Alimente contrafăcute – Tu ai cumpărat astfel de produse?

0
454

Cafeaua măcinată poate fi contrafăcută, poate conține diverși aditivi și ingrediente care nu au nicio legătură cu boabele arborelui de cafea. Sunt companii care adaugă în cafea și alte ingrediente precum sunt: boabe de grâu, boabe de orz, boabe de soia prăjite dar și lemn măcinat, care se pot observa destul de ușor, prin diferența de culoare dintre acestea și cafea. Pe ambalajul lor trebuie să fie scris procentul de aditivi. Astfel de produse au costuri mai mici dar sunt de calitate inferioară, gustul cafelei este schimbat comparativ cu acela al unui produs cafea100% natural. Un fals se poate recunoaște prin: gust și parfum, culoare în funcție de gradul de prăjire, prezența unor impurități (pielițe, granule în nuanțe diferite ce nu aparțin boabelor de cafea).

Sucurile de fructe pot fi contrafăcute. Nu te lăsa păcălit de produsele pe care scrie 100% fructe naturale. Citește cu atenție eticheta și vezi care este procentul de suc, aditivi și apă. Există produse care nu oferă informațiile necesare pe etichetă și astfel poți fi păcălit foarte ușor fiind consumator. Sucul de tomate, sucul de fructe, nectarul de fructe și ketchup-ul sunt câteva exemple de astfel de produse care sunt pasteurizate și nu conțin 100% ingrediente naturale. Citiți cu atenție numele producătorului și alte informații care apar pe ambalajul fiecărui produs.

Uleiul de măsline poate fi contrafăcut, astfel în loc de un ulei de măsline extra-virgin poți cumpăra un ulei vegetal ieftin, de calitate inferioară. Pentru a verifica dacă uleiul este 100% natural se pune în frigider și acesta trebuie să se îngroașe, să se solidifice la temperatură scăzută, iar apoi la temperatura camerei devine iar lichid. În cazul în care el rămâne un lichid limpede la rece, înseamnă ca ai cumpărat un produs fals, un ulei amestecat cu ulei de soia, ulei de palmier sau ulei de porumb. Un ulei de măsline natural are un gust excelent, o aromă deosebită, o savoare intensă și este puțin amar.

Citește și:  Cafea arabică de cardamom cu efect energizant pentru organism

Orezul poate fi contrafăcut. Dacă pui boabele în apă și plutesc înseamnă că acestea sunt realizate din amidon cu plastic. La orezul 100% natural boabele se scufundă în apă. Orezul din China poate fi un orez fals, boabele pot fi realizate din cartofi în amestec cu plastic. Aceste boabe au forma alungită și perfectă, pe care și-o păstrează și prin procesul de fierbere un timp îndelungat.

Mierea poate fi diluată cu tot felul de siropuri și să fie un fals. Pentru a verifica dacă mierea este naturală întoarceți borcanul învers și astfel ea va trebui să formeze o bulă care să arate că produsul este natural. O altă metodă de verificare a mierii este cea cu o lingură de miere pusă într-un pahar de apă: mierea naturală nu se dizolvă rapid în apă pentru că are densitatea mai mare ca apa, în schimb mierea combinată cu siropuri se va dizolva imediat în apă și astfel poate fi recunoscută ca fiind un fals.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.