De ce obișnuiesc chinezii să bea aproape zilnic o cană de suc de trestie de zahăr?

0
1432
1-suc-din-trestie-de-zahar

Știați că o cană cu suc de trestie de zahăr băută aproape zilnic este cheia din spatele longevității vieții la chinezi? Mulți oameni din China cred în puterea miraculoasă a sucului de trestie de zahăr și au obiceiul să bea zilnic o cană cu acest suc.

În India, sucul de trestie de zahăr se fierbea pentru a se obține o compoziție caramelizată și apoi aceasta era mărunțită și folosită ca un leac sau medicament tradițional. De asemenea, ei foloseau sucul caramelizat de trestie de zahăr și pentru îndulcirea preparatelor culinare.

Zahăr din trestie de zahăr

2-trestie-de-zahar

Trestia de zahăr este o plantă erbacee care are denumirea științifică de Saccharum officinarum și face parte din familia Poaceae. Are tulpina cilindrică cu diametrul de 5 cm și măduva moale. Frunzele sunt mari, seamănă cu ale porumbului, iar inflorescențele sunt de forma unui panicul piramidal. Trestia de zahăr este de origine din Asia tropicală, Noua Zeelandă, India, dar se cultivă frecvent în China, Indochina, Filipine, Malaiezia, Indonezia pentru conținutul ei de zaharoză.

Suc de trestie de zahăr – Proprietăți și beneficii

3-suc-de-trestie-de-zahar

Un pahar de suc de trestie de zahăr băut din când în când este benefic pentru organism, deoarece are numeroase minerale și vitamine. Sucul este recomandat în alimentație pentru că:

  • Este folosit în tratamentul cancerului.
  • Trestia de zahăr are în compoziție sa glucoză, apă, fier, fosfor, calciu, vitamine B1, B2, B6, C, acid glutamic, alanină, aminoacizi și proteine.
  • Ajută la prevenirea îmbătrânirii premature a organismului.
  • Sucul de trestie de zahăr ajută în combaterea constipației și vărsăturilor, în tratamentul intoxicațiilor alimentare, afecțiunilor plămânilor.
  • Este folosit în tratamentul bolilor de stomac, tusei, astmului, stărilor febrile.
  • Zaharoza din trestia de zahăr oferă energie organismului, planta fiind folosită în medicina tradițională chineză în formă proaspătă.
  • Planta nu se mănâncă, ea doar se mestecă și este considerată o delicatesă.
  • Sucul de trestie de zahăr este recomandat și persoanelor care suferă de afecțiunile cardiace, digestive sau intestinale.
  • Sucul are efect în ameliorarea durerii în zona pieptului, reduce temperatura crescută a corpului în cazuri de febră.
  • Previne deshidratarea organismului, stimulează digestia, ameliorează durerile de intestin și stomac.
  • Prin mestecarea tulpinei de trestie de zahăr se curăță foarte bine dinții.
Citește și:  Scarda-odorata (Hierochloe odorata), planta medicinala

4-suc-de-trestie-de-zahar

Suc de trestie de zahăr – Mod de realizare:

  • Sucul se colectează din trestia de zahăr, prin zdrobire.
  • Este un produs 100% natural.

Din trestia de zahăr se obțin și alte produse nu doar sucul natural, se produce:

  • Zahăr brut, melasă, zahăr rafinat
  • Rom, băuturi răcoritoare, băuturi alcoolice
  • Alte preparate ce au zahăr.

Video – Suc de trestie de zahăr (metoda de realizare): 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.