Mersul pe nisip la mare te ajută să arzi 300 calorii pe oră

0
683
Mersul pe nisip la mare te ajută să arzi 300 calorii pe oră

Vara poți merge în vacanță la mare pentru a te bucura de soare și a te relaxa, iar în plus plaja îti poate oferi și avantajul de a scăpa de kg în plus. Dacă vrei să ai un corp zvelt, o siluetă frumoasă, nu trebuie decât să te bucuri de plimbările îndelungate pe plajă sau prin apa mării pentru a elimina o mare parte din calorii și a face sport în aer liber cu adevărat.

Mersul pe nisip la mare te ajută să arzi 300 calorii pe oră

Nisipul este asociat în mintea oamenilor cu ceva plăcut, cu vacanța la mare, cu băile de soare, cu acele castele de nisip pe care le-au construit la malul mării când erau copii. Nisipul ne aduce aminte și de copilărie dar este apreciat de noi și pentru plimbările în picioarele goale atât de plăcute și relaxante.

Specialiștii spun despre masajul eficient pe care il face nisipul pe tălpile picioarelor în timpul mersului, mai ales că sunt stimulate un număr foarte mare de puncte de pe tălpi care au legătură cu diferite organe ale corpului. Mersul pe nisip pune mușchii în mișcare și ajută la arderea caloriilor, de aceea cei care duc o viață sedentară și au și câteva kg în plus, pot face mișcare la mare, plimbându-se ore în șir pe nisip.

Mersul pe nisipul cald este relaxant, te scapă de stres, are efect benefic asupra sistemului nervos. Dacă pui mâinile pe nisip nu trebuie să atingi cu ele fața sau ochii deoarece este necesar ca ele să fie întâi spălate. Indiferent cât de curată e plaja, trebuie să fim convinși că în nisip pot fi diferite larve de viermi care dacă ajung în organism se pot dezvolta și produce infecții.

Citește și:  Cel mai bun antrenament la mare, pe nisip, pentru a-ți menține sănătatea

mersul pe nisip

Plimbările pe nisip la mare sunt relaxante, odihnitoare, calmante pentru sistemul nervos, iar sunetul creat de valurile mării te scapă de depresie, anxietate și stres.

Copiii trebuie lăsați de mici să se plimbe pe plajă și să se joace în nisip, deoarece acesta este un mod plăcut de a-și petrece timpul și în același timp util sănătății. Copiii se distrează construind castele din nisip, îngropându-și tălpile sau mâinile în nisip, jucându-se cu lopățele, găletușe și forme din plastic, toate le aduc bucurie și o stare de bine.

Experții – psihologi, cadre didactice, neurologi, psihihologi și psihoterapeuți – au ajuns la concluzia că joaca în nisip are efect bun asupra stării emoționale a copilului, îi induce o stare de bucurie și relaxare. Joaca în nisip este un mod de a dezvolta imaginația la copil, gândirea, atenția, memoria și spiritul de observație. De asemenea, copiii care se joacă împreună în nisip ajung să își dezvolte mai bine abilitatea de comunicare și socializare de la vârstă fragedă.

Mersul desculț prin nisip oferă un masaj foarte bun la tălpi, care este benefic și pentru cei care suferă de platfus, boli nervoase, boli ale sistemului cardiovascular, boli musculo-scheletice, ale tractului gastro-intestinal și aparatului genito-urinar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.