Remedii de albit dinții – Cum îți poți albi dantura, fără să mergi la dentist?

0
78

Pentru a avea dantura mai albă, îți poți face propria pastă de dinți acasă cu ingrediente naturale, pentru a înlocui pasta de dinți tradițională, ce conține fluor. Există câteva remedii naturale de albit dinții – fructe, uleiuri vegetale și plante medicinale – care se pot folosi zilnic, acasă. Asta înseamnă și spălarea dinților de două ori pe zi, pentru a menține igiena orală.

Navigare rapidă în articol:

  1. Remedii naturale de albit dinții
  2. Pastă de dinți pentru albirea dinților

1. Remedii naturale de albit dinții

Mere

Consumul de mere ajută la albirea dinților. Când muști din măr îți cureți dinții, pentru că acesta are o structură abrazivă. Indicat este să mănânci câte un măr după fiecare masă, astfel îți cureți dantura și o menții albă.

Căpșune

Pentru a avea dinții albi poți folosi un amestec din căpșune și sare. Amesteci 3 căpșune pasate cu o linguriță de sare și apoi te speli pe dinți, folosind periuța de dinți. Lași să acționeze acest amestec asupra dinților timp de 5 minute și apoi clătești gura cu apă călduță.

Despre căpșune se spune că au vitamina C și acid malic, astfel ajută la albirea dinților, la eliminarea plăcii dentare și la întărirea gingiilor.

Coji de lămâie, coji de portocală, coji de banane

Aceste ingrediente se folosesc pentru albirea dinților. Pur și simplu se freacă dinții timp de 2-4 minute cu partea albă a acestor coji de fructe și treptat, dinții vor fi mai albi. Interiorul cojilor are substanțe care ajută în procesul de albire al danturii. La final se clătește gura cu apă călduță pentru a îndepărta resturile de coajă, care pot rămâne în cavitatea bucală.

Salvia

Această plantă medicinală poate ajută la albirea dințior. Se face o pastă de dinți din pudră de frunze de salvie și alte ingrediente pentru a menține igiena dinților și a-i face mai albi. Frunzele de salvie proaspete sau uscate au efect de albire a dinților.

Busuioc

Frunzele de busuioc se pot utiliza pentru albirea dinților și protejarea danturii. Se pun frunze de busuioc la uscat, se macină și se obține o pudră fină care se folosește ca ingredient în pasta de dinți organică realizată acasă. Pudra de busuioc se poate utiliza și direct la spălatul pe dinți, se pune pe periuța de dinți și se folosește în loc de pastă de dinți.

Busuiocul are efecte benefice și proprietăți vindecătoare, de aceea este recomandat pentru îngrijirea cavității bucale:

  • Conține vitamine, oligoelemente, compuși biologic activi, eugenol, acid rocmarinic (care este un polifenol natural)
  • Are proprietăți antimicrobiene, antiinflamatoare, antioxidante, antispastice și altele
  • Ajută la prevenirea și combaterea sângerării gingiilor
  • Protejează țesuturile de poluanți și metale grele
  • Are activitate antibacteriană puternică, combate infecțiile cu salmonela, stafilococi, E. coli, giardia lambia și alți agenți patogeni
  • Este eficient și în lupta împotriva virusurilor
  • Are acțiune antiinflamatoare și efect bun asupra gingiilor
  • Îndepărtează edemul mucoasei, calmează tusea
  • Îmbunătățește respirația, combate mirosul neplăcut din gură
  • Are potențial antioxidant pronunțat, combate atacul nociv al radicalilor liberi
  • Menține igiena orală.
Citește și:  Apa de Hamamelis are proprietăți astringente și de purificare a tenului

Uleiul esențial de busuioc este folosit în stomatologie pentru că are eugenol, care are efect antiseptic și analgezic. În medicina populară infuzia de busuioc este utilizată și la clătirea gurii, pentru prorietățile sale vindecătoare pe care le are.

Uleiul de cocos

Acest ulei se utilizează la realizarea unei paste de dinți organice, pentru că este un bun agent de albirea dinților. Uleiul de cocos are acid lauric, care îmbunătățește sănătatea gingiilor, combate bacteriile îngălbenesc dinții. Pentru a avea dinții mai albi poți folosi ulei de cocos.

2. Pastă de dinți pentru albirea dinților

Pasta de dinți poate conține plante medicinale, uleiuri esențiale naturale și alte ingrediente organice. Ea se poate realiza acasă folosind doar ingrediente ecologice, evitând astfel și fluorul din pasta de dinți din magazine.

Poți face o pastă de dinți cu efect de albire acasă, folosind ingrediente naturale și uleiuri esențiale precum:

  • Pastă de dinți realizată din gel de Aloe vera, ulei de busuioc, ulei de camfor care ajută la prevenirea deteriorării smalțului dinților, reducerea inflamației gingiilor, combaterea bacteriilor, întărirea gingiilor și albirea danturii
  • Pastă de dinți realizată din ingrediente antibacteriene care previn formarea plăcii dentare, combat respirația urât mirositoare, cum sunt de exemplu uleiurile esențiale din cuișoare, pudra de mentă, pudra de cimbru și zeama de lămâie
  • Pastă de dinți realizată din 2 linguri pulbere de argilă verde, o linguriță de pudră de cuișoare, o lingură de apă, 3 picături de ulei esențial de busuioc sau mentă proaspătă
  • Pastă de dinți realizată din 3 linguri pulbere de argilă verde, o lingură de apă, 8 picături de ulei esențial de mentă sau busuioc
  • Pastă de dinți realizată din ulei de cocos și plante medicinale (salvie, busuioc) care au proprietăți vindecătoare, antibacteriene și de albire.

Cum ajută bicarbonatul de sodiu la igiena orală? Există formule de pastă de dinți care conțin și bicarbonat de sodiu. Acesta este alcalin, are efect natural de albire a dinților, proprietăți abrazive și antibacteriene. Prin folosirea bicarbonatului de sodiu se contracarează acidul din gură și se distrug bacteriile care îngălbenesc dinții.

Se poate face o pastă de dinți din puțină zeamă de lămâie, câteva picături de ulei de mentă, bicarbonat de sodiu și ulei de cocos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.