Reguli de protectie a copiilor vara

0
202
Reguli de protectie a copiilor vara

Imediat ce scoala s-a incheiat incepe vacanta de vara – preferata copiilor – cand se merge in concediu cu familia la mare sau la munte. Ei se bucura de soare, vreme frumoasa, de faptul ca pot petrece mult timp in aer liber, insa exista si riscul expunerii exagerate la radiatiile solare.

Reguli de protectie a copiilor vara

Copiii trebuie protejati de soare prin folosirea unei creme pentru piele cu factor de protectie solara SPF 15. Crema trebuie sa se aplice pe piele din doua in doua ore, mai ales daca copilul transpira foarte mult. Intotdeauna este mult mai bine sa tinem copiii in locuri ferite de soare, mai ales intre orele 11-17 cand radiatiile solare sunt foarte puternice.

La piscina sau la mare, copiii mai mici sau mai mari trebuie supravegheati cand stau aproape de apa sau chiar in apa. Trebuie avut in vedere faptul ca mediul umed favorizeaza raspandirea microbilor. Uneori clorinarea apei desi se face in mod corect, nu intotdeauna este suficienta pentru a preveni aparitia germenilor patogeni.

Daca copilul este foarte jucaus si obisnuit sa alerge in zilele toride trebuie sa bea foarte multa apa, astfel incat hidratarea corpului sa se faca in mod corect. Daca el are o activitate fizica (se joaca cu mingea, merge cu bicicleta etc) trebuie sa consume bauturi racoritoare care sa contina zahar si saruri minerale, mai ales daca clima este calda si umeda. Nu trebuie sa lipseasca apa plata sau ceaiul pentru potolirea setei.

Vara, la mare, copilul nu trebuie sa consume inghetata in plin soare deoarece pot apare durerile de gat si febra. Inghetata trebuie servita intr-un loc la umbra.

Citește și:  Coafuri pentru fata ovala

Cat timp stau la soare copiii trebuie sa poarte palarie sau sapca pe cap, de culoare deschisa. In caz contrar, daca vor sta cu capul descoperit exista riscul sa faca insolatie.

In timpul verii si insectele sunt o problema. Copiii trebuie sa se protejeze impotriva lor (tantari, muste, capuse, acarieni) deoarece apar si ziua nu numai in timpul noptii.

Intotdeauna seara pe perioada verii trebuie obligatoriu sa se faca cate o baie pentru a se evita supraincalzirea, iritatiile pielii cauzate de caldura si pentru ca somnul sa fie mai odihnitor.

In sezonul cald copiii, dar si adultii pot suferi de otita externa. Copiii pot face usor infectii in urechi prin stagnarea apei ce creeaza un mediu ideal cresterii germenilor patogeni, de aceea este important sa se stearga bine urechile cu un prosop curat. Aceste probleme apar mai ales in cazul in care se merge la piscine cu jocuri acvatice. Urechea se poate sterge cu o solutie usor acida realizata din apa si putin otet.

Atentie mare la infectia cu alimente, deoarece vara germenii se dezvolta cel mai bine. Intotdeauna inainte de masa mainile trebuie spalate bine cu apa si sapun. Trebuie sa se evite alimentele pregatite in avans si tinute mult timp la frigider. Ouale, carnea si pestele trebuie fierte si prajite bine inainte de a fi servite. In stare cruda ele nu trebuie depozitate alaturi de fructe si legume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.