Există o serie de alimente care nu trebuie ținute la frigider deoarece astfel se păstrează mai bine și au gustul mai bun. Alimentele pe care le servim zilnic sunt unice, iar depozitarea trebuie făcută ținând cont de compoziția lor, astfel încât să se păstreze în stare comestibilă cât mai mult timp, iar gustul să fie cât mai bun, deloc alterat.
Oamenii țin la frigider foarte multe alimente pe care le cumpără de la piață, iar o parte din ele chiar și în supermarket-uri sunt păstrate la rece, deși nu ar trebui.
Dintre fructe și legume, oamenii depozitează în frigider ceapa, roșiile și cartofii. Acestea nu ar trebui ținute la rece în frigider dacă doriți ca gustul lor să fie mai bun. Cu siguranță oamenii fac greșeala de a pune astfel de legume la frigider, în dorința de a le avea proaspete o perioadă mai îndelungată de timp. În realitate însă, calitatea lor este alterată, ele în mod normal ar trebui ținute în cămară, într-un loc ferit de lumina directă a soarelui și mai răcoros. Astfel de alimente sunt afectate de temperatura scăzută din frigider, iar gustul lor nu mai este la fel de bun.
Cartofii iși schimbă gustul din cauza faptului că în frigider este prea rece, amidonul se transformă în zahar, astfel textura nu mai este la fel, iar gustul este mai dulce. De asemenea, cartofii ținuti la frigider se pot închide la culoare prin fierbere, iar aspectul lor nu mai este normal, alb ca la cartofii pastrați în camară. Specialișii recomanda ca astfel de legume să fie ținute într-un loc întunecat, în camară, la răcoare, în pungi de hârtie. Dacă sunt ținuți în pungi de plastic, cartofii se alterează destul de repede și devin necomestibili.
Ceapa nu trebuie ținută la frigider deoarece se înmoaie. Pe de altă parte mirosul de ceapă se răspândește în frigider iar astfel, alte alimente din jur prind un miros neplăcut. Ceapa deja curățată se ține întotdeauna în frigider într-un borcan închis ermetic, sau într-o pungă din plastic.
Roșiile ținute la rece în frigider devin moi, iar coaja lor se alterează. Cel mai bine este ca roșiile să fie păstrate la temperatura camerei, ferite de lumina directă a soarelui, de exemplu în camară, într-un loc răcoros. Pentru a se coace mai repede, roșiile pot fi păstrate în pungi de hârtie, dar niciodată în pungi de plastic pentru că se degradează. Dacă se țin la soare, roșiile se coc neuniform, deci nu este indicat acest lucru.
Pepenele verde și pepenele galben nu trebuie ținuți la frigider deoarece îsi schimbă gustul, își pierd din aromă. Ei se țin foarte puțin la rece, doar cel mult o oră pentru a fi serviți cu plăcere, deoarece vara un fruct rece este mai bun decât unul cald.
Merele nu se țin la frigider deoarece își pierd din aromă, ele se păstrează de asemenea într-un loc răcoros și ferit de razele directe ale soarelui.
Usturoiul își pastrează calitățile nutritive și gustul dacă este ținut într-un loc destul de rece, dar niciodată la frigider deoarece temperatura este prea scăzută pentru această legumă. În caz contrar aroma lui se schimbă, se pierde, iar în scurt timp face mucegai și se strică.