beneficii pentru organism. Desigur acestea nu se administrează oricum, trebuie consultat medicul cu privire la cele mai potrivite remedii holistice pentru starea de sănătate a fiecărui pacient în parte. Chiar dacă sunt produse naturiste, nu trebuie abuzat de ele, toate ar fi bine să fie administrate cu prescripție medicală în funcție de afecțiunea pentru care sunt eficiente, în vederea recuperării stării de sănătate.

Medicamente homeopatice , Foto: der-mensch.net
Medicamente homeopatice, Foto: der-mensch.net

Motivele pentru care trebuie alese și metodele alternative de vindecare sunt numeroase. O astfel de metodă este cea de vindecare holistică, din care homeopatia este o formă principală eficientă în recuperarea sănătății. Astfel de metode ajută la activarea puterilor de autovindecare, fără a folosi medicamente sau terapii complicate cum sunt cele caracteristice medicinei convenționale. Metodele acționează holistic, este stimulată forța vitală, este eliminată boala și este restabilită starea de sănătate a organismului. Pacientul este întrebat de ce simptome suferă, care este istoricul său medical, ce boli a avut în trecut, ce obiceiuri alimentare are, care este stilul său de viață, dar și despre alte aspecte legate de viața particulară. În concluzie prin medicina holistică sunt luați în calcul factorii emoționali, fizici, spirituali și sociali în ceea ce privește tratamentul aplicat pacientului, în scopul de a-i vindeca și sufletul și trupul.

Hidroterapia, Foto: crunchfitness.ie
Hidroterapia, Foto: crunchfitness.ie

În India, medicina holistică are în vedere o combinație între ayurveda, yoga, hidroterapie, homeopatie, etc. Metodele de vindecare holistică sunt folosite și în alte țări ale lumii, s-au facut studii în acest sens, s-au experimentat și s-au tras concluzii pe seama rezultatelor obținute. În ultimii ani tratamentele alternative pentru vindecare au devenit tot mai populare. În general s-a găsit o legătură armonioasă între remediile alternative și cele care țin de medicina convențională. Orice metodă alternativă de vindecare are o perspectivă holistică, scopul este de a grăbi vindecarea corpului dar și a minții. Acestea sunt considerate un tot unitar și de aceea sunt tratate ca atare.

Citește și:  Vezi ce boli sunt tratabile prin acupunctură
Alimentatia ayurvedica, Foto: vedikaglobalblog.com
Alimentația ayurvedică, Foto: vedikaglobalblog.com

Remediile holistice ajută în cazuri de anxietate, stres, oboseală, boli de piele, traume, conflicte interioare, tensiuni acumulate în corp, insomnie, alergii, amețeală, tinitus, etc. Terapia holistică necesită un terapeut care să aibă experiență în acest domeniu și să ofere încredere pacientului. În plus un astfel de terapeut trebuie să empatizeze bine cu pacientul pentru a-l înțelege și a-i putea recomanda tratamentul de care are nevoie. Acesta va alege tratamentul holistic adecvat care să ajute în vindecarea bolilor fizice dar și a afecțiunilor minții și sufletului. Indiferent de metoda utilizată, cert este că se are în vedere creșterea vitalității organismului și recuperarea sănătății.

Yoga, pozitia semilunii, Foto: womenfitness77.blogspot.ro
Yoga, poziția semilunii, Foto: womenfitness77.blogspot.ro

Scopul tratamentelor holistice este de a induce energie în corp, forță vitală, de a elimina blocajele, stările de tensiune și de a menține organismul sănătos. Remediile holistice au în vedere reducerea stresului, relaxarea corpului, armonizarea și detoxifierea acestuia, promovarea circulației sangvine, activarea proceselor de autovindecare, reducerea hipertensiunii arteriale, consolidarea sistemului imunitar, menținerea echilibrului mental, ameliorarea durerilor și vitalizarea corpului. Este important respectarea orelor de somn, realizarea unei respirații corecte pentru buna oxigenare a celulelor, reglarea imunității, aportul de alimente bogate în minerale, vitamine, antioxidanți, fibre vegetale, realizarea unui program de exerciții fizice pentru a combate sedentarismul.

Punctoterapia
Punctoterapia

Metode de tratament holistice sunt: homeopatia, aromaterapia, dietoterapia, presopunctura, fitoterapia, apiterapia, acupunctura, sacroterapia, bioenergia, talasoterapia, cristaloterapia, masajul, tehnica shiatsu, tratamentele cu nămol, cromoterapia, meloterapia și altele.

Terapia craniosacrala, Foto: en.paperblog.com
Terapia craniosacrala, Foto: en.paperblog.com
Helioterapia
Helioterapia
Aromaterapia
Aromaterapia
Talazoterapia, Foto: labelsandlies.com
Talazoterapia, Foto: labelsandlies.com
Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.