Avocado, sursă importantă de grăsimi vegetale

0
127

Grăsimile vegetale sunt sănătoase și ajută în menținerea supleții și frumuseții pielii, în creșterea rezistenței membranei celulare, în lubrifierea articulațiilor, în prevenirea afecțiunilor sistemului nervos și a cancerului de prostată. Acestea conțin vitamine liposolubile, amonoacizi esențiali care ajută în menținerea sănătății. Surse de grăsimi vegetale sunt: uleiul de măsline, nucile, uleiul de rapiță, uleiul de in, ulei de migdale, ulei de susan, ulei de dovleac.

Suc de avocado, Foto: femaleworld.it

Avocado este o sursă importantă de grăsimi vegetale.

Potrivit medicilor nutriționiști, avocado este cel mai sănătos fruct pentru organism, el oferă cel mai bun tip de grăsime vegetală organismului omului. Acest fruct este bogat în substanțe nutritive, este sățios și foarte sănătos. Cei care vor să slăbească pot renunța la alimentele grase și alege avocado deoarece este un fruct gustos, care asigură necesarul de minerale și vitamine pentru organism. Faptul că avocado are grăsimi vegetale, el trebuie asociat cu alte fructe sau vegetale, și nu cu alimentele care au grăsimi animale sau proteine ce pot duce la îngrășare și obezitate. Avocado este un fruct care poate fi consumat de oricine, de copii și adulți. Are efect nutritiv și detoxifiant pentru organism. Conține vitamina E și grăsimi vegetale de aceea îmbunătățește aspectul pielii și al părului. În plus, prin aportul de acizi grași saturați, nesaturați avocado are acțiune benefică asupra sistemului nervos și asupra inimii. Se spune că ar fi și afrodisiac, că stimulează secreția serotoninei (a ,,hormonului fericirii”), astfel creează o stare de bine și energie în organism.

Avocado este apreciat de nutriționiști pentru puterile sale vindecătoare. Are gust plăcut și este un bun remediu împotriva bolilor de inimă. Are capacitatea de a ține nivelul de colesterol sub control, de a reduce colesterolul rău și crește colesterolul bun din sânge. Avocado scade riscul de atac de cord și de accident vascular cerebral. Acest fruct are proprietăți antiîmbătrânire, conține numeroase minerale: magneziu, mangan, potasiu, calciu, sodiu, fosfor, fier, etc. De asemenea, avocado este o sursă de vitamine A, C, D, E și PP. Acest fruct reduce riscul de boli cardiovasculare, de ateroscleroză, de tulburări metabolice, anemie și boli provocate de stres. Avocado contribuie la îmbunătățirea aspectului tenului, poate fi folosit sub formă de măști cosmetice pentru față. Datorită grăsimilor vegetale, a vitaminelor A, C și E, masca cosmetică din avocado ajută în menținerea elasticității pielii, în normalizarea proceselor intracelulare a tenului matur și uscat, în combaterea ridurilor, catifelarea tenului și îmbunătățirea tonusului și aspectului pielii.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here