Ornitina, un aminoacid necesar sistemului imunitar și funcționării ficatului

0
242
L-ornitina, Foto: clarkia.biz

Ornitina este un aminoacid important pentru organism, care își intensifică efectul prin asociere cu alți doi hormoni – carnitina și arginina. În combinație cu arginina are acțiune mai eficientă, stimulează eliberarea de hormoni, crește vitalitatea și capacitatea de regenerare a organismului. În plus, poate imbunătăți pofta de mâncare și elimina stresul.

L-ornitina, Foto: clarkia.biz

Ornitina stimulează secreția hormonilor creșterii și astfel are rol în metabolizarea excesului de grăsime corporală, deci scade riscul de obezitate. Potrivit cercetătorilor în domeniul sănătății anumiți hormoni de creștere (printre care și insulina, prolactina, glucagonul și noradrenalina) pot fi eliberați mai repede în organism, iar astfel acesta rezistă mai bine la infecții și boli. În concluzie, acest aminoacid este in primul rând important pentru sistemul imunitar al organismului. Ornitina ajută la vindecarea și regenerarea țesuturilor, ea se găsește în țesuturile conjunctive și în piele.

Având vedere faptul că detoxifică amoniacul și joacă un rol important în ciclul ureei, putem spune că rolul ornitinei și pentru buna funcționare a ficatului este foarte mare, ajută la regenerarea acestui organ. Ficatul este foarte important pentru organism, iar ornitina contribuie la menținerea sănătății lui. Ornitina grăbește vindecare rănilor, sprijină funcția hepatica, îmbunătățește somnul și crește potența. Dacă se ia împreună cu un alt aminoacid numit arginină poate oferi mai multă vitalitate corpului.

Pentru a avea acest aminoacid în cantitate suficientă în corp este necesară o alimentație bogată în carne, lapte, ouă, pește. De asemenea, pentru că ornitina se absoarbe mai bine dacă este în combinație cu arginina, alimentația trebuie să cuprindă și alune, soia, carne de pui și miel, fulgi de ovăz, ton, germeni de grâu, ou[. Toate aceste alimente conțin arginină. Vegetarienii pot lua suplimente de acest aminoacid, deoarece în stare naturală, în alimente de natură vegetală este în cantitate redusă.

Citește și:  Dieta Perricone, un deliciu de vară care îmbunătățește aspectul pielii

Ornitina este foarte importantă pentru creșterea rezistenței organismului deoarece ajută în detoxifierea corpului. Ajută la descompunerea grăsimilor, la echilibrarea dietei, la consolidarea mușchilor, reprezintă un factor essential pentru distribuția hormonilor creșterii în organism. Cei care vor să aibă un aspect mai tânăr, pot folosi suplimente de ornitină deoarece ajută în procesul de prevenire a îmbătrânirii premature a organismului. Acest aminoacid poate stimula producerea de celule albe, are efect pozitiv asupra potenței, ajută în tratamentul disfuncției erectile, ajută în lupta împotriva agenților patogeni, consolidează sistemul imunitar. Suplimentele de ornitină au efect bun în procesele cheie ale metabolismului, ajută la detoxifierea corpului, cresc potența, ajută la dezvoltarea musculaturii, la pierderea de grăsime și deci menținerea greutății corporale în limite normale. În plus, organismul este mai sănătos, iar acest lucru se vede la exterior, se reflectă în frumusețea pielii și a părului. Acest aminoacid este luat de sportivi, fiecare iși stabilește o anumită doză în funcție de nevoile individuale. Acest aminoacid se poate lua sub formă de suplimente de L-ornitină dar numai la recomandarea medicului. De acest lucru trebuie să țină cont mai ales femeile însărcinate, care alăptează și mamele care se gândesc să dea un astfel de supliment la copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.