Un pahar cu suc de iarbă de grâu oferă numeroase beneficii pentru sănătatea organismului. Sucul de iarbă de grâu nu este apreciat doar de vegani, ci de toți oamenii care își doresc să aibă o dietă care întărește sistemul imunitar împotriva agenților patogeni.
Sucul de iarbă de grâu este un adevărat elixir pentru sănătate, nu este o invenție a unor oameni ce sunt considerați fanatici, ci a unor oameni care chiar știu despre ce este vorba. Cercetătorii au și demonstrat acest lucru – faptul că iarba de grâu este bogată în substanțe vitale, necesare organismului.
Suc de iarbă de grâu – Beneficii pentru sănătate
Această băutură naturală are numeroase beneficii pentru organism pentru că:
- Este bogată în minerale și vitamine, ajută la consolidarea sistemului imunitar al organismului.
- Cercetătorii în domeniul sănătății spun că iarba de grâu conține în jur de 100 de minerale (ce sunt ușor de digerat) și aproape toate vitaminele cunoscute.
- Conține clorofilă și enzime importante care ajută în menținerea sănătății, la formarea de noi celule sanguine. Astfel se intensifică transportul de oxigen la celule, se menține balanța acido-bazică, echilibrul procesului de alcalinizare, se stimulează detoxifierea organismului.
Cura cu suc de iarbă de grâu
Cum se consumă sucul de iarbă de grâu? Se procedează astfel:
- Sucul de iarbă de grâu se bea în fiecare zi, câte puțin dimineața, pe stomacul gol.
- Tratamentul se face timp de 2-3 săptămâni pentru detoxifiere.
- Cei care doresc pot combina sucul de iarbă de grâu cu suc de țelină, mere, pere sau cu puțină apă.
- În prima zi se bea 2 linguri de suc de iarbă de grâu, apoi cantitatea se crește, până se ajunge la 80 ml pe zi.
Sucul este complet solubil, bogat în nutrienți, asimilat aprape instantaneu, chiar și de persoanele care au un metabolism încet sau o digestie slabă.
Suc de iarbă de grâu – Proprietăți și beneficii
Sucul este benefic pentru organism, acționează la nivel celular, ajută la detoxifierea corpului. Fiind bogat in antioxidanți a stârnit interesul oamenilor de știință, și astfel aceștia au descoperit că previne apariția cancerului.
O cantitate de 100 g iarbă de grâu conține:
- Vitamina C – de 60 ori mai mult decât este în 100 g portocale.
- Fier – de 5 ori mai mult decât se află în 100 g spanac.
- Magneziu – de 5 ori mai mult decât se găsește în 100 g banane.
- Vitamina E – de 50 de ori mai mult decât apare în 100 g spanac.
- Calciu – de 11 ori mai mult decât este în 100 g lapte crud de vacă.
- O cantitate mare de proteine vegetale foarte bune pentru sistemul muscular al organismului.
- Enzime foarte importante pentru regenerarea ADN-ului, pentru efectul anti-inflamator, dar și cel de regenerare al celulelor care sunt deteriorate de radiațiile ultraviolete și radioactivitate.
- Antioxidanți care ajută la combaterea radicalilor liberi, la inhibarea acestora. Radicalii liberi sunt vinovați de dezvoltarea unor boli grave cum sunt: reumatismul, ateroscleroza, cancerul și altele.
- Clorofila facilitează eliminarea toxinelor din organism și îmbunătățește sănătatea.
- Sucul de iarba de grâu ajută la curățarea limfei, intestinelor, ficatului, revitalizarea pielii, neutralizarea toxinelor depozitate în celule, scăderea nivelului de colesterol, curățarea sângelui, accelerarea metabolismului și stimularea hematopoiezei.
Sucul de iarbă de grâu este o băutură naturală perfectă pentru organism. Dacă este consumat frecvent îți dă energie, îți menține sănătatea organismului și consolidează sistemul imunitar al acestuia.
Importanța clorofilei din iarba de grâu
Sănătatea este mai mult decât hrănirea fizică. Nu suntem doar organisme fizice și mecanice, suntem mai mult decât atât, suntem ființe spirituale într-un corp fizic.
Hrana vie este vitală pentru sănătatea organismului:
- Iarba de grâu ne hrănește și din acest punct de vedere este un aliment viu, care ne ridică Chi-ul la un nivel mai înalt de vibrație.
- Nu e de mirare că sucul din iarbă de grâu este apreciat de tot mai mulți oameni.
- Dorința interioară a oamenilor este să se bucure de natură, de pajiști verzi, de frumusețea pădurilor, de o alimentație energizantă.
- Hrana vie (din semințe, legume crude, fructe proaspete, iarbă de grâu) revitalizează organismul, oferă o stare de bine.
- Acest lucru nu se poate spune despre alimentația alcătuită din cartofi prăjiți, pizza, produsele fast-food, produsele conservate, etc.
Ce este clorofila?
Clorofila este un remediu natural incredibil. Iată ce spun experții:
- Această substanță este creată prin procesul de fotosinteză în celulele plantei.
- Celulele plantelor verzi pot absorbi în mod direct energia de la soare.
- Ele au nevoie doar de câteva secunde pentru a capta energia de la soare, pentru a o asimila și transforma în clorofilă.
- Această transformare a luminii în energie are denumirea de fotosinteză.
Clorofila se găsește în cantitate semnificativă în iarba de grâu și este un element activ cu puteri terapeutice deosebite pentru organism.
Beneficii:
- Clorofila are capacitatea de a îmbunătăți sănătatea organismului, de a amplifica funcțiile sistemului vascular, ale inimii, plămânilor, uterului și intestinelor.
- Clorofila este numită sângele verde al plantelor.
- Este foarte eficientă pentru sănătatea organismului uman.
- Se aseamănă cu hemina, care este parte a hemoglobinei. Cercetătorii au constatat că moleculele de clorofilă sunt similare cu moleculele de hemină. Singura deosebire este că la clorofilă, moleculele se leagă de un atom de magneziu. În cazul heminei, moleculele se leagă de un atom de fier.
Iarba de grâu ajută în vindecarea anemiei.