Hreanul previne și combate cancerul, gripa, răceala!

0
5

Hreanul poate fi considerat un medicament naturist împotriva multor boli grave, cum ar fi: cancer, gripă, răceală, reumatism, paradontoză, pietre la rinichi, tuse, bronșită, gută, colici, infecții cu virusuri și bacterii, sinuzită, anemie, sciatică, etc.

Hreanul este o sursă de compuși bioactivi cu proprietăți anticancerigene, antioxidante, antiinflamatoare, antibacteriene. Ca aliment, hreanul are numeroase beneficii pentru sănătatea oamenilor. El conține vitamine, minerale (potasiu, calciu, magneziu, sodiu, fosfor, fier, sulf), ulei volatil și altele. Cantitatea de fibre din rădăcina de hrean este mare, iar cea de grăsimi este redusă.

Hreanul este utilizat de secole în medicina tradițională

Sinigrina din hrean

Despre rădăcina de hrean s-a spus că are o cantitate semnificativă de sinigrină. Acest compus face parte din genul glucozinolaților și are proprietăți anticancerigene.

Sinigrina dă gustul iute al hreanului și aroma deosebită, înțepătoare. Când hreanul este zdrobit, măcinat, sau ras pe răzătoare, sinigrina se degradează și devine izotiocianat de alil, care are beneficii pentru organism.

Conform unui studiu realizat de cercetători, sinigrina reprezintă 74% din totalul de glucozinolat din hrean. S-a descoperit că sinigrina are numeroase beneficii importante:

  • Are efecte citotoxice împotriva celulelor canceroase
  • Ajută la vindecarea rapidă a rănilor, chiar și a rănilor canceroase
  • Are proprietăți terapeutice antiinflamatoare, antifungice, antioxidante
  • Previne retenția de lichide din organism, acționează precum un diuretic natural
  • Ajută în prevenirea infecțiilor renale și ale tractului urinar.

Hrenul este un leac din bătrâni pentru infecțiile din organism. El este adesea vândut la piață, pe tot parcursul anului, dar și în supermarketuri, în combinație cu muștar și maioneză.

Hreanul combate cancerul

Mai multe studii realizate de cercetători sugerează că rădăcina de hrean are compuși cu proprietăți anticancer:

  • Glucozinolații și izotiocianații din hrean stopează dezvoltarea celulelor canceroase
  • Peroxidaza din hrean este o enzimă care scade riscul de afecțiuni maligne ale pancreasului
  • Sinigrina din hrean are acțiune puternică antioxidantă și ajută organismul în lupta împotriva radicalilor liberi
  • Hreanul ajută în prevenirea cancerului, cum este cancerul de stomac, plămâni, colon, prostată, pancreas.

Hreanul are proprietăți antibacteriene

Hreanul este un antibiotic natural pentru organism, poate înlocui medicamentele antibiotice.

Studiile științifice au arătat că rădăcina de hrean are proprietati antibacteriene. Prin consumul de hrean se elimină toxinele din organism ce apar din cauza stafilococilor și streptococilor.

Sucul de hrean se obține prin zdrobirea rădăcinii de hrean și are izotiocianat de alil activ, care combate o varietate de bacterii precum Salmonella, E.coli, H.pylori.

Hreanul te scapă de Helicobacter pylori care se combate destul de greu.

Prin faptul că are efect bacterian, el se adaugă la murături în cantitate semnificativă pentru că are capacitatea de conservare, distruge bacteriile de conservare. De exemplu, hreanul se folosește pentru murarea perelor, iar apoi sucul din pere murate este considerat un remediu foarte eficient pentru mahmureală.

Citește și:  Plante cu proprietăți antibacteriene, considerate antibiotice naturale

Este indicat și în caz de boli parodontale. Rădăcina de hrean are efect pozitiv asupra fagocitelor care distrug bacteriile, deci are acțiune antimicrobiană asupra celulelor, le ajută să facă față infecțiilor și agenților patogeni.

Reglează funcția glandei tiroide, combate infecțiile respiratorii

Hreanul îmbunătățește funcția glandei tiroide și ajută în calmarea tusei și a problemelor respiratorii. Aproximativ 20 de grame de rădăcină proaspătă de hrean pe zi poate ajuta în tratamentul răcelii, a infecțiilor respiratorii. Sucul de hrean calmează tusea.

Are efect laxativ si diuretic, reduce inflamațiile pielii și ale sânilor.

Rădăcina de hrean are 75 mg vitamina C la 100 g. S-a spus și faptul că în rădăcina de hrean conținutul de vitamina C este de 3 ori mai mare decât în citrice.

Hreanul menține sănătatea plămânilor

Hreanul ajută în caz de gripă, răceală, probleme de respirație. Este un antibiotic natural ce promovează vindecarea infecțiilor sinusale, a bronșitei, combate infecțiile tractului urinar, elimină pietrele de la rinichi, calmează durerile de spate și durerile musculare minore.

Are proprietăți antibiotice, de aceea este folosit în medicina tradițională în tratamentul tusei, sinuzitei, bronșitei. Poate ajuta în tratamentul bolilor respiratorii, a bolilor de plămâni, întărind și imunitatea.

Pasta de hrean – cel mai simplu condiment pentru sezonul rece

Iarna, pasta de hrean reprezintă un bun remediu pentru anemie, imunitate scăzută, răceală, gripă, bronșită. Pasta de hrean se poate folosi la orice preparat culinar. Hreanul se dă pe răzătoarea mică, apoi se adaugă puțin oțet de 9 grade. Nu se pune foarte mult oțet, deoarece trebuie de realizat o pastă. Se poate folosi și puțin zahăr și sare. Aceste ingrediente se amestecă foarte bine pentru a obține o pastă. Se pune apoi pasta de hrean în borcan și se ține la frigider. Se consumă timp de o lună. Nu se face o cantitate mare, pentru că își pierde în timp proprietățile.

Acest preparat se folosește și la ciorbe, supe, alte preparate culinare.

Pasta de hrean se poate folosi sub formă de cataplasmă (din hrean ras pe răzătoare); se pune la gât timp de 30 minute și ajută în calmarea durerii de gât. De asemenea, cataplasma cu hrean răzuit ajută și în caz de dureri reumatice, se aplică local pe zona cu durere.

Pasta de hrean stimulează digestia, reglează tractul gastrointestinal, combate constipația, ajută la scăderea în greutate. De asemenea, pasta de hrean stimulează secreția biliară și îmbunătățește metabolismul și funcția intestinală. Hreanul nu este recomandat femeilor însărcinate, sau persoanelor care suferă de gastrită și hemoroizi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.