16 remedii naturiste pentru calmarea durerilor care ne supără frecvent

0
419
16 remedii naturiste pentru calmarea durerilor care ne supără frecvent

Orice plantă medicinală recomandată în medicina populară este eficientă doar dacă este de bună calitate. Deci, este bine să alegi întotdeauna ingredientele naturale care sunt de calitate superioară, pentru a beneficia de proprietățile medicinale ale acestora. Consumă întotdeauna fructe și legume proaspete, care nu sunt alterate și care astfel pot conține nutrienții esențiali pentru menținerea sănătății organismului.

Remedii naturiste pentru calmarea unor dureri:

Ulei de măsline
  1. Pentru a scăpa de durerea de ficat este bine să bei un pahar de cca. 200-300 ml de ulei de măsline, cu înghițituri mici (o lingură de ulei la 30 minute), pe tot parcursul zilei. Prin acest tratament vei scăpa de acest simptom care apare în cazul unei crize de ficat.

  2. Poți scăpa de durerea de gât dacă faci gargară cu decoct de coajă de nucă. Acest preparat tradițional se obține foarte simplu: se țin 60 g coji de nucă verzi într-un litru de apă. Lichiorul de nuci este eficient pentru calmarea digestiei dificile și a stomacului încărcat. Se adaugă 5-6 coji de nuci la 1 litru de rachiu natural și se lasă la macerat timp de 30 de zile.

  3. Durerea care apare din cauza unor lovituri sau vânătăi se poate calma prin aplicarea unei cataplasme realizate din frunze proaspete de pătrunjel ținut în prealabil în puțin ulei de măsline. La fel de eficiente sunt și frunzele de piersic, ele pot fi folosite în loc de pătrunjel.

    Coji de portocale
  4. Infuzia din coji de portocale ajută la calmarea durerilor de stomac și realizarea digestiei. Se prepară foarte simplu, prin fierberea cojilor de portocale în apă, timp de 10-15 minute.

    Brânza de vaci
  5. Pentru a calma durerea și usturimea în cazul unei arsuri se aplică puțină brânză de vaci peste pielea deteriorată. Brânza de vaci trebuie să fie rece, iar tratamentul se face de mai multe ori pe zi. În cazuri de arsuri foarte grave trebuie mers la spital, pentru un tratament medical. Pielea afectată de arsură poate fi tratată și cu lapte rece, și acesta ajută în calmarea simptomelor. Brânza de vaci ajută și în cazul durerilor de articulații sau a durerilor reumatice, se pune un strat gros pe o pânză curată (un bandaj) și se înfășoară în jurul articulației bolnave.

    Cuișoare
  6. Durerea de dinți se poate calma cu ajutorul cuișoarelor. Se pune acest condiment pe dinte, eventual pe zona cariată sau se zdrobește între dinți și astfel în câteva minute durerea se ameliorează.

  7. Durerea ce apare din cauza înțepăturii de insectă poate fi eliminată prin aplicarea unei felii de ceapă abia tăiată, pe zona afectată.

  8. Pentru calmarea stărilor de nervi bea un pahar cu bere în care ai amestecat o lingură de miere. Acest tratament se face înainte de a merge la somn.

  9. Mierea este un bun remediu pentru calmarea crampelor musculare, a durerilor care sunt provocate de întinderile musculare. Se aplică un bandaj realizat din tifon pe care s-a pus în prealabil un strat de miere pentru tratament.

  10. Dacă vrei să scapi de senzația foarte neplăcută de nas înfundat aplică puțină zeamă de lămâie la nas (se ține în podul palmei, sau se absoarbe pe o bucățică de vată ce va fi introdusă în nară) și apoi după 2-3 minute cu un șervețel sau cu o batistă suflă cu putere nasul. Zeama de lămâie dezinfectează și desfundă nasul. Un alt remediu este mirosul de hrean proaspăt ras. Acesta elimină simptomele de tuse, stările care apar în caz de guturai.
  11. Durerile de urechi se pot calma cu puțin spirt, care se aplică pe o bucățică de vată (aceasta cu spirt se va introduce în urechea bolnavă). Un alt remediu este maceratul din pețiol de crin alb și ulei de alune. Se ține o bucățică de vată în acest macerat și se introduce de asemenea în ureche, în zona canalului auditiv.
  12. Mirosul urât de transpirație se poate îndepărta cu ajutorul miezului de la o jumătate de lămâie. Un remediu excelent este și baia cu infuzie concentrată din flori de tei. Lămâia ajută și în calmarea durerilor de varice, se masează cu zeama proaspătă a acestui fruct zona dureroasă, dar mișcările asupra pielii se fac mereu în direcția inimii.

  13. Pentru a preveni formarea calculilor la vezică sau pentru a calma durerile care apar din cauza acestei afecțiuni se recomandă sucul natural din mere, sau consumul zilnic de mere crude.
  14. Uleiul de migdale te scapă de constipație și durerea de burtă provocată de această stare atât de neplăcută. Uleiul de migdale se bea în cantitate redusă (doar 5-6 lingurițe/ zi), treptat, în timp, din jumătate în jumătate de oră. Dacă se dorește o calmare a durerilor abdominale se poate face masaj pe piele cu ulei de migdale, frecționând încet timp de câteva minute.

  15. Siropul de gutui calmeză durerea de gât, se face gargară, nu se înghite niciodată (din cauza infecției din gât). Siropul se realizează prin fierberea unei gutui în apă, până ce aceasta devine moale, apoi se strecoară și în zeama aromată se adaugă zahăr, se pune iar la fiert până se îngroașă ca un sirop și apoi se poate folosi pentru tratament.
  16. Merele sunt un adevărat medicament pentru stomac, ele calmează arsurile și crampele stomacale. Mănâncă măcar un măr pe zi!
Citește și:  Aștepți mereu ca durerea să treacă de la sine? Vezi care dureri de spate necesită îngrijire de specialitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.