Kudzu (Pueraria lobata), plantă medicament ce suprimă pofta de alcool

0
3036
Kudzu (Pueraria lobata), plantă medicament ce suprimă pofta de alcool

Pueraria lobata este denumirea unei plante cățărătoare de origine din Asia, care are ramificații lungi de până la 20 m. Această plantă are efecte bune în cazuri de intoxicații cu alcool, în sensul că rădăcina ei suprimă pofta de alcool. Planta este cunoscută cu numele Kudzu și face parte din familia Fabaceae, a leguminoaselor.

Planta Kudzu crește sălbatic în regiunile tropicale, mai ales în Asia de Sud-Est și are inflorescențe racemoase, alcătuite din flori parfumate, în nuanțe purpurii-violet.

De la specia Pueraria lobata se folosește în scop terapeutic rădăcina, lăstarii și frunzele. Toate aceste părți ale plantei conțin susbtanțe chimice active și o serie de nutrienți ce sunt importanți pentru restabilirea sănătății. Dintre ele fac parte: vitamina B2, calciu, magneziu, potasiu, fosfor, fier, seleniu, puerarin, daidzeină, acid p-cumaric, quercitină, genistein.

Rădăcina plantei Kudzu se utilizează de sute de ani în medicina tradițională chineză deoarece are efect antiinflamator, antispastic, diaforetic, antifebril, calmant, de combatere a intoxicațiilor cu alcool, de reducere a tensiunii arteriale. În prezent, planta are aceleași întrebuințări, dar în principal este apreciată pentru capacitatea de a suprima pofta de alcool. Extractul de Kudzu ajută și în tratamentul dependenței de nicotină, deci este recomandat celor care doresc să renunțe la fumat.

Chinezii folosesc extractul de Kudzu pentru calmarea durerilor de cap, a țiuitului în urechi, a răcelii, gripei, afecțiunilor gastrointestinale. În plus, planta reduce tensiunea arterială, previne dezvoltarea afecțiunilor cardiace, a arterosclerozei, îmbunătățește circulația sângelui, previne cancerul de sân, sindromul premenstrual, osteoporoza, degenerarea proceselor metabolice la nivelul țesutului osos.

Kudzu are proprietăți de reducere a senzației de mahmureală puternică. Se prepară un ceai din această plantă și se bea când apar semne de mahmurală sau intoxicație cu alcool. În acest fel, după o periodă de timp destul de redusă, de numai 15 minute, deja se ameliorează foarte mult efectele consumului mare de acool. De asemenea, un astfel de tratament ajută și la detoxifierea ficatului și a rinichilor.

Citește și:  Volbura-mare (Calystegia sepium), planta cu proprietati laxative

kudzu

Ceaiul Kudzu reduce stresul și toxicitatea de la nivelul ficatului. După cum se știe alcoolul face rău la ficat, dacă se consumă în exces poate provoca intoxicații cu alcool în organism, pierderi de memorie, ciroză hepatică alcoolică, obezitate, ficat gras, acumulare de grăsime în zona abdominală, arterioscleroză și alte boli grave.

Datorită nutrienților din conținutul plantei – mai ales a oligoelementelor, calciu, zinc, fosfor – Kudzu ajută la menținerea sănătății organismului, protejează oasele și tendoanele, oferă un efect tonic valoros pentru corp, de longevitate. Seleniul este un elemnet important deoarece ajută în combaterea cancerului.

Chinezii folosesc rădăcina de Kudzu ca medicament dar și ca înlocuitor de amidon. În China se prepară prin fierbere un terci din orez (100 g), apă (600 ml) și pulbere de Kudzu (cel mult 30 g), care se servește cald și are proprietăți foarte bune pentru organism, de reducere a nivelului de zahăr din sânge, de scădere a tensiunii arteriale, de prevenire a unor boli grave și stimulare a poftei de mâncare.

Planta Kudzu consolidează sistemul imunitar (are vitamine și oligoelemente), previne bolile cardiovasculare, vindecă mahmureala, scade nivelul de zahăr din sânge, în concluzie are efecte benefice pentru organism, este un aliment care restabilește și menține starea bună de sănătate.

Efectele extractului din rădăcină de Kudzu sunt bune și asupra menținerii frumuseții la femei, în combaterea simptomelor provocate de apariția menopauzei la cele care au trecut de o anumită vărstă. De asemenea, Kudzu creșete capacitatea de învățare, vindecă tulburările de memorie, are proprietăți extrogene și anticancerigene.

Extractul de Kudzu se folosește la recomandarea unui medic deoarece, dacă există anumite probleme de sănătate, poate da efecte secundare. În plus, nu este recomandat la femeile însărcinate sau care alăptează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.