Știați că sucul de sfeclă roșie și morcovi ajută la scăderea în greutate? Mai mult decât atât, acest suc din rădăcină de morcov și sfeclă roșie este un adevărat medicament pentru organism deoarece proprietățile sale terapeutice sunt minunate.
Sucul de sfeclă roșie și morcovi cruzi
Sucul de morcovi – Proprietăți:
- Morcovul este bogat în vitamina A sau în betacaroten, care ajută la menținerea sănătății, combate radicalii liberi și previne îmbătrănirea celulelor. Dacă nu am avea caroten în corp, celulele nu ar fi protejate și ar fi distruse datorită radicalilor liberi care ar putea acționa ușor și nociv asupra organismului.
- Sucul de morcovi ajută la vindecarea corpului, la menținerea sănătății ochilor, restabilirea vederii.
- Sucul de morcovi are efect bun în normalizarea digestiei, recuperarea energiei și forței (mai ales după o perioadă de convalescență).
Sucul de morcovi – Mod de preparare:
Întotdeauna sucul se prepară din rădăcina crudă de morcov deoarece astfel:
- Are proprietăți excelente în tratamentul cirozei hepatice, constipației, bolilor intestinale, afecțiunilor digestive.
- Ajută în prevenirea cataractei, rahitismului, bolilor de ochi.
- Ajută la vindecarea anemiei, oboselii, amețelii, ulcerului, impotenței, dermatitelor, etc.
Sucul de sfeclă roșie, morcov și măr
Sucul de morcovi se poate combina perfect cu sucul de sfeclă roșie și cu sucul de mere, astfel gustul va fi mai bogat și mai plăcut.
Sfecla roșie este un alt medicament natural pentru sănătate. Trebuie consumată sub formă de suc de sfeclă roșie. Proprietățile acestei legume sunt numeroase deoarece conține fier, cupru, zinc, mangan, iod, celuloză, vitamine și altele.
Sucul de sfeclă roșie – Proprietăți:
- Stimulează formarea de celule roșii, curăță sângele
- Îmbunătățește memoria, combate anemia și insomnia
- Întărește sistemul nervos, scade nivelul de colesterol din sânge
- Curăță colonul și organismul de toxine, elimină piatra și nisipul de la vezica biliară
- Întărește sistemul imunitar, normalizează tensiunea arterială
- Previne formarea cheagurilor de sânge
- Scade riscul de a dezvolta cancer
- Ajută în tratamentul aterosclerozei, gripei, răcelii, inflamațiilor gâtului
- Îmbunătățește funcțiile cerebrale și auzul.
- Este recomandată celor care suferă de boli cardiovasculare, de probleme ale sistemelor hematoproteice, de constipație, hemoroizi
- Are efect bun în afecțiunile stomacului și intestinelor, bolile glandei tiroide.
Dieta cu sfeclă roșie pentru 10 zile
Acest regim alimentar te ajută să scapi de kg în plus. În doar 10 zile poți slăbi 3-4 kg și în același timp să ai o stare de sănătate mai bună.
Dieta cu sfeclă roșie se realizează astfel:
- Zilnic trebuie să bei suc de morcovi și sfeclă roșie.
- De asemenea este recomandată salata din rădăcină de morcov crud și sfeclă roșie fiartă. Această salată se poate asezona cu puțin ulei de măsline, sare și smântână ce are conținut redus de grăsimi.
- În fiecare zi se bea 2 litri de apă plată, nu este recomandată apa carbogazoasă.
- Ceaiul verde ajută la scăderea în greutate de aceea trebuie să facă parte din dietă.
- Cei care doresc să aleagă doar morcovi, pot mânca salată de morcovi fierți cu puțin ulei de măsline și sare. De asemenea și salata din sfeclă roșie fiartă asezonată cu puțin oțet, ulei de măsline și sare este un preparat foarte sănătos care ajută la slăbit.
- În fiecare zi se pot servi morcovi cruzi cât se dorește. Această legumă este foarte sănătoasă și este recomandată în orice dietă pentru scăderea în greutate.
Dieta cu sfeclă roșie pentru o zi
Pentru cei care doresc sa încerce un astfel de regim pentru slăbit, recomandăm un meniu simplu pentru o zi dar și sucul de sfeclă roșie:
- Mic dejun: o porție de salată din sfeclă roșie fiartă și morcovi cruzi rași pe răzătoare în combinație cu o lingură de smântână și puțină sare.
- Gustare: un pahar cu suc de sfeclă roșie sau un pahar cu amestec suc de sfeclă roșie cu suc de morcovi cruzi.
- Prânz: un bol cu supă din sfeclă roșie și morcovi; o porție cu salată din sfeclă roșie fiartă și morcovi cruzi rași pe răzătoare în combinație cu o lingură cu ulei de măsline, sare și puțin usturoi.
- Gustare: un pahar cu suc de sfeclă roșie crudă sau un pahar cu amestec de suc de sfeclă roșie cu suc de morcovi cruzi.
- Cina: o porție de salată din sfeclă roșie fiartă și morcovi cruzi rași pe răzătoare asezonată cu puțin ulei de măsline, zeamă de lămâie sau oțet și un vârf de cuțit cu sare; un pahar cu suc de morcovi și mere.