De ce simțim furnicături în mâna stângă? Cu siguranță ți s-a întâmplat și ție acest lucru și ai făcut câteva exerciții de mișcare a mâinii pentru a-ți reveni. La prima vedere pare un simptom minor care se produce din cauza unui prejudiciu creat la mână, datorită unei poziții dificile pe timp de noapte.
Este posibil să fi ținut mâna sub corp astfel încât aceasta să amorțească și să apară disconfortul. Dacă senzațiile neplăcute de furnicături persistă situația este mai complicată și trebuie depistată trauma, sau aflată cauza care a provocat-o. În acest caz este necesară o consultație medicală.
Blocarea unei artere poate afecta circulația sângelui și crea durere în piept și furnicături în mâna stângă. Anumite traume musculare sau la oasele membrului superior stâng poate da astfel de simptome.
Bolile de oase și articulații, ori tumorile maligne sau benigne la mână se manifestă și prin furnicături. Bolile sistemice, cancerul, inflamațiile cronice, bolile de ficat și de rinichi, pot duce la furnicături și parestezii și necesită administrarea unui tratament corespunzător. Diferiți factori ereditari, malnutriția, anemia, deficitul de vitamina B12, icterul și tulburările de metabolism pot fi posibile cauze ale furnicăturilor în mâna stângă.
Intoxicația cu metale grele creează stări de greață, parestezii, furnicături și dureri abdominale. Diverse infecții pot produce un astfel de disconfort la mână alături de alte simptome ce țin de tipul acestora (boala Lyme, zona zoster, SIDA și altele).
Munca la calculator un timp îndelungat solicită foarte mult mâinile și poate produce sindromul de tunel carpian – afecțiune ce se manifestă prin furnicături, durere, umflarea palmei, tremurături, amorțeală, pierderea capacității funcționale normale a acesteia, limitarea mișcărilor și alte simptome. Eliminarea acestor senzații neplăcute se face prin ținerea mâinilor în apă rece timp de 2 minute iar amorțeala se combate prin masaj.
Mulți oameni intră în panică când simt furnicături în mâna stângă deoarece consideră că au probleme cu inima. Pentru a se liniști trebuie să meargă la medic, spre a afla cauza ce a produs simptomul și a primi un tratament. Cauzele furnicăturilor în mâna stângă pot fi și circulația proastă a sângelui, enervarea unui nerv sau probleme la nivelul mușchilor.
Un factor de risc este neuropatia diabetică care se manifestă prin furnicături, amorțeală și senzația de arsură în mâini și picioare, sensibilitate la atingere, dureri, crampe și slăbiciune musculară. Consumul excesiv de alcool este un alt factor de risc și creează senzații de disconfort greu de suportat (furnicături, amorțeală, spasme, crampe și slăbiciune musculară, senzație de înțepături, tulburări de mișcare), în general afectează calitatea vieții.