Un pachet de țigări pe zi duce la pierderea a doi dinți la fiecare 10 ani

0
507
Un pachet de țigări pe zi duce la pierderea a doi dinți la fiecare 10 ani

Știați că fumatul și ceaiul îngălbenesc dinții? Mai mult decât atât, fumatul distruge dantura. Un pachet de țigări pe zi duce la pierderea a doi dinți la fiecare 10 ani – aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii, ei consideră că prejudiciul cauzat de țigări asupra dinților este foarte mare.

Pentru cei care nu cred aceasta trebuie să știe că prin studii acest lucru a fost deja dovedit. Medicii au găsit o legătură între fumat și pierderea dinților la persoanele care au deja vârsta de 40 de ani.

În plus, cu siguranță ați observat că fumătorii au dinții stricați, îngălbeniți, în general nu au o dantură frumoasă, ci afectată de nicotină, gudron și alte substanțe toxice din țigară.

Fumătorii pasivi pot suferi și ei probleme ale dinților din cauza fumului de țigară. Specialiștii spun că riscul de a suferi de căderea dinților este mare și la persoanele care stau în spații în care se fumează foarte mult.

fumatul duce la pierderea dintilor

Nicotina este periculoasă și pentru adulți și pentru copii, de aceea mare atenție la starea de sănătate. Pentru a preveni deteriorarea dinților și a sănătății în general trebuie de conștientizat pericolele fumatului și de renunțat din timp la acest viciu.

Citește și:  Mirosul urât al gurii poate trăda anumite boli. Află care sunt acestea

Fumatul este cauza principală a bolilor dentare, a afecțiunilor cavității orale, a infecțiilor la gură și gât. Prin fumat, în gură ajung substanțe toxice, monoxid de carbon, metan, fenoli, compuși de amoniu, nicotină și altele. Astfel de produse iritante afectează negativ țesuturile cavității bucale și mai ales mucoasa acesteia.

Orice persoană care fumează poate suferi de inflamații cronice și are un risc crescut de cancer de gât, cancer de laringe, cancer de esofag și cancer de plămâni.

Fumul de țigară duce la formarea tartrului, la îngălbenirea dinților și la căderea acestora în timp. În plus apare senzația de sete sau gură uscată, iar respirația este urât mirositoare și gustul amar și neplăcut. Gingiile sunt și ele afectate negativ de fumul de țigară, apar infecții, pot deveni sensibile și pot sângera mai ușor.

La fumători vindecarea rănilor și abceselor se produce mai greu, de aceea medicii stomatologi recomandă pacienților să nu fumeze pentru a putea trece mai ușor peste estracții dentare sau alte intervenții chirurgicale (ca în cazul aplicării coronițelor pe dinți).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.