Clismă de curățare cu suc de lămâie – o metodă eficientă de curățare și detoxifiere a colonului

0
629

Această procedură este o excelentă formă de curățare a colonului. Ajută la eliminarea impurităților și materiilor fecale din intestinul gros, la detoxifierea acestuia. Sunt cunoscute mai multe tipuri de clisme de curățare a colonului, însă aceasta este una din cele mai eficiente. Se folosește suc de lămâie de aceea are rol de echilibrare a pH-ului.

Apa caldă cu zeamă de lămâie, Foto: onceuponarecipeblog.com
Apa caldă cu zeamă de lămâie, Foto: onceuponarecipeblog.com

Mod de realizare a clismei cu suc de lămâie:

Pentru preparea soluției de curățare sunt necesare 3 lămâi. Acestea se storc și zeama se pune în 2 litri de apă distilată. Pentru clismă apa distilată trebuie să fie călduță, deoarece astfel puterea ei de eliminare a impurităților de pe pereții colonului este mai mare. Nu este bine ca apa să fie fierbinte deoarece va provoca un disconfort și nu se dorește acest lucru. De asemenea, apa rece nu este indicată pentru că va oferi și ea o stare neplăcută în timpul realizării clismei.

Clisma te scapă de constipație, Foto: naturaldetoxes.com
Clisma te scapă de constipație, Foto: naturaldetoxes.com

Urmează etapa de pregătire a irigatorului. Acesta se umple cu soluția gata pregătită (din apă distilată și zeamă de lămâie). Pentru ca introducerea canulei în anus să fie ușoară capătul acesteia se unge cu vitamina E. Canula rectală se fixează pe tubul irigatorului, iar tubul de cauciuc la irigator. Temperatura soluției din irigator ar trebui să fie de aproximativ 35-37 grade Celsius. Poziția persoanei căreia i se face clisma trebuie să fie următoarea: va sta întinsă la orizontală, în decubit lateral stâng, va ține membrul inferior stâng întins iar cel drept flectat peste el. Sub regiunea sacrală se pune bazinetul. Se îndepărtează fesele persoanei respective, se introduce canula prin anus în rect, prin mișcări ușoare de rotație, până când se simte rezistența sfincterului anal. Canula se introduce pe o distanță de 10-12 cm. Se deschide robinetul irigatorului și apoi se reglează viteza de curgere a lichidului prin ridicarea irigatorului cu mâna. Persoana căreia i se face clisma trebuie să respire adânc, să stea calmă și să încerce să rețină soluția care i s-a introdus prin clismă timp de 5-10 minute. Pentru eliminarea soluției și materiei fecale se merge la toaletă sau se folosește bazinetul. Apoi se face toaleta regiunii anale pentru menținerea igienei.

Poziția pentru clismă - decubit lateral stâng, Foto: theofftopic.com
Poziția pentru clismă – decubit lateral stâng, Foto: theofftopic.com

Clisma cu suc de lămâie este foarte eficientă pentru tratamentul constipației, pentru eliminarea materiilor fecale blocate în colon. Aceasta nu trebuie folosită de către persoanele care sunt alergice la lămâi sau care suferă de leziuni inflamatorii și ulcerative la nivelul mucoasei colonului, de apendicită, tumori ale colonului, hemoroizi, sângerare gastrointestinală, colită acută și alte boli acute ale cavității abdominale. Dacă apar dureri sau crampe în timp ce se realizează clisma, procedeul trebuie oprit pentru câteva minute și apoi reluat. Uneori astfel de stări apar datorită tensiunii musculaturii colonului.

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ