7 ingrediente de frumusețe pentru îngrijrea pielii – Aplicate local oferă beneficii eficiente

0
54

Îngrijirea pielii este esențială atunci când îți dai seama că iarna poate face ravagii pe pielea ta. Există remedii pentru tenul uscat, palid, îmbătrânit și ingrediente care mențin pielea hidratată și ajută în combaterea unor afecțiuni dermatologice. Care sunt principalele 7 ingrediente de frumusețe cu beneficii mari pentru îngrijirea pielii și ce remedii pentru acnee există?

Navigare rapidă în articol:

  1. Principalele 10 ingrediente de frumusețe
  2. Remedii pentru acnee

1. Principalele 10 ingrediente de frumusețe

Turmericul

Turmericul are proprietăți antiinflamatorii, antioxidante, antiseptice și antibacteriene. Se folosește pentru realizarea unor măști cosmetice pentru îngrijirea pielii, în combinație cu alte ingrediente naturale (miere, iaurt, ovăz, argilă) și are următoarele beneficii:

  • Este bun pentru orice tip de ten
  • Reduce inflamațiile și infecțiile bacteriene
  • Are proprități de întinerire, îmbunătățește aspectul tenului
  • Previne infecțiile, dezvoltarea acneei și ajută la vindecarea rănilor
  • Consolidează imunitatea organismului
  • Îmbunătățește circulația sângelui.

Planta Tulsi

Pulberea obținută din planta Tulsi sau Busuiocul Sfânt este un bun remediu împotriva coșurilor și acneei. Această pulbere din busuioc se poate folosi și sub formă de infuzie sau decoct pentru tratamentul tenului. Beneficiile acestor tratamente pentru piele sunt uimitoare, pentru că planta are proprietăți deosebite:

  • Are efect antiinfecțios, antiviral, analgezic, tonifiant, calmant, antistres
  • Are prorietăți antibacteriene, este un bun remediu pentru infecții cu stafilococi, enterococi, bacterii
  • Ajută în reducerea simptomelor de acnee
  • Purifică tenul, reduce aspectul ridurilor pronunțate, îmbunătățește aspectul pielii
  • Are proprietăți antioxidante, ajută la revitalizarea pielii și combaterea atacului nociv al radicalilor liberi care îmbătrânesc tenul
  • Îmbunătățește aspectul tenului care este ridat, gras, obosit, îmbătrânit
  • Combate durerile și stimulează sistemul imunitar.

Lămâia în amestec cu miere

Lămâia are vitamina C și este recomandată pentru îngrijirea pielii și pentru sănătate. Zeama de lămâie se amestecă cu puțină miere și se folosește ca mască facială. Ea îmbunătățește aspectul pielii, tonifică și combate bacteriile.

Ulei de nucă de cocos

Acest ulei vegetal este folosit în tratamente de înfrumusețare pentru beneficiile sale mari asupra pielii:

  • Are proprietăți vindecătoare, antibacteriene, antifungice și hidratante pentru piele
  • Este absorbit rapid în piele, deci se poate aplica direct pe ten, în strat subțire
  • Oferă nutrienți pielii (vitamine A, C, D, E și K, fier, calciu, acizi grași saturați)
  • Reduce vergeturile de pe piele, care apar la femeile însărcinate
  • Stimulează producția de colagen și elastină și deci oferă un aspect întinerit pielii
  • Ajută la vindecarea unor afecțiuni dermatologice, în tratamentul acneei, a coșurilor, eczemelor, petelor de îmbătrânire, simptomelor de psoriazis
  • Previne uscarea tenului, are acțiune hidratantă de lungă durată și efect antirid
  • Ajută la regenerarea părului (dacă este folosit în măști pentru îngrijirea podoabei capilare).

Uleiul de nucă de cocos face minuni pentru piele și păr, dar trebuie să fie 100% natural, extravirgin, presat la rece, nerafinat.

Ulei de Kalonji

Acest ulei din semințe negre ale plantei Nigella sativa numit și Kalonji este un excelent remediu naturist pentru problemele pielii și ale părului, pentru că este bogat în antioxidanți. Uleiul de Kalonji oferă următoarele beneficii:

  • Conține vitamina C, aminoacizi, fier, acizi grași esențiali și are proprietăți antioxiante, antiinflamatorii, de stimulare a creșterii părului
  • Combate căderea părului, se poate folosi în șampoane
  • Îmbunătățește sănătatea pielii capului, combate mătreața și iritațiile scalpului
  • Hrănește foliculii de păr și elimină infecțiile bacteriene
  • Calmează iritațiile și ajută în tratamentul psoriazisului și a eczemelor la nivelul pielii capului
  • Păstrează pigmentarea foliculilor de păr, deci este recomandat persoanelor care încărunțesc repede
  • Prin folosirea lui părul devine mai frumos și mai sănătos
  • Conține un compus antihistaminic care are denumirea de timochinonă, care ajută la creșterea părului.
Citește și:  Tendintele din sezonul de primavara 2014 pentru pantaloni femei

Având în vedere toate aceste proprietăți ale uleiului Kalonji, nu ne mai mirăm că este folosi în tratamentele de înfrumusețare pentru păr.

Lemnul de santal

Lemnul de santal este folosit în medicina Ayurvedică pentru tratamente de înfrumusețare și de menținerea a sănătății. Acest ingredient este bun pentru toate tipurile de piele. Pulberea de lemn de santal se amestecă cu puțin turmeric și vitaminaE și se folosește ca o mască facială pentru reducerea inflamației și a semnelor de acnee. Pulberea de lemn de santal în amestec cu ulei de migdale este un tratament bun pentru păr, pentru că îmbunătățește aspectul acestuia și îi oferă strălucire.

Șofranul

Acest ingredient natural este recomandat în măști faciale (în amestec cu iaurt și făină gram) pentru că oferă strălucire tenului și îndepărtează bronzul prea intens. Făina gram din boabe de năut și boabe de mazăre galbenă este de asemenea un ingredient benefic pentru piele. Această făină se folosește în mod frecvent în țările din Asia și Orientul Mijlociu.

2. Remedii pentru acnee

Masca facială cu zeamă de lămâie și bicarbonat de sodiu ajută în tratamentul acneei. Bicarbonatul de sodiu are efect calmant și antiinflamatoriu pentru ten, curăță pielea, elimină celulele moarte, facilitează regenerarea celulelor.

Tratamentul cu ulei de arbore de ceai ajută în cazuri de acnee. Acest ulei are proprietăți antibacteriene, reduce simptomele de acnee, elimină celulele moarte de pe ten, desfundă porii, îndepărtează excesul de sebum.

Masca facială cu argilă și ceai verde este un remediu excelent pentru acnee. Acest tratament este bun pentru tenul gras, afectat de pete și coșuri de acnee. Masca facială are proprietăți antioxidante, deci combate atacul nociv al radicalilor liberi și îmbunătățește aspectul tenului.

Pentru îndepărtarea punctelor negre și a simptomelor de acnee se poate folosi și aspirina în amestec cu puțină miere și ulei de măsline. Inițial se dizolvă aspirina în puțină apă și apoi se amestecă și cu celelalte ingrediente. Acest tratament aplicat pe față va reduce roșeața și punctele negre.

Și oțetul de mere este un ingredient bun pentru tratamentul acneei. Nu se folosește concentrat; se amestecă o linguriță cu oțet de mere cu o linguriță de apă, iar apoi se aplică pe față. Se lasă să acționeze timp de 10-15 minute și apoi spală fața cu apă.

Pentru a reduce inflamația provocată de acnee se aplică pe față cuburi de gheață, ușor, fără a apăsa prea tare. Cuburile de gheață calmează pielea și elimină roșeața.

În caz de acnee este necesar și un tratament pentru detoxifierea pielii, care se poate realiza cu o mască facială realizată din miere, fulgi de ovăz și bicarbonat de sodiu. Acest tratament curăță tenul, desfundă porii, calmează pielea și îndepărtează celulele moarte. Mierea este foarte bună pentru față pentru că are proprietăți hidratante și antibacteriene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.