Cum să ai un păr mai sănătos iarna? – Cel mai bun tratament pentru regenerarea părului

0
7

Părul des, frumos, strălucitor și voluminos este visul multor femei și bărbați în ziua de azi. Din păcate, nu toți oamenii au o podoabă capilară așa cum și-au dorit și sunt în căutarea unor soluții pentru regenerea părului în mod natural și sănătos. Influențele externe ce includ de exemplu stresul, poluarea, îngrijirea incorectă afectează deseori creșterea părului. Aceste influențe duc la un aspect neplăcut al părului, la căderea acestuia în exces, la rărirea sau fragilizarea podoabei capilare.

Tratamentele naturiste pentru căderea părului, măștile cosmetice și vitaminele ajută părul să devină mai puternic și mai sănătos.

La femei, chiar și coafarea în mod frecvent poate face părul tern și fragil, fapt pentru care ele au nevoie de tratamente cu ingrediente naturale, de regenerare a firelor de păr. Coafurile strânse și folosirea unor accesorii de păr pot cauza tulburări circulatorii și pot duce la căderea și ruperea părului. Îngrijirea incorectă și expunerea părului la produse de coafat, uscătoare de păr, radiații ultraviolete, apă cu un conținut prea mare de clor afectează structura și aspectul podoabei capilare.

De asemenea, stresul, fumatul, alimentele grase, alcoolul și lipsa vitaminelor pot avea un impact negativ asupra foliculilor de păr. Și modificările hormonale sunt un factor care poate deteriora părul.

Cel mai bun tratament pentru regenerarea părului

În primul rând contează hidratarea părului, care se face inițial din interior. Cantitatea de apă necesară zilnic pentru o bună hidratare a organismului este de 1,5-2 litri.

De asemenea, este bine cunoscut faptul că nutrienții sunt importanți, cum ar fi: vitaminele și mineralele. Acestea susțin regenerarea părului, creșterea acestuia și în plus sunt elemente esențiale pentru sănătatea organismului.

Ce vitamine sunt indicate pentru păr? Tratament pentru îndesirea părului

Vitaminele esențiale pentru sănătatea părului sunt: A, B7, C, D și E. Lipsa acestora poate afecta creșterea și vitalitatea părului.

Prin aportul de vitamina A se susține diviziunea celulară, creșterea și regenerarea părului. Această vitamină este recomandată în caz de păr fragil, uscat, plictisitor și pentru scalpul care prezintă semne de descuamare și mătreață.

Un nutrient bun pentru cheratină este biotina. Oamenii care au problema căderii părului pot lua suplimente de biotină, deoarece astfel părul va deveni mai sănătos, mai puternic și mai strălucitor.

Și vitamina C este esențială pentru sănătatea părului, ajută la formarea colagenului. Vitamina C are efect antioxidant, susține asimilarea fierului în organism și are efect benefic asupra foliculilor de păr.

Pentru a preveni căderea părului se pot utiliza și suplimentele de vitamina D care menține sănătatea rădăcinilor firelor de păr. Vitamina E crește circulația sângelui în scalp și astfel foliculii de păr sunt mai bine hrăniți cu nutrienți. Această vitamină combate și stresul protejează părul de stresul oxidativ și de atacul nociv al radiațiilor ultraviolete.

Zincul este un oligoelement bun pentru sănătatea părului

Zincul este unul dintre cei mai importanți nutrienți pentru păr, el apare în peste trei sute de enzime care sunt legate de sistemul imunitar. Relația dintre zinc și păr este foarte puternică, de aceea oamenii care decid să ia suplimente de zinc nu vor exagera niciodată.

Citește și:  Ce modele de mănuși se poartă în acest an?

Deficitul de zinc duce la căderea părului, deci trebuie prevenit din timp. Zincul are o serie de beneficii:

  • Ajută la creșterea foliculilor de păr
  • Susține regenerarea părului
  • Scade riscul de păr subțire, fragil și casant
  • Este esențial pentru cheratină și colagen, astfel îmbunătățește elasticitatea părului
  • Face părul să devină mai puternic și mai sănătos.

Dieta bogată în verdețuri, morcovi, fructe, legume cu frunze verzi, nuci, fructe de pădure este ideală pentru îmbunătățirea sănătății părului. Strălucirea părului este restabilită dacă se consumă alimente bogate în acizi grași Omega-3 și vitamina A.

Necesarul zilnic de zinc este de 40 mg pe zi, la un adult. Zincul se găsește în alimente precum: carne, brânză, scoici, alge marine, stridii.

Tratamente naturiste pentru păr

În medicina populară se folosesc tratamente naturiste pentru păr, cum ar fi:

  • Infuzia din sunătoare, salvie și urzică este indicată pentru regenerarea părului
  • Uleiul de brusture ajută la consolidarea rădăcinii, la combaterea căderii părului
  • Sucul de ceapă ajută la întărirea părului și la îmbunătățirea sănătății acestuia
  • Uleiul de cedru și uleiul de arbore de ceai sunt produse esențiale pentru regenerarea părului
  • Infuzia din rădăcină de brusture se folosește la clătirea părului și are efect în oprirea căderii părului; se adaugă 2 linguri de plantă la o cană de apă clocotită, se fierbe la foc mic, se lasă la răcit, se strecoară și se poate folosi.

Mască pentru păr cu ulei de cocos

Uleiul de cocos este un produs natural ideal pentru îngrijirea părului. Prin folosirea lui ca mască de păr se obțin mari avantaje. Despre acest ulei organic se spune că:

  • Are efect hidratant și regenerant, este bogat în acizi grași
  • Redă vitalitatea părului și strălucirea acestuia
  • Hrănește scalpul și promovească creșterea părului
  • Oferă părului un aspect suplu, sănătos și strălucitor
  • Are și o aromă plăcută de nucă de cocos, care se menține în structura părului.

Uleiul de cocos poate fi utilizat de oricine acasă. El face părul plictisitor să strălucească din nou și reduce vârfurile despicate.

Uleiul de lavandă are proprietăți calmante și de vindecare asupra scalpului, reduce inflamația pielii capului și este un bun remediu pentru scalpul uscat. Lavanda are efect antifungic și antimicrobian, ajută în prevenirea infecțiilor cu ciuperci și bacterii.

Pentru părul afectat de mătreață, scalpul uscat și cu senzație de mâncărime se recomandă un tratament cu ulei de rozmarin. Acest ulei, prin masaj, îmbunătățește și circulația sângelui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.