Ați băut vreodată suc de morcovi, portocale și lămâie? Este un suc natural delicios. Există multe legume și fructe care ajută la creșterea imunității organismului. Dintre acestea fac parte morcovii, portocalele și lămâia, care sunt ideale pentru menținerea sănătății corpului nostru, ne oferă numeroase minerale și vitamine.
Sucul din morcovi, portocale și lămâie este o combinație delicioasă de elemente nutritive, perfecte pentru menținerea sănătății corpului în sezonul cald, de vară.
Suc de morcovi, portocale și lămâie
Pentru realizarea acestei băuturi naturale se folosesc următoarele ingrediente:
- 6-8 morcovi
- 6 portocale
- o lămâie.
Suc de morcovi, portocale și lămâie – Mod de preparare:
- Se curăță morcovii, se spală și se dau prin storcătorul de fructe.
- Se iau 6 portocale, se spală bine cu apă, se taie în bucăți mari, se mărunțesc prin robotul de bucătărie și deci se folosesc cu tot cu coajă.
- Lămâia se stoarce și se folosește doar zeama acesteia.
- La final se amestecă toate cele trei ingrediente și astfel sucul este gata pentru a fi savurat.
Sucul de morcovi, portocale și lămâie are un gust excelent:
- Este delicios, bogat în minerale și vitamine.
- Datorită cojilor de portocale, gustul acestei băuturi va fi dulce-acrișor-amărui.
- Este deosebit de aromat.
Portocale – Beneficii pentru sănătate
Portocalele conțin foarte multă vitamina C și au numeroase beneficii pentru sănătate:
- Sunt bogate în substanțe nutritive, minerale și vitamine
- Au proprietăți antiinflamatorii, diuretice, antipiretice, anticancerigene, antiacide
- Ajută la detoxifierea organismului și a sângelui
- Au aminoacizi esențiali care mențin sănătatea corpului și ajută la scăderea în greutate, deci pot fi folosite în dietele de slăbire.
Cojile de portocale – Proprietăți:
- Conțin multe elemente nutritive, care de altfel se găsesc și în pulpa fructelor.
- Ele sunt bogate în vitamina C și B1, acid folic, betacaroten, alphacaroten, aldehide care ajută la revitalizarea organismului și consolidarea sistemului imunitar.
- Au un conținut semnificativ de fibre ce ajută la normalizarea digestiei, tranzitului intestinal și prevenirea bolilor de colon.
- Potrivit cercetătorilor, cojile de portocale au compusi chimici care opresc dezvoltarea celulelor cancerigene.
- Au compuși anticolesterol care pot preveni formarea cheagurilor de sânge și dezvoltarea unor boli cardiovasculare.
Lămâia – Beneficii pentru sănătate
Lămâia aduce un plus de savoare la orice băutură răcoritoare și are numeroase beneficii pentru sănătate:
- Este o sursă de antioxidanți ce ajută la creșterea rezistenței organismului și la încetinirea procesului de îmbătrânire prematură a acestuia.
- Are un conținut ridicat de vitamina C, glucoză, fructoză, calciu, mangan, cupru, fier, fosfor.
- Conține vitamina A și B, substanțe bioflavonoide și limoneină.
- Zeama de lămâie ajută la neutralizarea excesului de acid de la stomac. Este un bun remediu în cazuri de viermi intestinali, afecțiuni digestive, constipație și alte boli ce pot afecta corpul.
Morcovul – Beneficii pentru sănătate
Morcovul este bogat în betacaroten important în menținerea sănătății. Alte beneficii:
- Betacarotenul normalizează tensiunea arterială, crește imunitatea, ajută la vindecarea multor afecțiuni și boli ale pielii.
- Vitamina A este necesară sănătății ochilor, unghiilor, părului, dinților și pielii.
- Are rol în creșterea celulelor țesuturilor epiteliale și în buna funcționare a organismului.
Bea suc de morcovi zilnic pentru că:
- Are antioxidanți care consolidează imunitatea organismului, previne leziunile produse de radicalii liberi.
- Un pahar cu suc de morcovi zilnic are efect bun asupra sistemului digestiv, reglează activitatea intestinală.
- De asemenea, este bine să bei frecvent câte un pahar cu suc din morcovi pentru că are proprietăți diuretice și astfel ajută în tratamentul retenției de lichid în organism.
Nutriționiștii recomandă sucul de morcovi, dar și anumite preparate culinare din morcovi: supa de morcovi, sucul de varză și morcovi, supa din morcovi cu mărar.