Masajul corector

0
304
Masajul corector

Spre deosebire de masajul facial care este unul preventiv si de intretinere, masajul corector are rolul de a corecta sau atenua anumite imperfectiuni survenite o data cu varsta sau boala (riduri, edeme, depozite de celulita, etc.) si este intercalat in timpul tratamentului cosmetic, inainte sau dupa efectuarea procedeelor faciale obisnuite, de cate ori este necesar. La efectuarea acestui procedeu, pozitia clientei este sezand pe un taburet, cu parul izolat intr-o boneta si, bineinteles, cu fata perfect demachiata si curatata prin procedee cosmetice obisnuite.

Masajul corector al ochilor

Acest complex de operatii se va introduce in cadrul tratamentului cosmetic efectuat in cabinet, de cate ori se observa la clienta un edem al pleoapelor, ochi congestionati sau riduri foarte vizibile in jurul ochilor. Este alcatuit din miscari de netezire si vibratorii, miscari ce se vor executa cu multa finete si intotdeauna cu crema grasa, hranitoare, mai intai pentru a hrani tesutul cutanat din aceasta regiune si apoi pentru a usura alunecarea degetelor pe piele evitand astfel plisarea ei si mai mult. Operatiile sunt urmatoarele:

1. Cu o mana se sustine muschiul orbicular, in timp ce cu mediul si cu indexul celeilalte maini se executa o miscare de netezire din unghiul intern al ochiului, de-a lungul muschiului sprancenos pana in unghiul intern al ochiului, de unde miscarea continua pe sub ochi doar cu indexul, revenind la pozitia initiala. Se repeta de doua ori, apoi printr-o miscare de alunecare cu ambele maini pe frunte, se trece la celalalt ochi, reluandu-se aceeasi miscare.

2. Aceeasi sustinere a muschiului orbicular cu o mana, cealalta executa mici ciupituri superficiale intre index si police, pornind din unghiul extern al ochiului, pe sub ochi pana la jumatatea arcadei zigomatice; de aici miscarea se continua printr-o netezire efectuata cu indexul in jurul ochiului pana la pozitia de incepere a miscarii. Prin aceeasi miscare de legatura pe frunte se trece la celalalt ochi, pentru a se efectua aceeasi miscare.

3. Tot din aceeasi pozitie de sustinere cu o mana a muschiului orbicular, cu indexul celeilalte maini se executa din unghiul extern al ochiului pana aproape de unghiul intern (pe sub ochi) presiuni ondulatorii pe piele. La aceasta miscare, pozitia indexului este orizontala pe piele. Din unghiul intern al ochiului, indexul continua miscarea cu o netezire pe sprancenos, revenind la pozitia de plecare. Aceasta miscare are un efect bun asupra edemelor din regiunea ochilor.

4. Cu o mana se sustine muschiul orbicular in timp ce cu mediul, indexul si inelarul celeilalte maini se efectueaza o miscare de netezire peste ochi, din unghiul intern spre cel extern al ochiului, de unde miscarea se continua pana la tampla. Cand mana care efectueaza masajul ajunge la coltul extern al ochiului, cealalta mana se ridica pentru o clipa, ca sa lase libera trecerea pana la tampla. In timpul efectuarii acestei miscari de netezire, degetul mediu, pana ajunge la unghiul extern al ochiului, are o pozitie usor curbata pentru a nu atinge pleoapa.

Citește și:  7 sfaturi utile pentru a alege o geantă și a folosi acest accesoriu interesant

5. Cu cele trei degete de la o mana, indexul, mediul si inelarul, se efectueaza pe sub ochi si deasupra ochiului o miscare vibratorie punctata, in timp ce cu cealalta mana se sustine muschiul orbicular.

masaj la ochi

Fiecare din aceste miscari corectoare se efectueaza de 10 ori la fiecare ochi. Se pot executa aceste miscari mai intai la un ochi iar apoi, printr-o miscare de mangaiere cu ambele maini pe frunte, se trece la celalalt ochi, sau se poate efectua fiecare miscare trecand de la un ochi la celalalt.

6. Ultima miscare este o miscare vibratorie plana. Cosmeticiana sta in spatele clientei si efectueaza cu ambele maini simultan cu cele trei degete, index, mediu si inelar, o vibratie plana, alunecand din coltul interior al ochilor pana la tampla, miscare care are acelasi traiect ca si miscarea de la punctul 5, doar ca acum se efctueaza vibrand si la ambii ochi simultan.

Acest masaj corector poate fi completat si cu o gimnastica a ochilor in felul urmator: a) cu o mana se acopera si se descopera alternativ fiecare ochi; b) se fixeaza privirea asupra unui deget care se tine la distanta de 50 cm de ochi; cu el se descrie un cerc destul de mare, cautand in acest timp ca ochiul sa urmareasca miscarea degetului.

Masajul corector al gurii

Acest complex de operatii se executa atunci cand se observa adancirea prea evidenta a santului nazolabil sau acele riduri stelare din jurul gurii sau rictus. Se efectueaza cu ajutorul unei creme hranitoare si are rolul de a hrani tesutul cutanat si de a tonifia muschii pielosi din cauza varstei sau din cauza unei slabiri bruste. Operatiile sunt urmatoarele:

1. Cu o mana se sustine muschiul din apropierea orbicularului gurii iar cu cealalta mana, cu policele si indexul se efectueaza mici ciupituri la santul nazonabil, de la comisura gurii la aripa nasului, de unde se coboara printr-o miscare de alunecare cu indexul pe acelasi traiect pana la pozitia initiala.

2. Tot aceeasi pozitie de sustinere cu o mana, in timp ce indexul celeilalte maini efectueaza presiuni ondulate de-a lungul santului nazonabil de la comisura gurii pana la aripa nasului, de unde revine la pozitia initiala printr-o alunecare cu acelasi deget. Printr-o miscare de netezire efectuata cu ambele maini peste frunte sau pe sub barbie, se trece la partea cealalta a gurii, repetandu-se aceleasi doua miscari.

3. Cu o mana se sustine muschiul din vecinatatea orbicularului gurii, in timp ce cu pulpa degetelor index si mediu se efctueaza o miscare de netezire pe muschiul orbicular al gurii, descriind cercuri din ce in ce mai mici, pana se ajunge la buze.

Fiecare din aceste miscari de masaj se efectueaza de 10 ori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.