Sindromul de tunel carpian – Operatia chirurgicala

0
1494
Sindromul de tunel carpian – Operatia chirurgicala

Deseori sportivii care se antreneaza zilnic, un timp indelungat, experimenteaza simptome de sindrom de tunel carpian la nivelul mainii: amorteli, tremuratul intens al mainii, furnicaturi, senzatie de arsura la degetul mare sau la toate degetele, incapacitatea de a-si coordona miscarea mainii in timp ce se vrea prinderea unui obiect sau sa se faca o alta miscare. In general in cazul acestei boli, cel mai mult este afectat degetul mare de compresia nervului median. In multe cazuri sunt afectate si primele trei degete de la mana, tot datorita acestui nerv.

In cazurile severe de sindrom de tunel carpian este necesara interventia chirurgicala. Intotdeauna medicii recomanda operatia chirurgicala daca alte metode de tratament si terapie nu dau rezultate.

Aceasta metoda de tratament – de tip chirurgical – nu este complicata si este realizata sub anestezie locala. Medicul specialist este cel care evalueaza starea de sanatate a pacientului si poate recomanda sau nu operatia. De regula operatia nu se face daca exista o alta metoda de tratament care ar da rezultate si este mai la indemana. Un lucru este sigur, medicul va incerca ameliorarea simptomelor si va recomanda un tratament care trebuie intocmai respectat de pacient.

Persoanele care trebuie sa urmeze procedura chirurgicala este bine sa poarte o discutie cu medicul cu privire la aceasta si astfel sa fie pregatite si linistite cu privire la ce se va intampla in timpul operatiei, sa nu fie stresate, descurajate si dezamagite dupa aceea, in perioada de recuperare.

Cu trei saptamani inainte de operatie pacientul nu trebuie sa ia medicamente de tipul aspirinei, sau altele care contin acid acetilsalicilic. Aceste medicamente pot creste frecventa hemoragiilor. Inainte de operatie se face anestezie locala, se injecteaza in mana sau in antebrat solutia anestezica. Pentru a scadea presiunea la nivelul nervului median se sectioneaza ligamentul, facand doar o mica incizie. Uneori, medicul chirurg administreaza anestezie generala pacientului cand situatia este mai complicata.

Citește și:  Află ce nu trebuie să mănânci dacă vrei să slăbești! - 9 alimente care predispun la obezitate

Dupa operatie, pacientul are nevoie de medicamente analgezice pentru calmarea durerii. Mana se tine ridicata pentru a reduce umflarea acesteia si durerea. Primele simptome dispar chiar la putin timp dupa operatie, iar celelalte simptome nu mai apar deloc in cateva saptamani.

Factorii de risc sunt in functie de pacient. Daca acesta sufera de diabet zaharat, boli cardiace, obezitate, ateroscleroza, boli pulmonare destul de grave, fumeaza sau duce un stil de viata necorespunzator ceea ce ii afecteaza sanatatea organismului poate ajunge la anumite complicatii. Dintre acestea fac parte hemoragia post-operatorie, vindecarea cu dificultate a ranilor, infectie, aparitia unor cicatrici destul de mari sau reactii alergice.

De asemenea pot sa apara leziuni ale nervilor sau a tesuturilor din jur, sensibilitatea pielii sa fie mare, sa ramana cicatrice pe palma, sa persiste senzatia de durere, sau chiar sa apara imposibilitatea de a indrepta degetele. Daca pacientul prezinta complicatii grave in urma operatiei, poate fi operat si a doua oara. Exista posibilitatea ca inflamatia articulatiei sa se agraveze si sa devina cronica, mai ales la miscarea degetelor si chiar intensificarea durerii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.