Ce mirodenii și verdețuri este bine să consumi vara

0
97
Ce mirodenii și verdețuri este bine să consumi vara

Menta este o planta perfectă pentru a fi utilizată vara în gastronomie deoarece are efect răcoritor. Este recomandată mai ales în băuturile răcoritoare care sunt binevenite în zilele toride de vară. Menta induce o stare de calm și relaxare, de armonie, echilibru în relația cu cei din jur, de bine și de destindere, de echilibru mental și afectiv.

Menta conține ulei volatil (ce are mentol și esteri), substanțe flavonoide, enzime, potasiu, fier, sodiu, cupru, zinc, mangan, calciu, magneziu. Menta îmbunătățește digestia, este astringentă, antiseptică, antivirală, antifungică, analgezică, dezifectantă. Are efect bun în tratamentul digestiei lente, balonării, flatulenței, colicilor, pruritului, afecțiunilor cutanate (infecții herpetice, micoze, alergii).

Menta este o plantă excelentă pentru a fi folosită în sucuri răcoritoare de vară, siropuri și alte băuturi de sezon. Siropul de mentă este delicios și recomandat în lunile de vară. Se prepară din 100 g frunze de mentă, 500 g zahăr și 250 ml apă. Cei care au mentă în grădină trebuie să mai cumpere doar zahăar.

Se rup frunze de mentă, se spală cu apă, se pun într-un blender, se adaugă doar jumătate din cantitatea de zahar (250 g) și apa și se amestecă bine. Apoi se pune siropul intr-un recipient încăpător, se adaugă și restul de zahăr, se lasă să stea 15-20 minute pentru ca menta să lase aroma sa plăcută, în final se pune la rece, la frigider. Se servește amestecat cu apă pentru a nu fi prea dulce și cu 2-3 cuburi de gheață.

Busuiocul este una din cele mai parfumate ierburi, de aceea este frecvent utilizat în gastronomie, mai ales de italieni. Frunzele de busuioc au efect tonic asupra sistemului nervos, îmbunătățesc digestia, calmează nervii, stările tensionate, este revigorant, ameliorează durerile de cap, migrenele, durerile de spate, reumatismale, tensiunea musculară, înlătură oboseala, stresul, oferă energie organismului.

Citește și:  6 uleiuri esențiale care sunt necesare pentru orice femeie
coriandru
coriandru

Coriandrul este una din cele mai sănătoase verdețuri deoarece are elemente active cu proprietăți antioxidante. Frunzele de coriandru sunt folosite îndeosebi în gastronomia chineză, mexicană, marocană, africană, sud-americană, indoneziană și thailandeză.

Coriandru este recomandat vara deoarece are efecte răcoritoare pentru organism și poate da savoare preparatelor culinare, echilibrând condimentele iuți din acestea. Mai mult decât atât, despre această mirodenie se spune că ameliorează simptomele unor afecțiuni provocate de căldura excesivă, prin urmare este bine să fie utilizată în mâncare în perioada lunilor de vară.

Coriandrul are acțiune decongestionantă, de stimulare a imunității, de ameliorare a arsurilor stomacale, grețurilor, gastritelor, ulcerelor peptice și altor afecțiuni digestive. Frunzele de corindru conțin vitamine (A și C) care au proprietăți antioxidante cu efect bun în combaterea radicalilor liberi și încetinirea procesului de îmbătrânire prematură a organismului.

De asemenea, coriandrul conține calciu, fier și niacin care au rol în consolidarea sistemului imunitar al organismului. Proprietățile frunzelor de coriandru sunt extraordinare, mențin sănătatea corpului, această plantă având acțiune antispasmodică, relaxantă, antibacteriană, de stimulare a apetitului alimentar, de intensificare a digestiei, de ameliorare a durerilor de cap și calmare a erupțiilor cutanate (ce dau mâncărime și sunt provocate în general de alergii).

Coriandrul se folosește în supe, salate din roșii, castraveți, avocado, sucuri naturale din legume proaspete, ceaiuri, toate au proprietăți energizante, benefice pentru sistemul digestiv și întregul organism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.