Se poate muri din dragoste sau inimă rănită? Află despre sindromul inimii frânte

0
889
Se poate muri din dragoste sau inimă rănită Află despre sindromul inimii frânte

Poate părea un episod desprins din romane de dragoste sau din filme romantice, însă în realitate conceptul este destul de serios, durerea este palpabilă, mare, traumatizantă pentru respectiva persoană.

Medicii spun despre sindromul inimii frânte că este o afecțiune medicală și care se manifestă prin simptome specifice. Deși pare greu de crezut, în astfel de cazuri inima are de suferit și nu doar la figurat ci chiar fizic. Se spune că inima este mărită în cazul sindromului inimii frâne și chiar așa și este, dacă se face o radiografie.

Mai mult decât atât specialiștii în domeniul medical spun despre cardiomiopatia de stres care apare la femeile aflate în perioada de post menopauză. Oamenii care suferă de sindromul inimii frânte au un risc crescut de a face atac de cord. Dacă apare suferința din dragoste exacerbată, această afecțiune medicală mai puțin cunoscută numită sindromul inimii frânte produce simptome asemănătoare atacului de cord. Cele mai frecvente stări sunt durerile de piept, tulburările respiratorii și pulsul neregulat.

În timpul sindromului inimii frânte se produce un aflux de hormoni și adrenalină, în cazul unui atac de cord are loc un blocaj de flux sangvin. În primul caz, sindromul afectează foarte tare mușchiul inimii și îngreunează capacitatea acestuia de a pompa sângele, iar în cazul atacului de cord, dacă se produce blocajul sangvin apare senzația de bătăi neregulate ale inimii, slăbiciune, anxietate, senzație de plenitudine, probleme respiratorii, stare de sufocare, disconfort în spate, braț și maxilar, durere în piept, presiune în zona sternului.

inima franta

Persoanele care suferă din dragoste sau au un stres emoțional puternic pot ajunge să aibă probleme de inimă. Factorii de stres emoțional sunt accentuați și de stresul fizic, de oboseală și starea de nervi, iar riscul de a suferi de sindromul inimii frânte este mare. Medicii spun că un astfel de sindrom poate fi chiar fatal dar de asemenea și probabilitatea de vindecare este mare, mai ales la femei, fără a rămâne cu probleme de inimă.

Citește și:  Cum să scapi de gripă și infecții respiratorii? - Remedii naturale cu plante

Prevenirea acestui sindrom nu este posibilă deoarece stresul emoțional poate să apară pe neașteptate iar sensibilitatea unui om la acesta este destul de mare. La apariția unor simptome de care am spus mai sus este indicat să mergi la medic pentru a preveni un eventual atac de cord. Simptomele sindromului și ale atacului de cord sunt asemănătoare, de aceea nu ai de unde să știi care este diagnosticul normal.

Atacul de cord se știe că poate duce la deces dar și sindromul inimii frânte poate fi fatal, deci necesitatea de a merge de urgență la medic este justificată. În timpul sindromului inimii frânte crește nivelul de hormoni de stres și de adrenalină în organism, arterele coronariene se contractă, iar circulația sângelui nu se mai realizează în mod normal. O astfel de persoană are dureri în piept, simte că o înțeapă inima, că respiră greu, că este slăbită și epuizată.

La fel sunt și simptomele atacului de cord, iar în plus se pot produce și aritmii, iar din cauza dificultăților respiratorii se poate ajunge la o embolie pulmonară care este foarte gravă. Persoanele care suferă de un stres emoțional sever sunt în situația de a trăi cu siguranță o experiență negativă de viață (decesul unei persoane dragi, despărțirea neașteptată de partenerul de viață în urma unui accident, etc). Consecințele unui stres emoțional sunt mari asupra organismului, mai ales asupra inimii, iar în cazuri grave se poate ajunge chiar la deces.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.