Care sunt simptomele narcolepsiei și metodele de tratament?

0
609
Care sunt simptomele narcolepsiei și metodele de tratament

Narcolepsia este o boală neurologică care se manifestă prin simptome legate de somn. Halucinațiile, atacurile de somn și chiar paralizia în somn sunt semne că boala s-a instalat. Nu este frecvent întâlnită la oameni, se caracterizează prin atacurile de somn, deci dacă acestea apar des este un avertisment de îmbolnăvire și trebuie mers la medic.

Somnul în narcolepsie pare normal, deși în realitate nu este, are anumite diferențe, după ce atacurile respective se produc, persoana adoarme apoi la loc și chiar este odihnită. Boala este oarecum ciudată, mai ales când se instalează și un alt simptom numit cataplexia. Persoana cu acest simptom are un timp de paralizie ce se produce din cauza emoțiilor puternice, a unor tulburări, a fricii și astfel îi sunt afectate membrele inferioare și superioare, mai ales brațele și picioarele, din cauza pierderii tonusului muscular.

Halucinațiile care sunt legate de somn apar la astfel de pacienți și constau în iluzii vizuale și auditive. Cercetătorii au studiat această boală și spun despre o stare care însoțește somul REM și anume paralizia în somn, care este tot un simptom. Bolnavul în momentul în care simte că e adormit sau când încearcă să se trezească își dă seama că nu poate să se miște, doar când îi vorbește sau îl atinge să se scoale, el iese din această stare.

Un astfel de simptom poate să apară și la alte persoane, care sunt foarte obosite și care nu au narcolepsie. Apneea sau atacul de somnolență diurnă este de asemenea un semn al bolii și un simptom foarte neplăcut.

Care sunt metodele de tratament ale narcolepsiei?

Boala este rară și apare mai ales la persoanele care au rude în familie cu narcolepsie. Cercetărorii spun că insomnia sau somnul insuficient nu sunt cauze ale bolii. Pentru a proteja sistemul nervos sunt necesare suplimentele de calciu și magneziu. De asemenea este recomandat uleiul de pește și uleiul din semințe de in, care au acizi grași esențiali Omega-3, ce mențin sănătatea membranelor tuturor celulelor organismului.

narcolepsie

Pentru funcționarea normală a creierului sunt importanți aminoacizii (din suplimente de nutrienți sau alimente), care combat efectul nociv al radicalilor liberi și ajută la creșterea nivelului de enegie în organism. Vitamina C și substanțele bioflavonoide distrug de asemenea radicalii liberi și cresc producția de interferon în organism. Cei care iau vitamina D cresc absorbția calciului în organism. Colina și lecitina susțin funcția cerebrală. Pentru îmbunătățirea circulației sangvine cerebrale se ia coenzima Q10.

Citește și:  Tratamente naturiste eficiente pentru tratarea amigdalitei la adulți

Este foarte importantă sănătatea glandei tiroide, deoarece afecțiunile acesteia pot fi o cauzată a narcolepsiei. Pentru normalizarea funcției glandei tiroide este eficientă L-tirozina. Suplimentarea cu acest aminoacid se face în cazul depresiei, narcolepsiei, bolilor care dau deficit de atenție, schizofreniei, bolii Alzheimer, bolii Parkinson, sindromului de oboseală cronică și altor boli neurologice.

De asemenea, L-tirozina este un bun remediu pentru combaterea sevrajului alcoolic, disfuncțiilor erectile, stresului și oboselii accentuate. Nu se ia în cantitate mare, trebuie respectată doza, în caz contrar poate da diaree și dureri de cap.

Vitaminele din complexul B îmbunătățesc metabolismul și ajută la buna funcționare a creierului. Pentru circulația sangvină și celulele creierului este indicată vitamina E. Capacitatea mentală poate fi îmbunătățită cu ajutorul suplimentelor de L-glutamină. De asemenea, acest aminoacid ajută în tratamentul depresiei, anxietății, impotenței, căderilor nervoase, oboselii, slăbiciunii generale a organismului, gutei, tulburărilor gastrointestinale, bolii Crohn, ulcerului gastric și duodenal, sclerodermiei, cataractei, bolilor de ficat, leziunilor țesuturilor, sclerozei multiple și a cancerului.

Alimentația pacienților cu narcolepsie trebuie să fie alcătuită din alimente ce conțin proteine, deoarece acestea cresc starea de energie și combat somnolența. Sunt recomandate alunele, nucile, brânza, carnea, semințele. Nu sunt indicate grăsimile, de aceea carnea trebuie să fie slabă. Fructele, legumele cu frunze verzi și algele este bine să facă parte din dietă pentru că reprezintă o sursă de minerale și vitamine, nutrienți necesari funcționării organismului și menținerii sănătății.

Exercițiile fizice efectuate zilnic ajută la îmbunătățirea circulației sangvine, la oxigenarea țesuturilor și a creierului. Somnul trebuie respectat, nimeni nu trebuie să fie privat de orele de somn, chiar și o oră de somn după-amiaza ajută în cazul bolnavilor de narcolepsie. Medicii recomandă pacienților cu narcolepsie medicamente antidepresive și stimulente, dar au în vedere și tratamente pentru bolile de inimă, insomnie, apneea de somn, afecțiunile ficatului, bolile neurologice și mentale de care aceștia suferă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.