Știați că bicarbonatul ajută la albirea dinților? – Invață cum să folosești bicarbonatul pentru a avea dinți mai albi

0
270

Dantura reprezintă o armă de seducție în relația dintre parteneri, ajută la creșterea încrederii în sine. O dantură impecabilă intensifică puterea de atracție dintre două persoane și indică o stare bună de sănătate. În plus, o dantură bine îngrijită, albă și frumoasă, oferă chipului un aspect mai tânăr, deoarece se știe că odată cu înaintarea în vârstă dinții își pierd culoarea lor naturală, devin mai galbeni și mai puțin strălucitori.

Albirea dinților cu bicarbonat de sodiu, Foto: apkxda.com
Albirea dinților cu bicarbonat de sodiu, Foto: apkxda.com

Modalități eficiente pentru o dantură albă și strălucitoare:

Există câteva alternative de albire a dinților acasă, din care bicarbonatul de sodiu este cel mai eficient. Spunem aceasta deoarece bicarbonatul de sodiu are efect de albire și de reducere a plăcii bacteriene care formează cariile.

Cum se procedează? Iei periuța de dinți, o uzi cu apă, apoi o moi în bicarbonat de sodiu. Nu trebuie să pui pe firele periuței o cantitate exagerată de bicarbonat de sodiu, însă suficient ca acest praf să acopere suprafața acestora. Apoi te speli cu periuța astfel pregătită pe dinți la fel cum faci atunci când folosești pasta de dinți. Este foarte simplu, procedeul trebuie să dureze cam 3 minute pentru ca efectul să fie cel dorit. Nu mai rămâne decât să scuipi excesul de bicarbonat și salivă din gură, apoi să te clătești cu apă călduță și curată. Dacă simți că în gură ți-a rămas un gust ciudat de bicarbonat, poți folosi puțină apă de gură.

Prin acest procedeu poți scăpa ușor și de resturile alimentare prinse între dinți și care în timp provoacă respirația urât mirositoare. Această metodă de îngrijire a dinților este folosită de mulți oameni, unii chiar au renunțat complet la pasta de dinți și au rămas la varianta cu bicarbonat. Acest procedeu se poate folosi măcar de 2 ori pe săptămână deoarece ajută foarte mult la albirea danturii și prevenirea cariilor. Există și păreri contra: se spune că prin folosirea intensă a bicarbonatului de sodiu și apăsarea puternică repetitivă cu periuța pe dinți se poate deteriora în timp smalțul acestora. În concluzie, bicarbonatul de sodiu trebuie folosit ocazional, astfel se protejează smalțul și nu se ajunge la un aspect aspru al suprafeței dinților. Pentru a avea dantura albă, bicarbonatul de sodiu reprezintă o soluție eficientă care poate fi aplicată de oricine acasă.

Merele curăță dinții și mențin sănătatea acestora, Foto: supergreenme.com
Merele curăță dinții și mențin sănătatea acestora, Foto: supergreenme.com

Pentru prevenirea îngălbenirii dinților trebuie evitat fumatul și alcoolul, trebuie renunțat și la obiceiul de a ronțăi bomboane, caramele, dulciuri, care sunt principalii factori ai formării cariilor. Mare atenție la produsele care pătează albul dinților, acestea trebuie pe cât posibil evitate. Astfel de produse sunt: cafeaua, sfecla roșie, ceaiurile de culoare închisă, dulciurile, ketchup-ul și ciocolata.

Căpșunele te ajută să ai dinții mai albi, Foto: doctor.mn
Căpșunele te ajută să ai dinții mai albi, Foto: doctor.mn

Pentru curățarea danturii este indicat să se mănânce mere. De asemenea, sunt recomandate căpșunele deoarece aceste fructe au un acid care albește dinții. Citricele sunt excelente pentru dinți deoarece intensifică secreția salivară și curăță dinții. Se pot alege diverse tipuri de citrice: grapefruit, mandarine, lămâi, clementine, portocale. Se spune că aceste fructe ajută în prevenirea gingivitei și în reducerea simptomelor acestei afecțiuni deja instalate.

Pentru a avea dinții albi trebuie să vă periați dinții după fiecare masă cu o pastă de dinți care are efect de albire.

Video – Cum să ne albim dinții?

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ