Descoperă puterea vindecătoare a unguentului de sunătoare pentru piele

0
151
Preparate naturiste din sunătoare, Foto: myrobalanclinic.files.wordpress.com

Unguentul din flori de sunătoare ajută în tratamentul arsurilor solare și altor afecțiuni ale pielii. Această plantă (Hypericum perforatum) are proprietăți astringente, hemostatice, antimicrobiene, antiinflamatoare, antihemoragice, vindecătoare, cicatrizante, antidepresive, analgezice, diuretice, antispasmodice, etc. Sunătoarea conține elemente active foarte importante pentru menținerea sănătății, de aceea este folosită în medicina populară în diferite preparate fie ele: infuzii, unguente, tincturi, ceaiuri, decocturi, tincturi, etc. Dintre aceste elemente componente fac parte: hipericina, ulei volatil, substanțe triterpene, alcani, substanțe flavonozide, carotenoide, minerale, vitamina C, colină, acid cafeic, colină, acid clorogenic, acid cinamic, steroli, etc.

Preparate naturiste din sunătoare, Foto: myrobalanclinic.files.wordpress.com

Sunătoarea are efect vindecător pentru arsurile solare.

Unguentul din sunătoare se aplică în strat subțire pe zonele arse ale pielii și astfel vor fi ameliorate simptomele de arsuri solare: uscăciune, ferbințeală, durere, mâncărime. Foarte important este să nu se folosească alifie de sunătoare dacă se iese din casă și pielea este expusă la soare. Spunem aceasta deoarece sunătoarea are capacitatea de a provoca o sensibilitate la lumina solară. De aceea tratamentul cu unguent din sunătoare se face doar pe perioada cât se stă în casă. Încă un aspect de care trebuie ținut cont este faptul că sunătoarea interacționează cu anumite medicamente. Din categoria lor fac parte: anticoncepționalele, antidepresivele, anticoagulantele.

Citește și:  Febra patata a Muntilor Stancosi

Unguentul din sunătoare ajută la vindecarea rănilor deoarece are o compoziție chimică bogată, cu efect terapeutic puternic vindecător, antiseptic, antiinflamator, astrigent și cicatrizant.

Sunătoarea este folosită și în produse cosmetice, deoarece ajută la îngrijirea pielii, ea fiind un ingredient mai ales în cremele pentru față și gât. Are efect antiseptic, înlătură inflamațiile pielii, accelerează regenerarea epiteliului (țesutul tegumentar de suprafață), combate uscarea și vindecă leziunile de la suprafața pielii. Ajută în tratamentul arsurilor solare, ale acneei, ulcerațiilor cutanate, plăgilor, ulcerului varicos, leziuni ale mucoaselor, abceselor, furunculelor, inflamațiilor, escarelor, arsurilor grave de orice tip.

Florile de sunătoare au proprietăți antibacteriene extraordinare, de aceea previn și combat infecțiile, elimină inflamațiile, ajută la epitelizarea rapidă a țesuturilor deteriorate de factorii externi: raze ultraviolete care pot produce arsuri solare, înțepături de insecte, uscarea pielii din cauza detergenților chimici, etc.

Sunătoarea este o plantă care poate fi culeasă de pe pajiștile uscate, de la marginea pădurilor și reprezintă un medicament valoros pentru tratamentul multor boli și afecțiuni. Proprietățile acestei plante au fost apreciate încă din antichitate, ea fiind considerată un remediu popular pentru numeroase afecțiuni de sănătate cu aplicare largă datorată compoziției chimice complexe.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.