Știați că o cantitate în exces de suc de morcovi poate duce la îngălbenirea pielii?

0
724

Morcovul este o legume bogată în betacaroten și vitamine. Are în special vitamin A care îmbunătățește vederea și hidratează pielea. De asemenea, conține vitaminele B1, B2, B6, K, C care sunt necesare organismului. Morcovii au micronutrienți, potasiu, mangan, cupru, fier, fosfor, niacin, pectină, ulei volatil și alte substanțe active. Valoarea lor nutritivă și terapeutică este mare. Morcovii au efect benefic în tratamentul: bolilor de piele, cardiovasculare, anemiei, bronșitei, problemelor de ochi. Sucul de morcovi îmbunătățește pofta de mâncare, combate oboseala, îmbunătățește vederea, atenuează efectele toxice ale medicamentelor antibiotice asupra organismului, crește rezistența corpului, a unghiilor și părului.

Suc de morcovi, Foto: hqwallbase.com
Suc de morcovi, Foto: hqwallbase.com

Morcovii conțin mai mult betacaroten decât alte fructe și legume. Dacă se bea o cantitatea prea mare de suc de morcovi (5 căni pe zi) se poate produce îngălbenirea pielii. De aceea este indicat să nu se exagereze cu suc de morcovi, să nu se depășească doza de 4 căni de suc pe zi.

Betacarotenul este un antioxidant și un pigment roșu-portocaliu care în exces produce îngălbenirea pielii. Acest efect este reversibil, poate înceta dacă se scade aportul de batacaroten din morcovi. Datorită acestui efect de îngălbenire, în lunile de vară unele personae folosesc masca cu morcovi care cu ajutorul betacarotenului ajută la bronzarea pielii. Acesta este și motivul pentru care betacarotenul apare și în unele produse cosmetice de bronzat. Are rolul de a grăbi procesul de colorare a pielii și astfel bronzul este frumos și mai intens. În plus morcovii ajută la hidratarea pielii, deci masca cosmetică naturală din morcovi este în special recomandată persoanelor cu tenul uscat. Prin acest procedeu simplu, pielea poate fi păstrată frumoasă, sănătoasă și cu un efect de bronz minunat.

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ