Cele mai bune ceaiuri de sărbători

0
82

Aceste ceaiuri de sărbători combină cele mai bune sortimente de ceai negru și ceai verde cu plante medicinale și alte ingrediente aromate cum ar fi: scorțișoară, cuișoare, flori de soc, mentă, petale de trandafiri, lămâie, miere, coajă de portocale, cardamom, ghimbir, etc.

Navigare rapidă în articol:

  1. Ceai de sărbători
  2. Cele mai bune arome de ceai

1. Ceaiuri de sărbători

Aceste ceaiuri sunt o combinație minunată de ceai negru, ceai verde și alte ingrediente. Gustul deosebit este dat de frunzele de ceai negru și ceai verde, dar mai ales de celelalte ingrediente folosite: scorțișoară, petale de trandafiri, coajă de portocale, flori de soc, cuișoare, migdale și stafide dulci.

Ceai negru și alte ingrediente

Se folosesc următoarele ingrediente: 500 ml apă, o linguriță cu ceai negru, o felie de portocală, 3 felii de măr uscate, o smochină uscată, o curmală, 2-3 cuișoare, o felie de lămâie, o linguriță de miere.

Se prepară astfel:

  • Se pune într-un ibric o cantitate de 250 ml apă la fiert
  • Se adaugă celelalte ingrediente (o felie de portocală, 3 felii de măr uscat, o smochină uscată, o curmală, 2-3 cuișoare, o felie de lămâie) și se fierbe acest ceai timp de 5 minute
  • Se prepară 250 ml ceai negru separat
  • Se amestecă cele două ceaiuri, se îndulcește cu miere și se bea cald.

Ceai negru, scorțișoară și migdale

Se folosesc următoarele ingrediente: 500 ml apă, o linguriță cu ceai negru, o lingură muguri de brad, puțină coajă de portocală, scorțișoară și migdale, o linguriță de miere.

Se prepară astfel:

  • Se pune într-un ibric o cantitate de 250 ml apă la fiert
  • Se adaugă celelalte ingrediente (o lingură muguri de brad, puțină coajă de portocală, scorțișoară și migdale) și se fierbe acest ceai timp de 5 minute
  • Se prepară 250 ml ceai negru separat
  • Se amestecă cele două ceaiuri, se îndulcește cu miere și se bea cald.

Ceai negru, ceai verde Sencha, scorțișoară, petale de trandafiri și stafide

Se folosesc următoarele ingrediente: 500 ml apă, o linguriță cu ceai negru, o linguriță ceai verde Ceylon, o lingură de stafide, puțină coajă de portocală, o linguriță petale de trandafiri, o linguriță de miere.

Se prepară astfel:

  • Se pune într-un ibric o cantitate de 250 ml apă la fiert
  • Se adaugă celelalte ingrediente (o lingură de stafide, puțină coajă de portocală, o linguriță petale de trandafiri) și se fierbe acest ceai timp de 5 minute
  • Se prepară separat o infuzie din 250 ml ceai negru și ceai verde
  • Se amestecă cele două ceaiuri, se îndulcește cu miere și se bea cald.

Ceai negru cu hibiscus, soc, păducel, măr și cuișoare

Se folosesc următoarele ingrediente: 500 ml apă, o linguriță cu ceai negru, 2 cuișoare, o linguriță de flori de soc, o linguriță de fructe de păducel, câteva afine, puțină scorțișoară, o linguriță de miere.

Se prepară astfel:

  • Se pune într-un ibric o cantitate de 250 ml apă la fiert
  • Se adaugă celelalte ingrediente (2 cuișoare, o linguriță de flori de soc, o linguriță de fructe de păducel, câteva afine, puțină scorțișoară) și se fierbe acest ceai timp de 5 minute
  • Se prepară 250 ml ceai negru separat
  • Se amestecă cele două ceaiuri, se îndulcește cu miere și se bea cald.

Fructele de păducel ajută în tratamentul oboselii, tulburărilor digestive, bolilor de inimă, tensiunii arteriale, afecțiunilor vaselor sanguine, tulburărilor de somn.

Citește și:  Ceaiul Camellia Sinensis, o soluție excelentă pentru arderea grăsimilor și combaterea cancerului

Ceai de cardamom, ghimbir, scorțișoară și cuișoare

Se folosesc următoarele ingrediente: 500 ml apă, o linguriță cu ceai verde Ceylon, o felie de portocală, o felie de rădăcină de ghimbir, 2 cuișoare, puțină scorțișoară și cardamon, o linguriță de miere.

Se prepară astfel:

  • Se pune într-un ibric o cantitate de 250 ml apă la fiert
  • Se adaugă celelalte ingrediente (o felie de portocală, o felie de rădăcină de ghimbir, 2 cuișoare, puțină scorțișoară și cardamon) și se fierbe acest ceai timp de 5 minute
  • Se prepară 250 ml ceai verde Ceylon separat
  • Se amestecă cele două ceaiuri, se îndulcește cu miere și se bea cald.

Cardamonul este foarte bun în ceai. Semințele de cardamom au numeroase beneficii asupra organismului și sunt recomandate în cazuri de migrene, tulburări digestive, dureri de cap, tuse, crampe, răgușeală, răceală, frisoane, balonare.

Ceai de mentă, cacao și zahăr

Se folosesc următoarele ingrediente: 250 ml apă, o linguriță de mentă, o lingură pudră de cacao, zahăr.

Se prepară astfel:

  • Se prepară un ceai din mentă și cacao, se îndulcește cu puțin zahăr
  • Acest ceai este plin de antioxidanți pentru că are pudră de cacao, deci ajută în menținerea celulelor sănătoase și în lupta împotriva radicalilor liberi
  • Cacao îmbunătățește starea de spirit prin declanșarea eliberării de endorfine.

Ceai din plante medicinale și scorțișoară

Se folosesc următoarele ingrediente: 250 ml apă, o linguriță de mentă, rădăcină de brusture, puțină scorțișoară, o linguriță de miere.

Se prepară astfel:

  • Se pune într-un ibric o cantitate de 250 ml apă la fiert
  • Se adaugă celelalte ingrediente (o linguriță de mentă, rădăcină de brusture, puțină scorțișoară) și se lasă la infuzat timp de 5 minute
  • Se îndulcește cu miere și se bea cald.

Rădăcina de brusture normalizează digestia, scade glicemia, are proprietăți diuretice, antinflamatoare și anticancerigene, reduce nivelul de zahăr și de colesterol din sânge, ajută în prevenirea diabetului, crește imunitatea organismului.

Ceai de post din scorțișoară, mentă și citrice

Acest ceai are un gust foarte plăcut. Scorțișoara ține sub control pofta de mâncare și ajută la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge.

Se folosesc următoarele ingrediente: 250 ml apă, o linguriță de mentă, o felie de portocală, o felie de lămâie, un vârf de cuțit de scorțișoară, miere.

Se prepară astfel:

  • Se pune la fiert o cantitate de 250 ml apă
  • Se adaugă celelalte ingrediente (o linguriță de mentă, o felie de portocală, o felie de lămâie, un vârf de cuțit de scorțișoară) și se lasă la infuzat timp de 5 minute
  • Se adaugă mierea pentru a avea un gust mai dulce și se bea cald.

2. Cele mai bune arome de ceai

Cele mai apreciate ceaiuri pentru aroma deosebită sunt:

  • Ceaiul Oolong te ajută să scapi de obezitate
  • Ceaiul alb, ceaiul verde, ceaiul negru și ceaiul de lemn dulce oferă un plus de energie și vitalitate
  • Ceaiul Rooibos îmbunătățește sănătatea organismului
  • Combinația dintre ceai de mentă, busuioc și flori de tei
  • Ceaiul de portocale calmează tulburările digestive
  • Ceaiul verde scade nivelul de trigliceride și nivelul de colesterol rău (LDL) din sânge
  • Ceaiul Numi este cel mai popular din lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.