Suplimente necesare pentru digestie – plantele cu gust amar

0
193
Păpădia vindecă constipația și alte afecțiuni digestive, Foto: imgarcade.com

Dacă digestia nu este corectă și procesul descompunerii alimentelor nu funcționează normal se poate ajunge la alergii și intoleranțe alimentare. Substanțele nutritive nu sunt absorbite în intestin deci se produce malabsorbția și o digestie rea. O altă problemă este producerea de reziduri digestive care sunt absorbite de intestin și creșterea riscului de intestin permeabil.

Păpădia vindecă constipația și alte afecțiuni digestive, Foto: imgarcade.com

Pentru o bună digestie sunt recomandate plantele cu gust amar. Acestea au rolul de a accentua producerea de enzime digestive și de a crește secreția de suc gastric. Ceaiurile din plante amare și tincturile naturale din plante medicinale sunt benefice pentru procesul digestiv.

Păpădia este o plantă medicinală cunoscută de mulți oameni și care ajută la vindecarea a numeroase afecțiuni prin ingredientele pe care le conține în compoziția ei. Are efect benefic asupra tractului gastro-intestinal, stimulează digestia, combate balonarea, indigestia, lipsa poftei de mâncare. Păpădia are gust amar și este foarte sănătoasă pentru organism. Rădăcina de păpădie are ingrediente esențiale care promovează secreția biliară, stimulează apetitul, crește secreția de suc gastric, are efect antiinflamator, antispastic și de accelerare a metabolismului. Păpădia este recomandată în tratamentul afecțiunilor biliare, anorexiei, infecțiilor tractului urinar, balonării, senzației de greutate la stomac și în alte simptome ale tractului gastro-intestinal.

Mușețelul, Foto: steptohealth.com
Mușețelul, Foto: steptohealth.com

Mușețelul este o plantă medicinală care conține un complex de substanțe active necesare organismului. Acestea fac din mușețel un leac pentru multe boli și afecțiuni. În ceea ce privește digestia, mușețetul îmbunătățește acest proces și ajută la buna funcționare a vezicii biliare. Mușețelul stimulează secreția de suc gastric, are efect benefic asupra tractului digestiv și asupra mucoasei intestinale. Ceaiul de mușețel este un bun remediu în tratamentul bolilor de ficat, dispepsiei, flatulenței, colitei, gastritei, inflamațiilor vezicii biliare, durerilor intestinale, bolilor inflamatorii ale pielii. Proprietățile acestei plante sunt calmante, analgezice, antiseptice, anticonvulsivante și diaforetice.

Citește și:  Chyawanprash, gem natural indian considerat regele medicamentelor
Coada-șoricelului, Foto: topnaturalremedies.net
Coada-șoricelului, Foto: topnaturalremedies.net

Coada șoricelului este o altă plantă medicinală apreciată pentru proprietățile ei deosebite și ca remediu în tratamentul multor boli. Are acțiune astringentă, de stimulare a secreției biliare, a poftei de mâncare, de calmare a flatulenței, a spasmelor stomacale și intestinale. Ceaiul de coada șoricelului este indicat în tratamentul bolilor gastrointestinale, balonării, flatulenței, durerilor cauzate de varice stomacale, de crampe abdominale, de bolile inflamatorii de la nivel digestiv. Coada șoricelului este o pantă eficientă pentru combaterea indigestiei, ameliorarea simtomelor gastro-intestinale, durerilor abdominale. Stimulează digestia și crește pofta de mâncare.

Gentiana lutea, Foto: flowers-kid.com
Gentiana lutea, Foto: flowers-kid.com

Gențiana sau rădăcina de Gentiana lutea este recomandată în tratamentul afecțiunilor digestive. Are acțiune tonică-amară, coleretică, antipiretică, antihelmintică, colagogă, de stimulare a secreției gastrice și biliare. Este recomandată în tratamentul asteniei, neurasteniei, sindromului de oboseală cronică, digestiei lente. Are gust amar, este un excelent stimulent digestiv, biliar, gastric și intestinal.

Galbenele, Foto: gatheringthyme.blogspot.ro
Gălbenele, Foto: gatheringthyme.blogspot.ro

Gălbenelele sunt recomandate în tratamentul afecțiunilor digestive. Au efect bun asupra pielii și mucoaselor. Au acțiune cicatrizantă, antiinflamatoare, digestivă, protectoare, depurativă, sudorifică, imunostimulatoare, antitumorală, antiinfecțioasă, antibacteriană, antivirală, antifungică și antispastică. Gălbenelele sunt un bun remediu pentru suferințele digestive, inflamațiile bucale, gastrice, faringiene, duodenale. Pot ajuta și în tratamentul hemoroizilor, ulcerului gastric și duodenal.

Sunatoarea, Foto: erikblender.blogspot.ro
Sunătoarea, Foto: erikblender.blogspot.ro

Sunătoarea este o plantă amară, antiinflamatoare, cicatrizantă, astringentă, antihemoragică. Este un excelent leac pentru afecțiunile de la nivelul mucoaselor digetive, ajută în cazuri de ulcer gastric și duodenal, gastrită, enterită, colită ulceroasă, stomatită, hemoroizi, colecistită, afecțiuni biliare, dureri abdominale.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.