Află ce conțin chipsurile! – De ce NU sunt sănătoase pentru organism

0
477

Chipsurile au fost lansate ca fiind produse ,,sănătoaseˮ dar în realitate au o cantitate mare de sare, de ingrediente chimice și foarte puțini nutrienți (care ar fi putut face din aceste gustări o mâncare adecvată). Au uleiuri (ex. ulei de floarea-soarelui sau ulei de porumb) care devin toxice când sunt folosite la temperaturi ridicate, lucru necesar pentru prăjirea cartofilor. Chipsurile pot avea lecitină de soia care este un produs modificat genetic ce afectează sănătatea organismului. De asemenea pot avea urme de erbicide sau pesticide (folosite pentru protecția culturilor plantelor și cotrolul buruienilor) cum este erbicidul Monsanto care, din păcate, poate produce tulburări hormonale, tulburări digestive și poate afecta sănătatea aparatului genital la oameni.

Chipsurile îngrașă foarte mult datorită faptului că au sodiu, grăsimi saturate, zahăr și sirop de porumb. Acest lucru poate fi un risc de îmbolnăvire deoarece:

  • crește colesterolul
  • poți suferi de ateroscleroză
  • poți face hipertensiune arterială
  • poți suferi de boli de inimă, boli de rinichi, diabet și boli de ficat (ex. ficat gras).
Produse modificate genetic, Foto: kindness2.com

Ce sunt OMG-urile? Sunt produse sau organisme modificate genetic care din păcate nu sunt bune pentru sănătate.

  1. Soia modificată genetic rezistă la ierbicide de aceea se folosește atât de mult, și apare în ulei de soia, tofu, făină de soia, băuturi de soia, produse de patiserie, uleuri comestibile, lecitină de soia. Soia modificată genetic are cu 200% mai multă lecitină comparativ cu soia naturală, deci nu mai are aceeași compoziție chimică și nutritivă. De asemenea, soia modificată genetic OMG se află în SUA pe locul 10 în topul produselor alergenice. Soia de acest fel încetinește metabolismul, funcția glandei tiroide, în timp duce la obezitate. Conține o substanță numită genisteină și un compus numit acid fitic care afectează sănătatea organismului, prima inhibă enzimele și producerea hormonilor tiroidieni iar acidul fitic împiedică absorbția de minerale (magneziu, zinc, calciu, fier) în corp. De asemenea soia are foarte mulți fitoestrogeni ce pot produce tulburări hormonale deoarece pot afecta sistemul endocrin. Inhibarea absorbției de minerale esențiale în organism este un mare dezavantaj deoarece de exemplu o carență de fier poate afecta sănătatea omului funcționarea creierului și a sistemului nervos.
  2. Porumbul modificat genetic poate crește riscul de cancer. Potrivit unui studiu realizat pe șoareci de laborator, de către cercetătorii din Franța, s-a demostrat că majoritatea dintre aceste rozătoare hrănite cu boabe de porumb modificate genetic, timp de doi ani, au murit de tumori la diferite organe. Un astfel de experiment s-a realizat și în Germania unde cercetătorii au obținut același rezultat, și în acest caz șoarecii de laborator au fost hrăniți cu boabe de soia modificate genetic.
Citește și:  Cum putem avea grijă de pancreas și preveni cele mai des întâlnite boli ale acestui organ?
Porumb modificat genetic

Iată câteva exemple de produse obținute prin tehnologii care utilizează OMG-uri:

  • băuturile Fanta, Coca-cola, Kindley, Pepsi, Mountain Dew, 7-Up
  • ciocolata Ferrero
  • cuburile Knorr
  • ciocolata Nestle
  • ceaiurile Lipton
  • maioneza și sosurile Heinz
  • chipsurile
  • cafeaua
  • sosurile de la McDonalds, Ketchup
  • margarina Rama și multe alte.

Citiți cu atenție igredientele specificate pe eticheta produselor pe care le cumpărați!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.