Masti pentru fata

0
175
Masti pentru fata

Mastile pentru fata reprezinta amestecuri speciale de diferite substante, simple sau complexe, care se aplica pe obraz, gat si decolteu, menite sa ramana in contact cu pielea timp de 20-30 de minute, pentru a produce efectele dorite.

In cosmetica moderna ele constituie mijloace eficiente de tratament al tenului, cu conditia sa fie aplicate rational, adecvate tipului de ten si tinandu-se seama de anumite reguli in aplicarea lor. Actiunea acestora este asemanatoare cu a masajului facial, insa nu este definitiva ci trecatoare. Pentru a fi eficiente este necesar sa se aplice la intervale regulate si un timp mai indelungat.

Intre efectele benefice ale mastilor pentru fata se numara: actiunea asupra circulatiei sanguine, prin producerea unei usoare congestii locale a pielii, in cazul in care sunt aplicate calde; netezirea pielii prin strangerea porilor dilatati atunci cand sunt aplicate reci; hidratarea tesutului cutanat; absorbtia de grasimi si transpiratie, de toxine si celule moaarte; tonifierea tesutului cutanat; curatirea pielii.

Pentru a-si atinge scopul urmarit, mastile pentru fata trebuie aplicate tinand seama de anumite conditii esentiale:

1. Indiferent ca masca este aplicata calda sau rece, ea trebuie sa fie adecvata calitatii tenului respectiv, necesitatilor lui si scopului urmarit. Deci masca trebuie sa fie preparata din acele substante, sucuri sau infuzii care sunt potrivite calitatii tenului respectiv. La un ten mixt se recurge la aplicarea unei masti combinate, astringenta si hranitoare, aplicata fiecare in regiunile respective.

2. Orice masca trebuie sa formeze o pasta moale, negrunjoasa si fara miros neplacut. Ea trebuie aplicata pe fata, gat si decolteu dupa ce acestea au fost perfect curatite prin demachieri, vaporizari si extragere de comedoane.

3. Intinderea mastii se face cu ajutorul unei pensule late, moi, pe fata, gat si decolteu, exceptand ochii, gura si narile. Masca trebuie sa fie aplicata intr-un strat gros, uniform, care sa adere bine la piele. Ea trebuie sa fie aplicata la o temperatura potrivita, care sa nu jeneze sau sa produca arsuri si sa fie mentinuta pe fata, in general 15-20 de minute.

4. Mastile nu trebuie sa contina substante care sa nu poata fi indepartate de pe piele, fapt care ar necesita o frecare a pielii ce ar produce iritatii si, de asemenea, substante toxice sau alergologice, care ar putea produce iritatii si intoxicatii.

masti pentru fata

5. Masca se plica pe fata dupa ce in prealabil s-a aplicat o crema antirid in jurul ochilor. In tot timpul cat are masca, clienta trebuie sa stea intr-o pozitie de relaxare perfecta, culcata pe un fotoliu, cu ochii protejati cu comprese muiate in infuzii calmante, lumina trebuie sa fie difuza, indirecta si liniste perfecta. O muzica discreta si placuta va mari clientei senzatia de odihna si relaxare.

6. Dupa trecerea celor 15-20 de minute, masca se indeparteaza de pe fata cu ajutorul unei comprese de tifon umezita in apa calduta sau infuzii adecvate tenului.

7. La mastile care au rolul de a fi absorbite de piele se poate mari efectul lor si usura absorbtia pielii prin aplicarea peste masca a unei comprese inmuiate intr-o infuzie adecvata tenului, peste care se va face o sedinta de 2-3 minute cu electrodul facial al aparatului de inalta frecventa. Datorita curentului electric, substantele din masca patrund mai usor in piele. In acelasi scop se poate face peste masca o sedinta la ozonizor prin proiectarea pe fata a unor vapori ionizati si ozonati, marind puterea de absorbtie a pielii si didratarea ei. Un alt procedeu consta in expunerea cateva minute, cu masca, la o lampa de solux, tot in scopul absorbtiei cutanate, datorita efectului caloric si radiatiei infrarosii.

Citește și:  Acneea - O afectiune dermatologica produsa de secretia abundenta de sebum

8. Dupa indepartarea mastii de pe fata, cu ajutorul compreselor calde si umede, se efectueaza o pulverizare rece tonifianta cu jetul difuz al vaporelului. Se lasa fata astfel umezita 1-2 minute, apoi se sterge cu servetele moi speciale si se aplica o crema de zi protectoare.

Mastile pentru fata se prezinta sub forma de pasta si pot fi calde sau reci

1. Mastile pentru fata reci, dupa substantele ce le contin, pot avea doua efecte: cand contin substante astringente ele se intaresc pe fata, se usuca, producand astfel o tensiune a pielii, o intindere a porilor pilosebacei dilatati si o netezire a pielii. Ele au o actiune absorbanta, de a absorbi de pe piele surplusul de grasimi si toxine, precum si celulele moarte; mastile faciale sub forma de pasta, continand substante grase nutritive, nu se usuca pe piele, ele avand rolul de a fi absorbite de piele, obtinandu-se astfel o hranire a tesutului cutanat. Aceste masti se aplica pe fata, gat si decolteu, spre deosebire de cele absorbante care nu se aplica decat pe fata.

2. Din categoria mastilor pentru fata calde face parte masca de parafina. Pentru a prepara o astfel de masca, se topeste 70 g de parafina solida, 10 g de ceara alba, 10 g glicerina si 20 g de ulei de parafina. Se topesc toate pana la temperatura de fierbere, se lasa sa se raceasca pana la punctul in care se poate suporta pe piele.

Aceasta este una din marile calitati ale parafinei. Aplicata calda pe fata, este suportata fara a produce arsuri pana la temperatura de 50-60 grade C, in timp ce pielea nu suporta astfel de temperaturi in cazul apei sau a uleiurilor. Se incearca temperatura parafinei cu dosul mainii, ca sa fie suportata de piele si apoi cu o pensula lata, moale si uscata, se pensuleaza parafina topita pe fata, gat si decolteu, ferind ochii si gura. Procedeul se repeta pana ce se obtine un strat izolator gros de cativa milimetri.

Se lasa astfel 15-20 de minute dupa care se indeparteaza cu o spatula de plastic. Masca de parafina este foarte indicata la tenurile foarte uscate si deshidratate care prezinta descuamari. Nu este bine sa fie aplicata prea des, deoarece caldura care o degaja slabeste in oarecare masura tonusul pielii si al muschilor. Deci, va fi folosita la tenurile respective, in special atunci cand ele au fost expuse un timp mai indelungat actiunii soarelui puternic, vantului sau frigului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.