Ce trebuie să știm despre dieta cu alimente crude?

0
8433
Ce trebuie să știm despre dieta cu alimente crude

Alimentele crude sunt preferate de toată lumea. Fiecare om are o plăcere deosebită să mănânce un măr cules direct din pom sau alte fructe și legume pe care le ia direct din grădină. Când vine primăvara dorința de a servi salate din verdețuri și plante cu frunze verzi este intensă. Senzația este de stimulare a simțurilor și de creștere a energiei corpului. Astfel de alimente crude ajută la detoxifierea organismului și la consolidarea sistemului imunitar.

Dieta cu alimente crude este simplă, dar pentru unii oameni este dificil de respectat întocmai, 100%. Se spune că este chiar un chin pentru unii oameni de a avea o alimentație doar cu crudități. Aceștia ar trebui să consume doar fructe și legume proaspete, congelate, arahide, semințe crude sau încolțite, uleiuri naturale vegetale.

Există persoane care consumă în special fructe. La acestea 50-70% din alimentație constă din fructe diferite. De exemplu la micul dejun și la cină ei servesc doar fructe. Avantajul fiind de apreciat, pentru că este stimulată digestia și crește absorbția nutrienților, mineralelor și vitaminelor în organism.

Ce trebuie să știm despre dieta cu alimente crude?

Cel mai important aspect este că alimentația cu crudități este benefică pentru sănătate. Culorile naturale ale fructelor și legumelor dar și mirosul ierburilor proaspete este unic, te invită să le privești și să le savurezi cu plăcere. Aroma intensă a boabelor de semințe, a fructelor proaspete sau uscate îți îmbie simțurile. Papilele gustative abia așteaptă să fie surprinse de combinația plăcută de arome ale alimentelor crude.

Dieta cu alimente crude oferă o cantitate mare de substanțe nutritive care îmbunătățesc starea de sănătate. Spunem aceasta deoarece antioxidanții, fibrele, mineralele, vitaminele fitoelemnetele din fructe și legume sunt necesare menținerii sănătății organismului și consolidării sistemului imunitar. Comparativ cu produsele procesate din supermarketuri, alimentele crude proaspete te scapă de substanțele care afectează starea de sănătate. Este vorba despre coloranți, conservanți, acizi grași nesaturați, îndulcitori, arome artificiale, zaharuri rafinate, etc. Deja se știe că numeroase produse alimentare conțin E-uri și proteine animale care afectează organismul.

Dieta cu crudități poate fi ținută de orice persoană care dorește o detoxifiere a organismului. Nu este chiar ușor de urmat dacă ești obișnuit să consumi carne. Cu puțină ambiție această dietă se poate utiliza, mai ales dacă dorești să îți revitalizezi organismul. Fructele și legumele oferă o cantitate redusă de calorii, de aceea pentru a suplimenta aportul caloric se recomandă grăsimile vegetale. Acestea se găsesc în semințe, arahide, avocado, uleiuri vegetale.

Pentru mai multă fructoză și un plus de energie se pot alege fructele uscate, dar nu trebuie exagerat cu astfel de alimente niciodată. Fructoza sau zahărul din fructe în exces poate afecta organismul. Se consideră că acestea pot duce la apariția obezității, diabetului, bolilor cardiovasculare, etc. Organismul are nevoie de o alimentație ușoară și echilibrată, de nutrienți, minerale și vitamine, dar nu de o cantitate excesivă de fructoză. De aceea este bine să se consume cu moderație fructele foarte dulci, mierea, fructele uscate deoarece au multă fructoză.

migdale

Alimentele crude au enzime vegetale care ajung în tractul digetiv și pot fi benefice organismului. Din păcate mare parte din astfel de enzime sunt distruse prin sucul gastric, deci nu mai ajung să fie absorbite în sânge.

Citește și:  Cele mai bune obiceiuri în alimentație pentru un stil de viață mai sănătos

Dieta cu alimente crude impune să nu consumi fructe și legume coapte la cuptor, fierte sau prăjite. Alimentele crude sunt benefice pentru sănătate, pot preveni obezitatea, alergiile, guta, diabetul, problemele intestinale, iar dacă acestea sunt deja dezvoltate, se pot diminua sau chiar vindeca. În cazul diabetului este mai greu, deoarece această boală implică un anumit regim special. Când ai o dietă cu crudități nu mai suferi de balonare sau de senzație de greutate la stomac, dar după 1-2 ore ai iar poftă de a mânca ceva.

Pentru cei care vor să țină dietă sunt recomandate alimentele crude. Acestea se consumă în anumite procente astfel încât compoziția dietetică să fie echilibrată. Fructele trebuie să reprezinte 75% din alimente, semințele și nucile 5%, iar plantele amare și verdețurile cu frunze verzi să fie în procent de 20%. Foarte important este ca legumele și fructele să fie proaspete. Cu siguranță un măr cules din pom și mâncat imediat oferă mai multă energie decât unul care a stat ceva timp în frigider. De asemenea este de preferat să mănânci un morcov abia scos din pământ, curățat și spălat, de cât unul cumpărat din supermarket.

Dieta cu alimente crude cuprinde fructe, cereale, fructe de pădure, nuci, legume cu frunze verzi, rădăcinoase, semințe, verdețuri. Hidratarea corpului este importantă, de aceea trebuie să se bea multă apă, măcar un litru pe zi. Seara este indicat să se servească salate din legume, semințe, nuci, plante aromatice. Acestea pot fi combinate cu ouă fierte, boabe de fasole, pește. Foarte sănătoase sunt semințele germinate, acestea sunt bogate în minerale și vitamine.

Alimentele crude sunt variate, gustoase, sănătoase, sunt digerate rapid iar toxinele sunt eliminate eficient din organism, în decurs de o zi. Cei care au o alimentație cu crudități suferă foarte rar de obezitate, de probleme intestinale și au un risc mai mic de boli cronice. Pentru a urma o astfel de dietă este bine să se introducă treptat legumele și fructele în alimentația zilnică.

Când apare senzația de foame să se consume un fruct sau o salată de legume. Treptat aportul de fructe și legume crește și astfel și concentrația de minerale și vitamine, antioxidanți și alte substanțe active este mai mare în organism. Salatele pot fi soluția ideală de a începe o astfel de dietă. Cu siguranță o salată (din roșii, morvovi, felii de castravete, ridichi, felii de mere, ceapă, ardei grași de culoare roșie, galbenă, verde, puțin pătrunjel, mărar, un strop de ulei de măsline, un praf de sare și zeamă de lămâie) poate fi o alegere excelentă.

Există multe variante pentru salate, în funcție de pofta fiecăruia. Salata de varză, salata din spanac, salata verde, salata de praz, sunt astfel de exemple. Important este ca legumele să fie proaspete și păstrate corespunzător dacă se cumpără în cantitate suficientă pentru 2-3 zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.