Ai ochii verzi, află aici cum trebuie să te machiezi

0
436
Ai ochii verzi, află aici cum trebuie să te machiezi

Dupa cum multe dintre voi stiti pana in acest moment, sarcina sexului frumos este aceea de a-si pastra reputatia si tocmai din acest motiv, acest articol are rolul de a va face o prezentare in arta de a contura machiajul ochilor verzi. Daca ati fost inzestrate cu aceasta culoare a irisului, sunteti constiente ca Mama Natura v-a usurat putin aceasta sarcina, insa in acelasi timp v-a ingreunat optiunile in ceea ce priveste machiajul ochilor verzi. Astfel, din batrani se spune ca “ochii verzi, niciodata sa nu-i crezi”, zicala ce tradeaza efectul hipnotizant al acestei culori.

In machiajul ochilor verzi, pentru a crea un efect de succes, trebuie folosite culori complementare verdelui, care au rolul de a evidentia si astfel de a-i intensifica nuanta. Principala culoare complementara a verdelui este rosul, caruia i se alatura oranj-roscatul, oranjul, violet-roscatul si violetul. Pentru a evita stridenta in machiajul ochilor verzi, este recomandata alegerea unei culori de baza, si anume, alb sau negru, denumite si culori acromatice, sau bej, crem, maro, considerate culori neutre, urmand ca efectul utilizarii culorii complementare alese, sa fie acela de a ne evidentia ochii.

Astfel, pentru a da o forma si un sens acestor generalitati enuntate, este necesara particularizarea machiajului ochilor verzi in cel de zi, respectiv cel de seara. Pricipalul rol al machiajului este acela de a echilibra trasaturile fetei, de a corecta micile neregularitati, fara a va incarca, fara a va ascunde frumusetea naturala in spatele unei masti colorate.

In cazul in care asul dumneavoastra din maneca sunt ochii, respectiv culoarea verde a irisului, machiajul acestora din timpul zilei trebuie sa fie unul bland, insa in acelasi timp de efect. Astfel, puteti alege drept culoare de baza pentru machiajul ochilor verzi una deschisa, precum albul, cremul sau bejul, insa in acelasi timp trebuie sa fiti constiente ca ceea ce alegeti drept culoare complementara trebuie sa fie in ton cu acestea.

Spre exemplu, cremul sau bejul sunt culori calde si este absolut necesara combinarea acestora cu nuante calde, din clasa rosului, oranj-roscatului si oranjului. Spre deosebire de acest aspect, utilizarea albului drept culoare de baza in machiajul ochilor verzi, poate fi combinata cu oricare din celelalte culori, insa este de preferat sa se utilizeze alaturi de rosu, violet si rosu-violet. De asemenea, creionul pentru ochi si rimelul au rolul de a intensifica aceasta culoare. Un astfel de exemplu de machiaj este cel care a promovat-o pe Marilyn Monroe.

Citește și:  Cate tipuri de genele false exista si care sunt metodele de aplicare?

ochi verzi

In ceea ce priveste machiajul de seara al ochilor verzi, pe lista culorilor poate fi adaugat si negrul, pentru a-i evidentia prin intermediul unui efect dramatic. In general, principiile sunt aceleasi ca si in machiajul aplicat in timpul zilei, ceea ce difera fiind nuantele culorilor, de preferat fiind ca acestea sa fie mai inchise.

Astfel, un exemplu de machiaj al ochilor verzi de seara este aplicarea pe pleoapa superioara a culorii negru sau magenta, violet inchis, urmate de o nuanta de preferat din aceeasi clasa, insa cu un ton mai deschis, iar imediat sub sprancene, in dreptul coltului extern, si daca forma ochiului permite, si in coltul interior al ochiului, utilizarea albului, pentru a crea luminozitate privirii. De asemenea, utilizarea rimelului si a creionului sau a eyeliner-ului se desavarseste tot pe pleoapa superioara.

In machiajul ochilor verzi, unicitatea acestei culori ce exprima senzualitate, mister, este evidentiata in orice perioada a zilei sau la orice tip de eveniment, in special, cu ajutorul machiajului denumit “ochi de pisica”. Secretul machiajului ‘ochi de pisica” consta in trasarea unei linii pe pleoapa superioara, cat mai aproape de gene, cu ajutorul tusului sau a creionului de ochi, linie ingrosata si pronuntata spre exteriorul pleoapei.

Deasupra acestei linii incepeti apoi aplicarea culorilor, in combinatiile cele mai potrivite pentru dumneavoastra. Aditional, in functie de forma ochilor, puteti contura cu un creion pentru ochi si partea inferioara a ochiului, din interior.

Machiajul este o forma de exprimare si tocmai din acest motiv trebuie aleasa forma prin care sa va puteti arata celorlalti exact asa cum vreti ca acestia sa va cunoasca!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.