Alifia de gălbenele, un tratament bun pentru arsurile solare

0
2079
Alifia de gălbenele, un tratament bun pentru arsurile solare

Alifia de gălbenele a devenit o necesitate pentru mulți oameni, ea fiind un remediu excelent împotriva leziunilor pielii. La fel cum vindecă escarele, rănile, eczemele, dar și alte afecțiuni ale pielii, alifia de gălbenele este un tratament foarte bun și pentru arsurile solare.

Tratament cu alifie de gălbenele pentru arsurile solare

Arsurile solare sunt pricinuite de expunerea excesivă și neprotejată la razele ultraviolete emise de soare. Acestea pot fi raze ultraviolete-A sau UVA (care atacă straturile superficiale ale pielii) și raze ultraviolete-B sau UVB (care afectează negativ straturile profunde ale pielii).

Ambele raze ultraviolete sunt periculoase și pot provoca arsuri solare. Majoritatea arsurilor solare sunt de gradul unu și provoacă simptome de înroșire a pielii, sensibilitate, tegument fierbinte și chiar durere. Pentru ameliorarea acestor simptome se recomandă aplicarea unui strat subțire de alifie de gălbenele pe zonele foarte arse. Tratamentul se repetă de câteva ori pe zi.

Această plantă are proprietăți antiseptice, bactericide împotriva streptococilor și stafilococilor, calmează durerea, vindecă rănile produse de arsuri, crește elasticitatea pielii, ajută la regenerarea țesuturilor, îmbunătățește circulația sângelui la nivelul pielii.

Alifia de gălbenele (sau unguentul din această plantă) reprezintă un remediu excelent pentru tratamentul plăgilor, a furuncurilor, fisurilor, rănilor, ciupiturilor de insecte, excoriațiilor, zgârieturilor, arsurilor, etc. De asemenea, un asemenea preparat naturist este bun pentru îngrijirea pielii mâinilor, pentru îmbunătățirea aspectului pielii sensibile, pentru tratamentul pielii uscate, aspre (din cauza folosirii unor detergenți sau substanțe chimice de curățat), pentru ameliorarea simptomelor provocate de exces de frig sau de căldură.

Gălbenelele conțin substanțe flavonoide, steroli, substanțe saponozide, alcooli triterpenici, taninuri, urme de ulei volatil, esteri, rezine, substanșe proteice, vitamina C, substanțe amare, săruri minerale, acid cafeic, acid clorogenic, substanțe cumarine și altele.

crema de galbenele

Gălbenelele sunt foarte eficiente în tratamentul oricăror leziuni care au afectat pielea sau mucoasele. Proprietățile lor sunt extraordinare și se datorează elementelor active din compoziție, de care spuneam mai sus. Au acțiune antiinflamatoare, cicatrizantă, vindecătoare, trofică, calmantă, protectoare, antispatică, depurativă, sudorifică, antiinfecțioasă, antifungică, antibacteriană, antivirală, antialergică, dezinfectantă, antitumorală și imunostimulantă.

Citește și:  Otita la copil, o boala ce apare vara

Alifia de gălbenele poate fi utilizată pentru tratamentul erupțiilor cutanate de pe piele, indiferent de zonă, chiar și pe pleoape, pielea capului, buze, față, sâni, între degete, urechi. Este un preparat natural potrivit pentru orice tip de piele. Poate fi utilizat în cazuri de arsuri solare, fisuri, fistule, acnee, înțepături de insecte, eczeme, eritem, degerături, plăgi, ulcer varicos, inflamații locale ale pielii.

Alifia de gălbenele se poate prepara acasă. Se culeg flori de gălbenele, se taie și se amestecă cu vaselină. Cei care nu doresc să facă acest preparat acasă îl pot achiziționa de la plafar sau farmacie. Produsul este natural și se folosește doar pentru uz extern.

În timpul verii, alifia de gălbenele este necesară pentru protejarea pielii de uscarea provocată de soare, dar și pentru tratamentul arsurilor solare cauzate de razele ultraviolete. Alifia se poate folosi zilnic, de câteva ori pe zi, nu dă efecte secundare, nu este toxică, iar beneficiile ei sunt excelente asupra pielii.

Alifia de gălbenele este și un produs cosmetic deoarece este potrivit pentru orice tip de piele (îmbunătățește aspectul acesteia) și poate fi utilizat și pentru copii. Se utilizează în orice anotimp, iarna protejează pielea de crăparea sau uscarea tegumentului din cauza gerului. La copii, galbenelele sunt un bun remediu pentru orice iritație sau roșeață de la nivelul pielii.

Alifia de gălbenele este bine să fie ținută la frigider, nu trebuie stocată la temperatură mai mare de 18-20 grade Celsius.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.