Legătura dintre cancerul de prostată și alimentația de origine animală bogată în produse lactate

0
447
Legătura dintre cancerul de prostată și alimentația de origine animală bogată în produse lactate

Multe studii au arătat o legătură între dietă și cancerul de prostată. În prezent aceasta este cea mai frecventă formă de cancer diagnosticată de medici (rata sa fiind mai mare chiar decât a cancerului de sân), în prezent mulți bărbați au boli ale acestui organ al aparatului reproducător. Prostata este un organ mic care se găsește între vezica urinară și colon și produce un lichid ce ajută sperma să fecundeze ovulul femeii.

Desigur factorii de risc ai dezvoltării cancerului de prostată sunt vârsta sau ereditatea, însă și alimentația poate cauza această boală. Din păcate acest cancer nu produce de multe ori niciun fel de disconfort, ceea ce face ca boala să nu fie diagnosticată la timp, ci destul de târziu într-un stadiu avansat, deoarece bărbații nu merg la medic pentru a face controale regulate anuale.

Legătura dintre cancerul de prostată și alimentația de origine animală bogată în produse lactate

Cancerul de prostată poate fi prevenit printr-o alimentație de origine vegetală. Consumul de produse de origine animală și mai ales de lactate este un factor de risc pentru dezvoltarea acestei boli. Potrivit studiilor realizate de cercetători, cei mai mulți pacienți care au cancer de prostată în metastază au mâncat produse de origine animală. Mai mult decât atât, consumul de lactate este un factor de risc al cancerului de prostată, iar cel de proteine animale care apar în carne și ouă este de asemenea considerat că ar contribui la îmbolnăvirea prostatei.

Explicația apare în faptul că mulți bărbații au un nivel de hormon de creștere IGF-1 mai mare decât în mod normal în sânge, ceea ce favorizează dezvoltarea cancerului de prostată. Acest hormon de creștere accelerează regenerarea celulelor, apariția celor noi și eliminarea celulelor vechi. Prin consumul de alimente de origine animală se contribuie la creșterea nivelului acestui hormon în organism, deci carnea și lactatele vor duce la producerea unei cantități mai mari de IGF-1 în sânge. Dacă hormonul IGF-1 devine excesiv de activ și este produs în cantitate mare poate favoriza dezvoltarea cancerului.

Citește și:  Siropul de papadie, un elixir pentru imunitatea si sanatatea organismului

Metabolismul vitaminei D are loc dacă ne expunem la lumina soarelui măcar jumătate de oră pe zi. Acest lucru este foarte important pentru menținerea sănătății deoarece vitamina D ajută la echilibrarea organismului, la prevenirea cancerului de prostată, a cancerului de sân, a osteoporozei, a cancerului de colon și a altor boli grave.

Studiile cercetătorilor însă au demonstrat faptul că prin consumul de alimente de origine animală se inhibă producția de vitamina D și astfel apare un deficit de acest nutrient în sânge. În plus, calciul în exces și administrat în continuu poate stopa sinteza de vitamina D în organism. Calciul ajută la absorbția vitaminei D dar trebuie să fie în cantitate normală, moderată.

Pentru a preveni cancerul de prostată trebuie redus consumul de alimente de origine animală și de produse lactate. Proteinele din astfel de alimente pot genera un haos în ceea ce privește dezvoltarea celulelor noi prin creșterea excesivă a producției hormonului IGF-1 și astfel se crește riscul de cancer. În plus astfel de proteine pot fi cauza carenței de vitamina D prin inhibarea producerii ei în organism sub acțiunea soarelui asupra pielii corpului.

În concluzie, cercetătorii au demonstrat deja că oamenii care consumă multă carne, ouă și lapte pot avea un risc mai mare de a dezvolta cancer de prostată. De asemenea, bărbații care au o dietă alcătuită din fructe, legume, nuci și alimente ce conțin vitamina E au un risc mai mic de a suferi de această boală. Un alt aspect important de care spun cercetătorii este tratamentul cu vitamina D pentru cancerul de prostată. Vitamina D are efect benefic la nivel celular, asupra țesuturilor, reduce inflamațiile din acestea care cauzează declanșarea cancerului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.