Au descoperit tratamentul ce vindecă hepatita C

0
306
Virusul hepatitei C, Foto: plus.google.com

Hepatitele și bolile ficatului sunt grave deoarece pot evolua de multe ori spre insuficiență hepatică, ceea ce reprezintă o consecință a necrozei celulelor hepatice. Cauzele pot fi diferite și dintre ele fac parte: substanțele toxice, virusurile, tulburările hemodinamice, substanțele medicamentoase și altele. Hepatitele pot fi toxice, virale, alcoolice, cronice, toate sunt îmbolnăviri ale ficatului și desigur trebuie să amintim și cirozele hepatice. Pentru o înțelegere mai clară a insuficienței hepatice trebuie spus că aceasta poate duce la dezvoltarea icterului, la reducerea dimensiunilor ficatului, poate declanșa tulburări neuropsihice destul de greu de suportat (dintre care cele mai întâlnite sunt starea de somnolență, de agitație psihică, de dezorientare temporo-spațială). Când aceste tulburări se agravează crește și riscul de a ajunge la convulsii și comă profundă. În concluzie cele mai multe îmbolnăviri ale ficatului și hepatitele au drept rezultat insuficiența hepatică, cancerul hepatic. Șansele la viață ale bolnavilor depind de aplicarea unor tratamente corespunzătoare care să ducă la vindecare sau măcar să țină boala sub control și să-i amelioreze simptomele.

Virusul hepatitei C, Foto: plus.google.com

Hepatita C este o formă de hepatită foarte răspândită în lume și apare îndeosebi la persoanele dependente de droguri sau de substanțe halucinogene care folosesc seringi infectate, nesterilizate sau incorect sterilizate, la persoanele fără adăpost, la deținuți, la talasemici ori la hemofilitici. Virusul se transmite pe cale sanguină, prin expunerea directă la obiecte infectate ce produc tăieturi (ex. deschizător de conserve), prin folosirea unor instrumente sau lucruri infectate (ex. periuța de dinți, unghiera, forfecuța de unghii, diferite obiecte cu urme de sânge), prin sângerări nazale, sângerări menstruale, atingerea unor produse cu sânge contaminat. Transmiterea prin ustensile infectate, nesterilizate sau incorect sterilizate la coafor sau la stomatolog este de asemenea posibilă. Expunerea la sânge infectat este calea prin care te poți infecta cu acest virus iar acest lucru se poate face prin diferite moduri dacă nu se respectă regulile de igienă și prevenire a riscului de a contacta boala. Astfel de situații când poate avea loc transmiterea virusului hepatitei C sunt: injectarea drogurilor prin uilizarea unor seringi folosite, nesterilizate, aplicarea unui piercing cu un ac infectat sau realizarea unui tatuaj cu tuș sau ac contaminat, folosirea aparatului de ras de la o persoană care suferă deja de această boală. În unele cazuri există și riscul de contaminare prin contact sexual, sau se poate transmite de la mama infectată la bebelușul nou-născut, chiar și prin alăptat.

Ficat, Foto: hv-info.ru
Îmbolnăvirea ficatului, Foto: hv-info.ru

Potrivit articolului despre hepatită prezentat de www.formaremedicala.ro bolnavii cu virusul hepatitei C au șansa de a se vindeca. În urma studiilor clinice realizate de cercetătorii în domeniul medical s-a aprobat un tratament de către Comisia Europeană, care constă într-o terapie pentru vindecarea hepatitei C cronice în procent chiar de 100%. S-a specificat faptul că eșecul virusologic este sub 2%. Tratamentul se aplică și pentru bolnavii de hepatita C/HIV-1, la pacienții care au făcut transplant hepatic sau prezintă dependență la opiacee, la cei care au infecția cu hepatita C și genotip GT1 dar și pentu suferinzii de ciroză compensată a ficatului. Prin tratamentul de care spun specialiștii se atacă și se încearcă combaterea virusului în 3 etape prin 3 mecanisme antivirale distincte.

Citește și:  ATENTIE! Intre 15% si 20% dintre accidentele de trafic rutier sunt cauzate de consumul de alcool

Hepatita C cronică este o boală foarte gravă care afectează milioane de persoane care trăiesc în Europa și are riscul de a produce cancer hepatic sau de a obliga pacientul să facă un transplant hepatic ca unică șansă la viață. Hepatita C este cauza insuficienței hepatice cronice la fel ca și alte boli grave ca de exemplu: hepatita B, ciroza, boala ficatului gras non-alcoolic, abuzul de alcool, steatoza hepatică. Pentru astfel de bolnavi se aplică un tratament care are ca particularități protejarea și reabilitarea funcțiilor ficatului. Îmbolnăvirea ficatului produce distrugerea celulelor hepatice și acestea sunt cauza apariției substanțelor toxice în organism. Specialiștii în domeniul sănătății explică cum acest lucru afectează sistemul nervos central și anume: substanțele toxice și produsele de dezasimilație ale organismului vor ajunge în intestin prin procesul de reabsorbție dar nu vor mai fi detoxifiate deoarece ficatul are funcțiile alterate; amoniacul face parte din categoria acestor substanțe toxice și dacă nu poate fi transformat de ficatul bolnav în uree va afecta negativ sistemul nervos central. Îmbolnăvirea ficatului cauzează reducerea sintezei proteinelor din ficat, afectează rolul hemostatic al acestui organ din corp, respectiv protrombina și fibrinogenul și astfel crește riscul de hemoragie.

Analize pentru depistarea virusului hepatitei C, Foto: std-gov.org
Analize pentru depistarea virusului hepatitei C, Foto: std-gov.org

Testele de laborator sau analizele medicale pentru depistarea virusului hepatitei C în organism sunt realizate de către un medic specialist în boli ale ficatului. Testul ELISA se realizează în vederea depistării anticorpilor din sânge (pentru virusul hepatic C), astfel se poate confirma dacă pacientul este contaminat sau nu. Dacă acest test este negativ și persoana prezintă o predispoziție la boală va repeta acest test peste 3 luni. Dacă acest test este pozitiv se face testul pentru tipul de virus hepatic C și anume testul de genotip. În funcție de tipul de genotip al hepatitei C stabilit se va afla cât de gravă este boala și ce tratament trebuie aplicat. La anumiți bolnavi se face biopsia ficatului mai ales dacă medicul constată pe baza simptomelor că aceștia suferă de afecțiuni grave ale acestui organ tocmai din cauza hepatitei C. Afecțiunile hepatice pot fi diagnosticate și prin testele enzimelor hepatice. Virusul hepatic C sau virusul VHC se transmite prin sânge și derivate de sînge. În convalescență și în hepatita cronică apar anticorpii anti AgHC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.