7 aspecte de care trebuie să ții cont pentru rezultate mai bune ale dietei de slăbit

0
290
7 aspecte de care trebuie să ții cont pentru rezultate mai bune ale dietei de slăbit

Oamenii cheltuiesc foarte mulți bani pe diferite rețete de slăbire, care de care mai originale sau sofisticate și totuși nu obțin rezultatul dorit – să ajungă la o silueta frumoasă. Pentru unii este mai ușor să renunțe la fumat decât să slăbească. Cercetătorii spun despre fenomenul de du-te-vino sau așa numitul yo-yo ce epuizează organismul și care se referă la alegerea unei diete de slăbire și apoi a alteia, la a pierde câteva kg și apoi la a le recâștiga destul de ușor în următoarele săptămâni.

Pentru a scăpa de obezitate este necesar să abordezi această afecțiune mai cuprinzător și nu doar ca o problemă alimentară. Trebuie să fii perseverent, să îți schimbi stilul de viață, să descoperi exact cauzele care favorizează obezitatea (ex. consumul de grăsimi), să urmezi o alimentație sănătoasă și echilibrată mereu pentru a-ți menține greutatea normală, să faci sport și să pui accentul pe sănătatea organismului.

7 aspecte de care trebuie să ții cont pentru rezultate mai bune ale dietei de slăbit:

1. În primul rând trebuie să fii sincer cu tine, să accepți faptul că ai prea multe kg în pus și să dorești să schimbi acest lucru pentru a avea corpul mai armonios și organismul mai sănătos. Trebuie să fii conștient de defectele, problemele și slăbiciunile pe care le ai și să îți schimbi stilul de viață (renunță la sedentarism, la obiceiurile dăunătoare).

Cu siguranță ai mâncăruri preferate care îți încântă papilele gustative dar care prin reevaluare, poți înțelege că nu sunt sănătoase și că îngrașă. Acest lucru te va face să îți dorești să îți îmbunătățești starea de sănătate printr-o alimentație corectă și trebuie să fie cel mai bun motiv pentru a face o schimbare în stilul de viață. Fii onest cu tine și responsabil pentru a face o schimbare cu fizicul tău și în general cu orice realizare în viață!

2. Este clar faptul că viața stresantă te face să mănânci destul de mult pentru a avea o plăcere senzorială. Se întâmplă multor oameni acest lucru, să mănânce tot felul de alimente care îngrașă doar pentru a scăpa de starea emoțională rea creată de diferiți factori: depresie, anxietate, stres, nervozitate, plictiseală. Este necesar să identifici care sunt problemele tale emoționale și să scapi de ele. Trebuie să îți schimbi modul de gândire și atitudinea, să ai un psihic sănătos. În general o persoană care suferă de obezitate nu are acea ambiție de a slăbi deoarece ceva în interiorul ei îi blochează cumva motivația. Deci este nevoie de o vindecare emoțională înainte de a urma o dietă și un program de fitness pentru a slăbi.

dieta

3. Pentru a scăpa de obezitate trebuie să te cunoști bine, să rezolvi această problemă din profunzime. Nefericirea pe care o simți și care se datorează modului în care arăți vine din interior și nu se elimină ușor. Trebuie să fii sincer cu tine, să te cunoști foarte bine și astfel să știi adevărul despre propria persoană. Este adevărat că atunci când iei prânzul în familie ai tendința de a mânca în exces? Dacă știi acest lucru și îți cunoști personalitatea te poți ambiționa să schimbi asta, să mănânci mai puțin, să reduci proțiile sau să controlezi alimentația.

Poți mânca mai puțin, fără a exagera cu alimentele care predispun la obezitate și astfel te poți menține sănătos. Nu găsi scuze pentru obezitatea ta și comportamentul nefast, nu evita obstacolele care apar, nu aplica tactici diversioniste pentru a-ți menține stilul greșit de viață, nu amâna dieta, deoarece astfel nu vei slăbi deloc ci dimpotrivă te poți îngrășa și mai mult. Nu există niciun motiv bine întemeiat care să justifice dorința ta de a mânca exagerat în continuare și de a pune o barieră în calea a ceea ce ți-ai propus.

Citește și:  Dieta cu apă - Iată care sunt beneficiile pe termen scurt, mediu și lung ale hidratării continue cu apă

4. Nu este ușor să-ți schimbi stilul de viață și de aceea acest lucru nu trebuie să fie făcut brusc și în totalitate, trebuie să îți faci un plan de bătaie pe care să-l urmezi treptat și să nu alegi o dietă drastică ca pe o cale foarte rapidă de a slăbi. Pentru a-ți reduce din greutate trebuie să fii consecvent, să muncești pentru a avea succes. Lenea și nerăbdarea nu au ce căuta aici, cei care aleg o cale scurtă pentru a slăbi de obicei nu ajung la rezultatele dorite – un corp suplu și sănătos. Trebuie să ai mai multă încredere în tine, să te simți capabil să urmezi un regim de slăbire echilibrat și să te descurci singur.

5. Atunci când apar obstacolele nu trebuie să renunți! Chiar dacă te simți descurajat pentru că nu vezi rezultatele imediat nu trebuie să renunți pentru că acest lucru nu înseamnă că nu vei reuși. Dacă vrei să îți atingi un obiectiv nu te lăsa copleșit de probleme, de piedici, pentru că în atingerea succesului vei avea parte și de suișuri și coborâșuri. Trebuie să ai puterea de a-ți găsi motivația, de a-ți aduna energia și a face ceea ce trebuie pentru a realiza ceea ce ți-ai propus. Pentru a obține satisfacții trebuie parcurs de obicei un drum destul de dificil și lung. Poți folosi această unealtă indispensabilă oricărei diete dacă vrei să-ți fie mai ușor să ții sub control situația.

6. Și tu ca și alți oameni este posibil să dai vina pe cei din jur pentru faptele tale. Acesta este un mod de a arunca vina pe altcineva și de a nu-ți asuma responsabilitatea pentru faptele tale. Fii sincer cu tine și vei vedea că tu ești problema, tu trebuie să te schimbi pentru că tu ești singurul vinovat pentru tot ceea ce ți s-a întâmplat. Trebuie să te schimbi, să ai alt stil de viață, să fii atent la corpul tău, la sănătatea ta, doar astfel te vei simți mai bine și vei fi mai fericit.

7. Din momentul în care te-ai hotărât să îți schimbi viața ține un jurnal, deoarece astfel vei putea fi mai organizat, vei putea respecta un regim alimentar la ore fixe și un program de exerciții fizice pentru a slăbi. Îți poți nota alimentele care trebuie să le consumi și care sunt bune pentru sănătatea ta (eventual recomandate de un nutriționist). Poți face plimbări zilnice dacă la început îți vine destul de greu să începi orele de fitness. Nu trebuie neapărat să mergi la o sala de sport pentru a elimina puțin din grăsimea corporală. Important este să aloci măcar 1-2 ore din timpul tău pentru a face exerciții fizice sau pentru a avea astfel un program de plimbări în ritm rapid, în aer curat.

Alimentația echilibrată și un program de exerciții fizice de fitness sunt importante pentru a avea un corp armonios și o viață sănătoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.