Sfaturi pentru detoxifierea organismului

0
627

Pentru restabilirea energiei și echilibrului în organism se recomandă detoxifierea corpului. Având în vedere că în lunile de iarnă se consumă alimente bogate în proteine și grăsimi animale care încarcă și obosesc organismul, la începutul primăverii se recomandă un program de detoxifiere.

Detoxifierea organismului, Foto: truespiritualgatherings.files.wordpress.com

Nutriționiștii recomandă o alimentație echilibrată care să aducă beneficii organismului. Aceasta trebuie să fie un cumul de substanțe nutritive și nutrienți necesari menținerii sănătății. În primul rând trebuie să se consume fructe și legume crude și proaspete. În lunile de primăvară este sezonul păpădiei, urzicilor, leurdei, steviei și spanacului, de aceea aceste verdețuri trebuie să facă parte din alimentație mai ales că sunt foarte eficiente pentru detoxifierea organismului.

Frunze de leurda, Foto: avillagepantry.files.wordpress.com

Apa plată trebuie consumată în cantitate suficientă pentru buna hidratare a organismului. Ceaiurile din plante sunt foarte eficiente la eliminarea toxinelor din organism.

Pentru detoxifiere sunt recomandate și fructele oleaginoase, cerealele integrale, produsele lactate, ciupercile. Toate conțin puține calorii și sunt bogate în elemente nutritive.

Ceai de urzica, Foto: flattummyclub.blogspot.ro

Detoxifierea este o necesitate când apar stări de nervozitate, oboseală, probleme digestive, stări de diaree, acne, transpirație urât mirositoare, stări de depresie și insomnie. Din cauza membranelor deteriorate din cauza afecțiunilor sezoniere (gripă, răceală) se poate suferi de reacții alergice. Pentru prevenirea acestora se recomandă detoxifierea organismului care reface structura membranelor și nutriția celulelor corpului. Curățarea organismului ajută la creșterea energiei și combaterea oboselii. Pielea, părul și unghiile devin mai rezistente datorită unui regim de detoxifiere. Lipsa de minerale și vitamine face ca părul să fie fragil, unghiile să se exfolieze, iar pielea să fie uscală și iritată. Detoxifierea face ca pielea să devină sănătoasă și netedă, iar în plus alungă și durerile de cap.

Pentru începerea unei cure de detoxifiere se poate cere ajutorul unui medic nutriționist. Acesta va recomanda un set de analize și va stabili o dietă în funcție de nevoile organismului. Zahărul și sarea trebuie consumate în cantitate redusă. Zahărul rafinat poate fi un factor favorizant al apariției obezității, inflamației, bolilor cardiace și diabetului. În plus zahărul este periculos pentru creier deoarece alterează chimia acestuia, are efect negativ asupra sistemului imunitar, asupra sângelui și poate accentua procesul de îmbătrânire prematură a organismului. Ficatul este locul unde se acumulează deșeurile toxice și unde sunt filtrate toxinele. Pentru a funcționa normal acesta trebuie să se vindece și să se regenereze, lucru ce se poate face printr-o dietă de detoxifiere. Pentru curățarea organismului nu se recomandă o dietă drastică cum este de exemplu dieta cu apă. Astfel de diete pot face mai mult rău organismului în loc să-l detoxifice deoarece nu oferă mecesarul de nutrienți pentru susținerea bunei funcționări a acestuia și menținerii sănătății. Întotdeauna cere sfatul unui expert nutriționist cu privire la un regim de purificare a organismului.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here