Tratamentele faciale cu botox

0
238
Tratamentele faciale cu botox

Tratamentele faciale cu botox reprezinta una din metodele revolutionare din chirurgia estetica. Atunci cand cremele, lotiunile si tratamentele naturiste nu mai sunt de folos, femeile din ziua de azi isi indreapta atentia catre acest tratament pentru a lupta impotriva efectelor batranetii.

Poate este doar regula nescrisa a societatii, poate asa sunt femeile de felul lor, insa in permanenta vor avea ceva de modificat, de schimbat sau de imbunatatit, iar atunci cand se privesc dimineata in oglinda, femeile nu vor doar sa vada daca sunt pregatite pentru o noua zi, ele se studiaza si analizeaza fiecare detaliul de pe fata, cautand mereu noi metode de preventie a ridurilor.

Toxina botulinica reprezinta o substanta extrasa din bacteria Clostridium Botulinum, care in mod natural este una din cele mai otravitoare substante de pe planeta, dar care este inofensiva in cantitati mici. Botoxul, folosit de peste 20 de ani in tratamente medicale si de peste 10 ani in chirurgie estetica, este calea de mijloc intre cremele anti-aging si tratamentele chirurgicale, in lupta contra ridurilor.

In primul rand, ridurile si pliurile cutanate de expresie de la nivelul fetei sunt rezultatul contractiei musculaturii fine si apar de fiecare data cand o femeie zambeste, cand rade, cand plange sau cand se incrunta. Si cu cat isi exteriorizeaza mai des si mai profund fiecare emotie, cu atat ridurile devin mai adanci in timp. Si atunci, se apeleaza la tratamentele faciale cu botox. Dar cum functioneaza de fapt toxina botulinica? Substanta practic paralizeaza muschii in care a fost injectata.

Practic, sunt blocate impulsurile nervoase de la nervi la muschii fetei, intervenind acea paralizie, iar contractia musculara nu mai are loc. Astfel, muschiul se relaxeaza, ridurile nu mai apar deoarece prin efectul paraliziei, pielea ramane intinsa, iar restul zonelor faciale unde nu s-a injectat toxina botulinica se comporta si se contracta la fel, permitand o mimica faciala normala, fara a se banui ca este vorba de vreun tratament cosmetic.

Zonele care permit un tratament facial cu botox, sunt ridurile de la coltul ochiului care formeaza binecunoscuta “”laba a gastii”, ridurile transverse ale muschiului frontal (ridurile de pe frunte), si ridurile dintre sprancene si ridurile dintre sprancene si radacina nazala.

Procedura de realizare a tratamentului este foarte simpla, nu implica decat o foarte mica durere, dureaza in jur de 10 minute, nu necesita anestezie si nici spitalizare. Cu un ac foarte fin, ceea ce provoaca doar un disconfort si nicidecum durere, se injecteaza toxina botulinica in zona afectata, la o distanta de 1-2 cm. Daca zona care trebuie tratata este mai mare, se poate ajunge si la 10 injectii per tratament pentru a putea avea rezultatele dorite. Dupa 3-7 zile de la injectarea botox-ului, efectele devin vizibile, pielea este neteda, intinsa si ferma.

Citește și:  Din geanta cu secrete a femeilor: top 5 diete de slabit

botox

Singurul inconvenient, daca se poate numi asa, este faptul ca efectele tratamentelor faciale cu botox sunt temporare, fiind necesara repetarea lor odata la 3-6 luni, dupa caz. Pe masura ce se continua tratamentul, repetarea lui se va face mai rar, intrucat dupa prima oara efectele pot dura mai mult decat se asteapta.

Totul tine de fiecare organism in parte, care reactioneaza diferit de la o femeie la alta. Ca orice tratament cosmetic, sau mai degraba ca orice lucru care intra in contact direct cu organismal uman, si tratamentul cu botox poate avea efecte secundare, care din fericire sunt reversibile si nu ataca corpul pe termen lung.

Printre efectele secundare cunoscute ale acestor tratamente se numara inrosire si durere in zona injectata, greata, dureri de cap sau simptome gripale. Un alt efect secundar, desi apare atunci cand injectia nu a fost facuta cum trebuie, este pleoapa cazuta.

Daca chirurgul a facut injectia mai jos decat locul unde trebuia, iar substanta a atins muschiul care ridica pleoapele, pacienta poate petrece cateva saptamani cu pleoapa cazuta. De aceea, tratamentele faciale cu botox trebuie facute de un medic chirurg estetician bine pregatit, care sa stie locul si doza exacta de toxina care trebuie administrate.

In caz contrar, pacienta poate suferi de mici accidente sau de neplacutele reactii adverse. La fel, fiind un medicament, acest tratament trebuie efectuat la recomandarea si indrumarea medicului specialist, deoarece pe langa efecte secundare, botoxul prezinta si contraindicatii.

Botoxul este contraindicat atunci cand o femeie are alergie la oricare din ingredientele folosite pentru prepararea substantei, care urmeaza un alt tratament medicamentos, indeosebi pe antibiotice, care este insarcinata sau intentioneaza sa ramana, care sufera de orice alta afectiune, pornind de la infectii locale la nivelul fetei si pana la afectiuni care duc la piederea generala a fortei musculare. De asemenea, sunt interzise tratamentele faciale cu botox persoanelor sub 18 ani, fara un consimtamant din partea parintiilor.

Orice femeie care isi doreste sa apeleze la un astfel de tratament trebuie sa consulte medicul de specialitate in vederea obtinerii acordului acestuia, intrucat, ca regula general valabila, femeile ce sufera de afectiuni neurologice, precum si femeile insarcinate nu au permisiunea pentru a urma un astfel de tratament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.