De ce este recomandat sucul de varză pentru ulcer și reumatism? Sucul de varză ajută în tratamentul ulcerului duodenal și este frecvent folosit și în scăderea tensiunii arteriale. Are efect profilactic și în tratamentul obezității și al bolilor cardiovasculare ceea ce este un avantaj pentru cei care aleg să facă o cură cu acest suc natural.
Dieta cu suc de varză
Sucul de varză are numeroase vitamine și minerale, proprietăți nutritive excelente pentru organism:
- Conține o gamă mare de vitamine A, B, C, P, K, PP și U.
- Are multe săruri minerale, calciu, potasiu, fier, magneziu, cupru, iod, fosfor.
- Această băutură este foarte benefică pentru stomac și duoden. Datorită vitaminei U are efect vindecător pentru ulcerul gastric și duodenal, dar și pentru infecțiile bacteriene de la nivelul tractului digestiv.
- Este recomandat în tratamentul multor afecțiuni și boli: diabet, hipertensiune arterială, gastrită, reumatism, constipație, anemie, afecțiuni digestive, dureri de cap.
- De asemenea, sucul de varză este indicat în cazuri de: infecții provocate de bacterii, balonare, mahmureală, diabet, boli de rinichi, astm, afecțiuni ale pancreasului, infecții cu viermi intestinali, afecțiuni ale părului, unghiilor și gingiilor.
- Varza alcalinizează corpul, previne obezitatea, ajută la detoxifierea intestinelor.
- Previne uscăciunea pielii și procesul de îmbătrânire prematură a organismului.
Dieta cu suc de varză presupune să bei 3-4 pahare cu suc de varză zilnic dar să ai și o dietă echilibrată:
- Trebuie să consumi legume, cereale integrale, fructe și alimente care au acizi grași esențiali – măsline, pește și migdale.
- Elimină zahărul din alimentație dacă vrei să slăbești.
- Sucul de varză îmbunătățește digestia și ajută la scăderea în greutate.
Sucul de varză pentru stomac – Mod de preparare
Sucul de varză este util pentru multe probleme de sănătate. Pentru obținerea lui se procedează astfel:
- Sucul de varză se prepară ușor din varză crudă.
- Dacă gustul de varză are o aromă ușor iute se recomandă să se adauge puțină miere de albine.
- Întotdeauna se alege o varză proaspătă, care nu are frunzele deteriorate sau ofilite.
- Se spală în prealabil cu apă, eventual se aruncă frunzele de deasupra și apoi se taie în bucăți mici, potrivite pentru ca să încapă bine în storcătorul de fructe sau în blender.
Sucul de varză se poate combina cu suc de morcovi, de sfeclă roșie, lămâie și rodie. Se recomandă 3 căni cu suc de varză pe zi.
După un tratament de câteva zile organismul va fi mai plin de energie și vitalitate.
Sucul păstrează și oferă toate substanțele nutritive, mineralele și vitaminele din varză și ajută la:
- Buna funcționare a organismului
- Combaterea anemiei
- Consolidarea sistemului imunitar.
Alte recomandări utile în caz de ulcer gastric, ulcer intestinal și gastrită:
- Dacă ai probleme ale mucoasei intestinale, dureri sau arsuri din cauza unui posibil ulcer gastric sau duodenal bea 2 pahare de suc cu varză pe zi și îți poți calma aceste simptome neplăcute.
- Alege întotdeauna varza albă deoarece aceasta are proprietăți vindecătoare extraordinare.
- Dacă simți că ai o ușoară stare de flatulență poți combina sucul de varză cu sucul de morcovi și astfel gazele sunt ameliorate.
- Varza are capacitatea de a avea un efect de curățare foarte bun a toxinelor din intestin. După cum se știe prin descompunerea produselor de putrefacție acumulate se elimină gaze și apare flatulența.
Sucul de varză și morcovi oferă numeroase vitamine și minerale, are efect bun în combaterea infecțiilor cavității bucale mai ales în ceea ce privește prevenirea parodontozei și a altor afecțiuni gingivale.