Ce suplimente naturiste sunt recomandate pentru tratarea acneei?

0
442
Ce suplimente naturiste sunt recomandate pentru tratarea acneei

Acneea este o afecțiune a pielii feței, provocată de schimbările hormonale, apare îndeosebi la adolescente și la femei în timpul sarcinii. Dacă se dezvoltă la femeile adulte, situația este îngrijorătoare pentru acestea, deoarece ele consideră că acneea le strică frumusețea. Se pare că prin administrarea de contraceptive orale poate să apară acneea.

Desigur există și alte cauze ale acneei din care fac parte: secreția de progesteron de după ovulație, candidoza, tenul gras, stresul, alergiile, ciclul, dezechilibrul acid/alcalin, medicamentele pentru tratamentul unor boli (cum este de exemplu epilepsia).

Pentru a scăpa de acnee se poate urma un tratament medical sau un autotratament natural acasă. În cazuri de acnee se recomandă anumite suplimente nutritive care ajută în ameliorarea simptomelor acestei afecțiuni. În articol sunt prezentate câteva remedii naturiste contra acneei pe care le poate încerca oricine.

O primă abordare a acneei presupune curățirea tenului. Pentru aceasta se folosește o soluție astringentă care să înlăture praful, murdăria și grăsimea de pe pielea și așa sensibilă și vulnerabilă la astfel de agenți. Aceștia pot astupa porii, pot intensifica afecțiunea și opri pielea ,,să respire”. Nu trebuie să se stoarcă punctele negre, albe și pustulele de pe față dacă nu s-a sterilizat în prealabil zona cu spirt medicinal. Acneea este produsă și de lipsa de igienă a pielii, de activitatea excesivă a glandelor sebacee și de răspândirea inflamației și infecției sub piele.

Unele preparate din categoria nutrienților și a suplimentelor naturiste ajută în tratamentul acneei. De exemplu vitamina E este benefică tenului, grăbește vindecarea leziunilor pielii și ajută în refacerea țesuturilor. Tot pentru vindecarea țesuturilor de la nivelul feței este indicată și vitamina D3. Inflamația se poate reduce cu ajutorul vitaminei C și a substanțelor bioflavonoide. Aceasta reface colagenul din țesuturile pielii, de aceea trebuie utilizată pentru a scăpa de acnee. Emulsia de vitamina A este eficientă pentru regenerarea stratului epitelial și în vindecarea acneei.

Zincul este un lubrifiant al glandelor sebacee și previne apariția cicatricelor pustulelor de acnee. Potasiul ajută în menținarea sănătății, carența de acest mineral a fost considerată o cauză a apariției acneei. Suplimentele de acidophilus reduc simptomele acneei și se administrează în funcție de recomandările medicului sau se respectă întocmai dozele scrise pe prospect. Seleniul este un bun antioxidant care menține și elasticitatea pielii.

Alți nutrienți esențiali se găsesc în alge care ajută și la purificarea sângelui. Pentru sănătatea pielii sunt bune suplimentele de L-cisteină care nu trebuie luate cu lapte pentru că nu mai au același efect. Se administrează cu un pahar de apă plată. Pentru echilibrarea pH-ului pielii se poate folosi puțin oțet natural de mere diluat cu apă plată. Amestecul se realizează dintr-o linguriță de oțet de mere și 10 lingurițe de apă.

Citește și:  Foloseste mastile faciale din capsuni pentru a avea o piele tanara si frumoasa

alge

Purificarea sângelui este o altă abordare a acneei, ajută la vindecarea ei. Se poate realiza acest lucru cu ajutorul plantelor, iar dintre acestea se pot alege rădăcina de brusture, frunzele de păpădie și trifoiul roșu. Păpădia are inulină de aceea are proprietăți antibacteriene și ajută în restabilirea sănătății pielii.

Băile cu aburi din levănțică au efect curativ pentru ten, calmează durerile, inflamațiile, elimină roșeața, edemul, iritațiile, pruritul, erupțiile cutanate de pe toate tipurile de ten, chiar și de pe cel cu probleme, sensibil, obosit și delicat. Lavanda are acțiune de promovare a vindecării acneei, de calmare a pielii inflamate și de normalizare a secreției de sebuum de către glandele sebacee, de eliminare a petelor și de prevenire a cicatricelor. Lavanda ajută la vindecarea acneei, rozaceei, în calmarea durerilor provocate de pustulele de la nivelul pielii.

Uleiurile esențiale ajută în vindecarea acneei. Dintre acestea se pot alege uleiul din ienupăr, rozamarin și lămâie deoarece au efect detoxifiat pentru piele și întregul organism. Uleiurile esențiale din lemn de trandafir, lavandă, paciuli, tămâie, semințe de morcovi sunt indicate pentru regenerarea celulelor. Pentru calmarea inflamațiilor sunt eficiente uleiurile esențiale din flori de mușețel și coada-șoricelului. Pentru reducerea pustulelor și a cicatricelor sunt excelente uleiurile esențiale din mandarin, tămâie și lavandă.

Uleiurile esențiale cu proprietăți astrigente și antiseptice sunt recomandate pentru tratamentul acneei și dintre acestea cele mai bune sunt: uleiul de lemn de cedru, bergamotă și coada-șoricelului.

Pentru vindecarea acneei este necesară reducerea secreției de sebum de către glandele sebacee și acest lucru se poate face cu ajutorul uleiurilor esențiale din salvie, lavandă, coada-șoricelului, chiparos, ylang-ylang, iarbă lămâioasă. Uleiurile se aplică direct pe coșuri, câte o picătură, sau se folosesc în băile de aburi, câte 3-4 picături la 1 litru de apă. Tratamentul cu aburi nu se folosește în cazuri grave când acneea este foate extinsă.

Hidratarea corpului este importantă și pentru eliminarea toxinelor din organism nu doar pentru combaterea acneei. Trebuie să se urmeze o dietă bogată în fibre care ajută la eliminarea toxinelor din corp și la menținerea sănătății intestinului gros. Pentru restabilirea sănătății pielii se recomandă alimentele crude, naturale, proaspete, fructele și legumele. Strugurii și căpșunile au acizi alfahidroxilici care îndepărtează celulele moarte ale pielii și astfel acestea nu mai astupă orificiile glandelor sebacee.

Persoanele care suferă de acnee trebuie să evite factorii care predispun la accnee și agravează simptomele acestei afecțiuni: tutunul, alcoolul, grăsimea, ciocolata, untul, brânza, smântâna, carnea, sucurile, margarina, condimentele, alimentele fierbinți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.